Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

///Kanceri & Tumoret

February 2017

Stimulimi oreksit

By | 2017-02-20T20:38:57+00:00 February 20th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Stimulimi oreksit tek pacientët me kancer Kur i nënshtrohesh kimioterapisë dhe rrezatimit për trajtimin e kancerit shpesh ndikon në oreksin e pacientit. Edhe pse ka shumë komplikime që shkaktohen me  trajtimet e kancerit nëpërmjet kimoterapisë dhe rrezatimit, është e rëndësishme që të konsumohen lëndë ushqyese të mjaftueshme për të ndihmuar trupin të shërohet. Trupi është [...]

Comments Off on Stimulimi oreksit

A është Kimioterapia Zgjidhja

By | 2017-04-09T17:03:19+00:00 February 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

A është Kimioterapia zgjedhja e duhur?!   Mjekët duhet të jenë më të kujdesshëm në ofrimin e trajtimit të kancerit për pacientët që janë në fazën e fundit të tyre, sepse kimioterapia shpesh mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë. Më shumë se katër në dhjetë pacientë të cilët kanë marrë kimioterapi kah fundi i [...]

January 2017

Shenjat e Kancerit Fytit

By | 2017-01-12T19:05:16+00:00 January 12th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat dhe shkaktarët e kancerit të fytit; Si ta  parandaloni dhe luftoni në mënyrë natyrale   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme, me një shkak të vetëm, dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon [...]

Comments Off on Shenjat e Kancerit Fytit

Ruajtja nga Kanceri

By | 2017-05-12T21:46:10+00:00 January 2nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mënyra efektive për t’u ruajtur nga rreziku i kancerit   Kanceri është sëmundje vdekjeprurëse e epokës moderne. Hulumtimet thonë se në vitin 2012, numri i personave që vdiqën nga kanceri ishte 8.2 milionë. Gjëja më e tmerrshme është se ekspertët thonë se numri mund të rritet edhe më shumë në të ardhmen. Pritjet janë se [...]

Shenja te Kancerit ne Qafen e Mitres

By | 2017-05-18T01:26:56+00:00 January 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja që tregojnë se keni kancer të qafës së mitrës; Si të mbroheni dhe si ta parandaloni   Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i pestë më i zakonshëm te gratë në mbarë botën me rreth 471.000 raste të reja të diagnostikuara çdo vit. Një grua vdes nga kanceri i qafës së mitrës rreth [...]

Shenjat e kancerit të mëlçisë

By | 2017-04-10T15:05:32+00:00 January 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat e kancerit të mëlçisë, faktorët e rrezikut, si t’i reduktoni; Kura Bimore   Mëlçia është një nga organet më komplekse në trupin e njeriut. Ajo kryen më shumë se 500 funksione. Disa nga funksionet më të rëndësishme të mëlçisë përfshijnë: • Tretjen e proteinave dhe yndyrnave • heqjen e toksinave (helmeve) nga trupi • [...]

Shkaktarët e kancerit

By | 2017-05-11T22:57:47+00:00 January 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shkaktarët e kancerit që ne përdorim çdo ditë, dhe që janë të fshehura nga publiku   Kanceri është një nga sëmundjet më të mëdha dhe shqetësuese në ditët e sotme. Ai mund të shkaktohet nga shumë gjëra që janë të fshehura nga publiku, në mënyrë që industria farmaceutike mund të përfitojë nga sëmundja. Këtu është [...]

December 2016

Tumori Stromal Gastrointestinal

By | 2017-07-15T23:13:12+00:00 December 31st, 2016|Kanceri & Tumoret|

Tumori Stromal Gastrointestinal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Një lloj i rrallë i sarkomës që është gjetur në sistemin e tretjes, më shpesh në murin e stomakut, është tumori stromal gastrointestinal (GIST) që nuk është kanceroz, por që mund të bëhet kanceroz nëse nuk trajtohet. Në terma të përgjithshme, sa më i madh [...]

Mitet e Kancerit

By | 2016-12-29T17:17:44+00:00 December 29th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Pesë mitet kryesore rreth kancerit Ju ndoshta dëgjoni shumë informacione kontradiktore në lidhje me kancerin. Ka shumë mendime se çfarë e shkakton atë, cili është rreziku më lartë, dhe se si mund ta mundni atë? Pra cilat janë faktet rreth  kancerit dhe cilat janë mitet? Disa nga të vërtetat dhe keqkuptimet e zakonshme rreth kancerit [...]

Me çfarë ushqehen qelizat kancerore

By | 2016-12-26T21:11:21+00:00 December 26th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Me çfarë ushqehen qelizat kancerore? Kanceri, një sëmundje e cila mund të rezultojë vetëm me shndërrimin e një qelize të vetme nga normale në qelizë kanceroze për shkak të arsyeve që ende janë misterioze, ose mund ta krahasojmë me një software (program kompjuterik)  që kontrollon ndarjen e qelizave dhe çon në përhapjen e qelizave  të [...]

Kanceret më të përhapura

By | 2017-04-10T15:47:26+00:00 December 24th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Llojet më të përhapura të kancereve; Çfarë i shkakton dhe si t'i luftoni Kanceri ka shumë fytyra Fjala "i diagnostikuar me kancer" mund të shkaktojë një reagim të menjëhershëm; Trishtim, zemërim, dhe ndjenja e tronditjes, janë vetëm disa nga emocionet që rrëzojnë sistemin tuaj në sekondat e frazës së shqiptimit. Termi ‘kancer’ përfshin më shumë [...]

Koktej per Tumoret

By | 2016-12-24T15:16:40+00:00 December 24th, 2016|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Koktejet më efektive të frutave që luftojnë tumoret   Lëndët përbërëse të frutave punojnë në pastrimin e trupit nga helmet dhe e ushqejnë atë me lëndë të rëndësishme anti-okside, të cilat luajnë rol në mbrojtjen nga tumoret dhe luftimin e qelizave kancerore. Këshilla paraprake të domosdoshme Duhet përkujdesje  për frutat që përdoren për pije. Disa [...]

Vitaminë e Harruar

By | 2016-12-18T23:44:43+00:00 December 18th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Vitaminë e harruar që mund të zvogëlojë shanset e kancerit të gjirit   Vitamina A shpesh harrohet që është një anti-oxidant, dhe që është aq e rëndësishme, veçanërisht për shëndetin e gjirit të grave. Shumica prej jush e dinë se çfarë përfitimesh ka  vitamina C, dhe shumë prej jush i dinë përfitimet e vitaminës E [...]

Multiple Myeloma

By | 2017-07-15T20:31:49+00:00 December 18th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i palcës së kockave / Mieloma e Shumëfishtë / Multiple Myeloma; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral; Kura Bimore   Përmbledhje Mieloma, e njohur gjithashtu si mieloma e shumëfishtë, është një lloj i kancerit të palcës së kockave. Kanceri prek qelizat plazma brenda palcës së kackave, të cilat janë një pjesë e rëndësishme e sistemit imunitar. [...]

Biopsia

By | 2017-01-15T12:08:53+00:00 December 17th, 2016|Kanceri & Tumoret|

RREZIQET E BIOPSISË; JA ALTERNATIVAT ME PAK TE RREZIKSHME   Biopsia është një test mjekësor që zakonisht kryhet nga një kirurg, ose një kardiolog, dhe përfshin nxjerrjen e mostrës së qelizave apo indeve për shqyrtim, për të përcaktuar praninë ose shkallën e një sëmundje. Kur hiqet një copë e tërë nga zona e dyshimtë, procedura [...]

Kanceri Ovarian

By | 2017-07-15T23:10:08+00:00 December 13th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Ovarian / i vezoreve; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri i vezoreve është kanceri i pestë më i zakonshëm tek gratë pas kancerit të gjirit, kancerit të zorrëve, kancerit të mushkërive dhe kancerit të mitrës. Kanceri i vezoreve (ovarian) është më i zakonshëm te gratë që kanë hyrë në menopauzë (zakonisht mbi [...]

Shkaqet e Kancerit të Stomakut

By | 2016-12-07T09:10:00+00:00 December 5th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Shkaqet e kancerit të stomakut Si ta parandaloni me mënyra natyrale   Disa statistika kyçe rreth kancerit të stomakut Kanceri i stomakut mund të prekë çdo pjesë të stomakut. Mosha mesatare e njerëzve kur ata janë diagnostikuar është 69 vjeçare. Rreth 6 në çdo 10 njerëz të diagnostikuar me kancer në stomak janë 65 vjeç [...]

November 2016

Kimioterapia

By | 2017-04-23T19:16:48+00:00 November 30th, 2016|Kanceri & Tumoret|

Kimioterapia, trajtimi i tmerrshëm modern, i pa-ndryshuar që nga vitet 1960, dhe që vazhdon të jetë më vrasës se sa vetë kanceri   Marc S. Micozzi, M.D., Ph.D. Vetë fjala “Kimioterapi” tregon në mënyrë specifike një trajtim modern të “tmerrshëm”. Në fakt, kimioterapia mund të duket më shumë si torturë e epokës mesjetare. Ajo ka [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!