Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

//Kanceri & Tumoret

March 2017

Kanceri i veshkave

By | March 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Ky artikull përqendrohet në karcinomën e qelizave renale (Renal Cell Carcinoma) dhe termi "kancer i veshkave” do të përdoret për t'iu referuar këtij kanceri. Kanceri i veshkave është një lloj kanceri relativisht i zakonshëm. Veshkat janë dy organe në formë bathi të vendosura në [...]

Fjalë që nuk duhen thënë

By | March 24th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Fjalë që kurrë nuk duhet t’ia thoni një pacienti me kancer Një diagnozë e kancerit mund të shokojë miqtë dhe anëtarët e familjes. Kanceri shpesh është përmendur si "K” e madhe, dhe shumë njerëz e kanë frikë diagnozën e tij. Trajtimi i tij është ende një përvojë e frikshme për pacientët, të cilët shpesh ndihen [...]

Comments Off on Fjalë që nuk duhen thënë

Kanceri Testikular

By | March 18th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Testikular; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri testicular, ose kanceri i testiseve, është një prej kancereve më të zakonshme, që zakonisht ndikon të rinjtë ndërmjet moshave 15 dhe 44 vjeç. Llojet e ndryshme të kancerit testicular janë klasifikuar nga lloji i qelizave ku kanceri fillon të zhvillohet; forma më e zakonshme e [...]

Tumori i Trurit

By | March 13th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Tumori i Trurit; Simptomat, Faktoret e Rrezikut, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore Duke marrë hapësirë deri brenda kafkës, një tumor i trurit mund të ndërhyjë në aktivitetin normal të trurit, duke rritur presionin në tru, duke e zhvendosur trurin ose duke e shtyrë atë drejt kafkës. Ai mundet gjithashtu të pushtojë dhe të dëmtojë nervat [...]

Resveratrol

By | March 8th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Resveratrol; Lëndë e fuqishme që ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve gjenetike   Çfarë është Resveratrol? Resveratrol është një lëndë ushqyese e fuqishme që gjendet në disa ushqime dhe bimë. Ky micro-nutrient i ofron trupit të njeriut lëndët e nevojshme  për të parandaluar sëmundjet degjenerative dhe çrregullimet metabolike - duke përfshirë edhe kancerin. [...]

Comments Off on Resveratrol

Shokuese / Kimioterapia

By | March 5th, 2017|Kanceri & Tumoret|

SHOKUESE! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri! Njerëzit vdesin nga kimioterapia dhe dhimbjet e tmerrshme që ajo shkakton! Lexo me vëmendje që të ruhesh nga rreziku i kancerit që po përhapet me shpejtësi   Për më shumë se 2 dekada, shumë studime janë bërë me njerëzit që vuajnë nga kanceri dhe përfundimi ka qenë tronditës. Big [...]

Comments Off on Shokuese / Kimioterapia

February 2017

Karcinoma Bronchioloaveolare

By | February 24th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Bronkeve - Karcinoma Bronchioloaveolare; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri Bronchioloalveolar është quajtur ndonjëherë si  kanceri “misterioz” i mushkërive. Me një kontabilitet prej 2% deri 14% të të gjithë kancereve të mushkërive, pak dihet për këtë lloj kanceri të qelizave jo të vogla të mushkërive. Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka klasifikuar [...]

Ulja Rrezikut Kancerit

By | February 22nd, 2017|Arti Jetesës, Kanceri & Tumoret|

Si të ulni rrezikun e kancerit Kanceri mund të jetë shkatërrues në çdo aspekt të jetës, në qoftë se ju ose një i dashur i juaji është diagnostikuar me këtë sëmundje. Por ju nuk duhet të dorëzoheni por duhet të luftoni. Sot ka më shumë informacion se kurrë në lidhje me mënyrat si të luftoni [...]

Stimulimi oreksit

By | February 20th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Stimulimi oreksit tek pacientët me kancer Kur i nënshtrohesh kimioterapisë dhe rrezatimit për trajtimin e kancerit shpesh ndikon në oreksin e pacientit. Edhe pse ka shumë komplikime që shkaktohen me  trajtimet e kancerit nëpërmjet kimoterapisë dhe rrezatimit, është e rëndësishme që të konsumohen lëndë ushqyese të mjaftueshme për të ndihmuar trupin të shërohet. Trupi është [...]

Comments Off on Stimulimi oreksit

A është Kimioterapia Zgjidhja

By | February 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

A është Kimioterapia zgjedhja e duhur?!   Mjekët duhet të jenë më të kujdesshëm në ofrimin e trajtimit të kancerit për pacientët që janë në fazën e fundit të tyre, sepse kimioterapia shpesh mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë. Më shumë se katër në dhjetë pacientë të cilët kanë marrë kimioterapi kah fundi i [...]

January 2017

Shenjat e Kancerit Fytit

By | January 12th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat dhe shkaktarët e kancerit të fytit; Si ta  parandaloni dhe luftoni në mënyrë natyrale   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme, me një shkak të vetëm, dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon [...]

Comments Off on Shenjat e Kancerit Fytit

Ruajtja nga Kanceri

By | January 2nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mënyra efektive për t’u ruajtur nga rreziku i kancerit   Kanceri është sëmundje vdekjeprurëse e epokës moderne. Hulumtimet thonë se në vitin 2012, numri i personave që vdiqën nga kanceri ishte 8.2 milionë. Gjëja më e tmerrshme është se ekspertët thonë se numri mund të rritet edhe më shumë në të ardhmen. Pritjet janë se [...]

Shenja te Kancerit ne Qafen e Mitres

By | January 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja që tregojnë se keni kancer të qafës së mitrës; Si të mbroheni dhe si ta parandaloni   Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i pestë më i zakonshëm te gratë në mbarë botën me rreth 471.000 raste të reja të diagnostikuara çdo vit. Një grua vdes nga kanceri i qafës së mitrës rreth [...]

Shenjat e kancerit të mëlçisë

By | January 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenjat e kancerit të mëlçisë, faktorët e rrezikut, si t’i reduktoni; Kura Bimore   Mëlçia është një nga organet më komplekse në trupin e njeriut. Ajo kryen më shumë se 500 funksione. Disa nga funksionet më të rëndësishme të mëlçisë përfshijnë: • Tretjen e proteinave dhe yndyrnave • heqjen e toksinave (helmeve) nga trupi • [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!