Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

///Kanceri & Tumoret

July 2017

Kanceri fshikëzës urinës

By | 2017-07-15T18:02:55+00:00 July 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i fshikëzës së urinës; Shenjat, Faktorët e rrezikut; Trajtimi Natyral, Ilaçi Bimor   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të [...]

Kimioterapia në ditët e fundit të saj

By | 2017-07-15T01:21:32+00:00 July 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kimioterapia po jeton ditët e fundit të saj   Kimioterapia, si metodë e trajtimit të kancerit, së shpejti do të hiqet nga përdorimi! Kimioterapia ka provuar gjatë dy dekadave të fundit, se normat e kancerit janë ngritur me përqindje të lartë, dhe metoda e saj për vrasjen e qelizave të kancerit ka efekte anësore të [...]

Comments Off on Kimioterapia në ditët e fundit të saj

Kanceri i mushkërive

By | 2017-07-13T21:26:59+00:00 July 13th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i mushkërive; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri i mushkërive është një nga llojet më të zakonshme dhe të rënda të kancerit. Mushkëritë kanë dy qëllime kryesore: • për të transferuar oksigjen në gjak kur njeriu merr frymë • për të dëbuar dioksidin e karbonit nga gjaku kur nxjerr frymën jashtë [...]

Kimioterapia dështon në 97%

By | 2017-07-03T22:46:06+00:00 July 3rd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Përderisa kimioterapia dështon në 97% të rasteve, atëherë përse mjekët e rekomandojnë atë?!   Sipas një analize statike të fundit, më shumë se 1.6 milionë njerëz do të diagnostikohen me kancer këtë vit. Rreth një e treta e këtyre, më shumë se 580,000 njerëz, pritet të humbasin betejën e tyre kundër kësaj sëmundje të egër [...]

Comments Off on Kimioterapia dështon në 97%

Pyetje rreth Radioterapisë

By | 2017-07-02T16:51:45+00:00 July 2nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Pyetjet që duhet të bëni  para se të pranoni terapinë me rrezatim (Radioterapinë)   Trajtimi me rrezatim i kancerit është një terapi me rreze -X që përdoret tek pacientët me kancer. Por rrezatimi në thelb dëmton DNA-në. Terapia me rrezatim, në të vërtetë, punon për dëmtimin e gjeneve (DNA) në qeliza. Gjenet kontrollojnë se si [...]

Comments Off on Pyetje rreth Radioterapisë

June 2017

Shtyllat për luftimin e Kancerit

By | 2017-07-01T01:20:32+00:00 June 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

4 Shtyllat bazë për luftimin e kancerit   Nëse jeni serioz për mbajtjen e kancerit jashtë nga jeta juaj, ndiqni hapat e mëposhtme. Keto hapa janë të thjeshta, prandaj provoji dhe kjo do të bëhesh një prej fituesve kundër kësaj sëmundjeje shkatërruese. Duke i bërë ato pjesë të jetës suaj, do të ndjeni ndryshim të madh [...]

Kanceri Kolorektal

By | 2017-07-13T21:58:20+00:00 June 17th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Kolorektal / Rektumit dhe Zorrës trashë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. [...]

Shenjat e Kancerit Prostatës

By | 2017-06-15T16:06:59+00:00 June 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja të kancerit të prostatës dhe mënyra natyrale për luftimin e tij Kanceri i prostatës vret rreth 35,000 njerëz çdo vit dhe sulmon 165.000 të tjerë. Shumica e rasteve të kancerit të prostatës ndodhin pasi burrat t’i kalojnë të 50-tat, por në vitet e fundit ka pasur një rritje të qëndrueshme në përqindjen e meshkujve [...]

Comments Off on Shenjat e Kancerit Prostatës

Shenja të kisteve të vezoreve

By | 2017-06-08T00:03:06+00:00 June 8th, 2017|Kanceri & Tumoret|

9 shenja paralajmëruese të kisteve të vezoreve Kistet e vezoreve janë kiste të vogla e të mbushura me lëng dhe janë të vendosura brenda ose në sipërfaqen e vezoreve. Zbulimi i kisteve të vezoreve është i rëndësishëm për trajtimin, por shpeshherë nuk kanë simptoma. Sot, një pjesë e madhe e femrave është e prekur nga [...]

Comments Off on Shenja të kisteve të vezoreve

Kanceri kockave

By | 2017-07-15T20:23:35+00:00 June 1st, 2017|Kanceri & Tumoret, Kockat|

Kanceri i kockave; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në [...]

Luftimi Kancerit

By | 2017-07-22T12:59:06+00:00 June 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Luftimi i kancerit në mënyrën e duhur, do të sigurojë fitoren mbi të   Kanceri mund të luftohet  dhe të fitohet nëse sulmohet në mënyrën e duhur. Luftimi i  kancerit do të thotë eliminimi i qelizave ekzistuese të kancerit dhe shkaqeve të cilat kanë mundësuar kancer. Ta themi thjesht, kanceri është një përgjigje qelizore mbrojtëse, [...]

May 2017

Mioma

By | 2017-05-21T21:48:51+00:00 May 21st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mioma / Tumori Fibroz i Mitrës që prek ¾ e grave; Shenjat Paralajmëruese të tij   Tumori fibroz i mitrës është  çuditërisht i zakonshëm. Tre të katërtat e të gjitha grave kanë ose do të vuajnë nga tumori fibroz gjatë viteve të tyre riprodhuese. Duke pasur parasysh përhapjen  e këtij tumori, çdo grua duhet të [...]

Dieta për Melanoma

By | 2017-05-21T21:41:01+00:00 May 21st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Ushqime që ndihmojnë në luftimin e  kancerit të lëkurës dhe ushqime që duhet t’i shmangni   Kanceri i lëkurës / Melanoma është një sëmundje e rëndë dhe kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Zbuloni disa ushqime të shëndetshme që mund të zvogëlojnë  rrezikun e kancerit të lëkurës. Ushqimet e mëposhtme nuk janë vetëm të shijshme por edhe [...]

Comments Off on Dieta për Melanoma

Kanceri i Qafës së Mitrës

By | 2017-07-15T20:22:55+00:00 May 18th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i Qafës së Mitrës; Simptomat, Përhapja, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Përmbledhje Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të [...]

14 Mënyra për jetë pa kancer

By | 2017-05-12T21:45:13+00:00 May 12th, 2017|Kanceri & Tumoret|

14 mënyra të thjeshta për të bërë një jetë pa kancer Kanceri është një sëmundje e tmerrshme që mund të vrasë. Në fakt, në vitin 2012 kishte 8.2 milionë vdekje për shkak të kancerit. Sipas ekspertëve, numri i njerëzve që vuajnë nga sëmundja do të rritet me 70% në të ardhmen. Kjo është shkatërruese, por [...]

Comments Off on 14 Mënyra për jetë pa kancer

Aciditeti shkakton Kancer

By | 2017-05-11T22:54:54+00:00 May 11th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Njihu me një nga shkaktarët kryesorë të Kancerit   Kjo është një e vërtetë e themeluar në mesin e profesionistëve mjekësorë: kur trupi juaj ndeshet me shumë acid, kjo dobëson imunitetin e trupit. Aciditeti është një ç’ekuilibër dhe kjo mungesë e ekuilibrit e bën trupin të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të shumta. Më shumë se çdo [...]

Shenja të hershme të kancerit

By | 2017-05-11T16:04:44+00:00 May 11th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja të hershme që paralajmërojnë se kanceri po zhvillohet në trupin tuaj   Ju mund të mos jeni i vëmëndshëm por trupi juaj gjithmonë përpiqet të tregojë gjëra për veten. Dëgjimi dhe dhënia rëndësi ndryshimeve në trup mund të sigurojë informacione shumë të dobishme. Kur ne i kushtojmë vëmendje organeve tona, mund të kuptojmë simptoma [...]

Comments Off on Shenja të hershme të kancerit

Shenjat e kancerit të zorrës së trashë tek gratë

By | 2017-07-16T22:10:56+00:00 May 9th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat e kancerit të zorrës së trashë tek gratë   Kohët e fundit, kanceri i zorrës së trashë është përhapur shumë, duke qenë kanceri i dytë më i zakonshëm. Shfaqja e tij po rritet edhe tek gratë gjithashtu. Pse po ndodh kjo dhe çfarë e shkakton atë? Shkaqet e këtij lloj kanceri aktualisht janë të [...]

Comments Off on Shenjat e kancerit të zorrës së trashë tek gratë

6 Gabime

By | 2017-07-17T13:41:54+00:00 May 7th, 2017|Kanceri & Tumoret|

6 GABIME QË DUHEN SHMANGUR NGA TË DIAGNOZTIKUARIT ME KANCER   Mjekësia kimke ka mënyrat e saj për të fshehur faktin se trajtimet e tyre çojnë në vdekjen e pacientëve me kancer. Për ta është e lehtë të pohojnë që pacienti thjesht vdiq nga kanceri, jo nga helmimi i kimioterapisë ose nga dëmtimi i rrezatimit. [...]

Comments Off on 6 Gabime

Shenjat e Kancerit të Veshkave

By | 2017-07-16T22:12:27+00:00 May 5th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat e hershme paralajmëruese të kancerit të veshkave Veshkat janë një palë organe të vogla në formë të fasules, që ndodhen në mes të shpinës, të cilat gjithashtu janë nga organet më të rëndësishme përgjegjëse për detoksikimin e trupit. Veshkat heqin mbeturinat dhe ujin shtesë nga gjaku, duke formuar urinë. Nëse veshkat nuk do të [...]

Comments Off on Shenjat e Kancerit të Veshkave
Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!