Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

///Kanceri & Tumoret

April 2017

Rreziku i Kancerit

By | 2017-04-16T16:05:09+00:00 April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mënyra efektive për t’u ruajtur nga rreziku i kancerit Kanceri është sëmundje vdekjeprurëse e epokës moderne. Hulumtimet thonë se në vitin 2012, numri i personave që vdiqën nga kanceri ishte 8.2 milionë. Gjëja më e tmerrshme është se ekspertët thonë se numri mund të rritet edhe më shumë në të ardhmen. Pritjet janë se numri [...]

Leukemia

By | 2017-07-13T22:00:38+00:00 April 14th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. [...]

Radioterapia

By | 2017-04-10T23:00:51+00:00 April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Radioterapia; efektet anësore dhe dëmet që shkakton në trup   Radioterapia, ose terapia me rrezatim, është një term i përgjithshëm për trajtimin e kancerit dhe njihet me termin terapi me rreze X, shpesh e shkurtuar RT, RTX, XRT, ( rrezet X përfshijnë rrezet gama dhe grimcat alfa). Radioterapia përdor tufat e rrezeve X me energji [...]

Efektet Anësore të Kimioterapisë

By | 2017-07-30T18:20:35+00:00 April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Dëmet dhe efektet anësore vdekjeprurëse që shkakton Kimioterapia në të gjithë trupin   Kimioterapia (shpesh e shkurtuar chemo, ose CTX) në kuptim të përgjithshëm është trajtimi i sëmundjeve duke përdorur kimikate. Termi është shpikur në fillim të viteve 1900 nga Paul Ehrlich. Për herë të parë kimio është përdorur në luftën e parë botërore, ku [...]

Pse Mjekesia

By | 2017-04-10T16:50:17+00:00 April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Pse “Mjekësia” nuk lejon që Kanceri të shërohet?!   Një shikim i shpejtë në histori Një dokumentar interesant ekspozon korrupsionin e industrisë së kancerit dhe masat ekstreme që ata ndërmarrin për të diskredituar, burgosur, dhe në mënyrë profesionale të shkatërrojnë çdo mjek që trajton pacientët e kancerit në mënyrë natyrale. Një milion amerikanë diagnostikohen me [...]

Kimioterapia Shkakton Kancer

By | 2017-07-24T21:44:15+00:00 April 9th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shoqata Amerikane e Kancerit e pranon se trajtimi i kancerit me kimioterapi shkakton më shumë kancer Sa më shumë terapi rrezatimi që ju të merrni, aq më shumë të ngjarë ka që ju do të zhvilloni një kancer të dytë të shkaktuar nga rrezatimi, sipas një dokumenti të lëshuar nga Shoqata Amerikane e Kancerit, e [...]

Luftimi kancerit gjirit

By | 2017-04-26T19:02:35+00:00 April 6th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Në luftim të kancerit të gjirit   Dihet se kanceri i gjirit nuk shkaktohet nga një faktor i vetëm, por nga shumë ndikime si: gjenetika, mjedisi, të ushqyerit, pesha, tensioni, stresi, etj.  OBSH ka parashikuar që deri në vitin 2020 numri i rasteve të kancerit të gjirit do të rritet me shifra alarmante, një në [...]

Patrick Swayze dhe Kanceri

By | 2017-04-26T21:58:16+00:00 April 3rd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mjekët pohojnë se kanë gjetur një "përgjigje të shkëlqyer" në trajtimin e kancerit të Patrick Swayze   Nga Thomas CORRIHER Në mars të vitit 2008, aktori i njohur Patrick Swayze u diagnostikua me kancer të pankreasit. Institucioni mjekësor ka norma suksesi për të ardhur keq në luftimin e kancerit të pankreasit, dhe shumica e pacientëve të [...]

Comments Off on Patrick Swayze dhe Kanceri

March 2017

Shenja te Kancerit te Zorres

By | 2017-05-09T14:58:28+00:00 March 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja paralajmëruese të kancerit të zorrës së trashë që nuk duhet t’i injoroni   Profesionistët mjekësorë shpesh i referohen kancerit kolorektal, i cili përfshin kancerin e zorrës së trashë që ndikon në zorrët e mëdha dhe kancerin e zorrës së trashë që ndikon në pjesën e poshtme të zorrëve të mëdha. Sipas American Cancer Society, [...]

Kanceri i veshkave

By | 2017-07-15T23:09:58+00:00 March 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Ky artikull përqendrohet në karcinomën e qelizave renale (Renal Cell Carcinoma) dhe termi "kancer i veshkave” do të përdoret për t'iu referuar këtij kanceri. Kanceri i veshkave është një lloj kanceri relativisht i zakonshëm. Veshkat janë dy organe në formë bathi të vendosura në [...]

Tumoret Kanceroze

By | 2017-08-06T20:57:13+00:00 March 25th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Tumoret Kanceroze   Përmbledhje Fjala “Kancer” rrjedh nga latinishtja me kuptimin “gaforre” për shkak se kur kap mbi diçka, nuk e lë të largohet. Duke iu referuar një rritje të re, e cila do të pushtojë indet përreth, kanceri metastasik (i përhapur në organe të tjera) prek mijëra e mijëra njerëz çdo vit në nivel [...]

Fjalë që nuk duhen thënë

By | 2017-03-24T15:23:34+00:00 March 24th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Fjalë që kurrë nuk duhet t’ia thoni një pacienti me kancer Një diagnozë e kancerit mund të shokojë miqtë dhe anëtarët e familjes. Kanceri shpesh është përmendur si "K” e madhe, dhe shumë njerëz e kanë frikë diagnozën e tij. Trajtimi i tij është ende një përvojë e frikshme për pacientët, të cilët shpesh ndihen [...]

Comments Off on Fjalë që nuk duhen thënë

Tumori i Trurit

By | 2017-07-15T23:09:06+00:00 March 13th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Tumori i Trurit; Simptomat, Faktoret e Rrezikut, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore Duke marrë hapësirë deri brenda kafkës, një tumor i trurit mund të ndërhyjë në aktivitetin normal të trurit, duke rritur presionin në tru, duke e zhvendosur trurin ose duke e shtyrë atë drejt kafkës. Ai mundet gjithashtu të pushtojë dhe të dëmtojë nervat [...]

Resveratrol

By | 2017-03-08T22:50:21+00:00 March 8th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Resveratrol; Lëndë e fuqishme që ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve gjenetike   Çfarë është Resveratrol? Resveratrol është një lëndë ushqyese e fuqishme që gjendet në disa ushqime dhe bimë. Ky micro-nutrient i ofron trupit të njeriut lëndët e nevojshme  për të parandaluar sëmundjet degjenerative dhe çrregullimet metabolike - duke përfshirë edhe kancerin. [...]

Comments Off on Resveratrol

SHOKUESE! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri, por kimioterapia!

By | 2017-08-05T16:10:05+00:00 March 5th, 2017|Kanceri & Tumoret|

SHOKUESE! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri! Njerëzit vdesin nga kimioterapia dhe dhimbjet e tmerrshme që ajo shkakton! Lexo me vëmendje që të ruhesh nga rreziku i kancerit që po përhapet me shpejtësi   Për më shumë se 2 dekada, shumë studime janë bërë me njerëzit që vuajnë nga kanceri dhe përfundimi ka qenë tronditës. Big [...]

Comments Off on SHOKUESE! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri, por kimioterapia!

February 2017

Fakte rreth Kancerit

By | 2017-02-28T20:02:12+00:00 February 28th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Fakte Rreth Kancerit që ndoshta nuk i dini   Shumica e njerëzve e konsiderojnë veten të mirë-informuar në lidhje me kancerin, si psh: se pirja e duhanit ju vë në rrezik të lartë për kancer të mushkërive, se kanceri i gjirit mund të kandidojë në familje, se konsumimi i tepërt i alkoolit rrit rrezikun e [...]

Karcinoma Bronchioloaveolare

By | 2017-07-15T23:10:54+00:00 February 24th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Bronkeve - Karcinoma Bronchioloaveolare; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri Bronchioloalveolar është quajtur ndonjëherë si  kanceri “misterioz” i mushkërive. Me një kontabilitet prej 2% deri 14% të të gjithë kancereve të mushkërive, pak dihet për këtë lloj kanceri të qelizave jo të vogla të mushkërive. Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka klasifikuar [...]

Ulja Rrezikut Kancerit

By | 2017-02-22T19:49:57+00:00 February 22nd, 2017|Arti Jetesës, Kanceri & Tumoret|

Si të ulni rrezikun e kancerit Kanceri mund të jetë shkatërrues në çdo aspekt të jetës, në qoftë se ju ose një i dashur i juaji është diagnostikuar me këtë sëmundje. Por ju nuk duhet të dorëzoheni por duhet të luftoni. Sot ka më shumë informacion se kurrë në lidhje me mënyrat si të luftoni [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!