Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

//Kanceri & Tumoret

April 2017

Limfoma

By | April 25th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Limfoma / Kanceri Limfatik; Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi   Limfoma është një formë e kancerit që prek sistemin imunitar - në mënyrë specifike, ky është një kancer i qelizave të imunitetit të quajtura limfocite, një lloj i qelizave të bardha të gjakut. Sistemi limfatik është një rrjet kompleks i tubave (enëve limfatike), gjëndrave (nyjet limfatike) [...]

Emulsifikuesit

By | April 20th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Këto 2 shtesa ushqimore janë të lidhura direkt me shkaktimin e kancerit të zorrës së trashë Nëse konsumoni  ushqime të përpunuara, ju jeni duke vënë veten në rrezik për të konsumuar shtesa ushqimore të rrezikshme. Dy nga këto shtesa  janë të lidhur direkt me kancerin e zorrës së trashë, për shkak të mënyrës që ndikojnë [...]

Comments Off on Emulsifikuesit

KANCERI I MËLÇISË

By | April 19th, 2017|Kanceri & Tumoret|

KANCERI I MËLÇISË; Simptomat, Shkaqet, Faktoret e Rrezikut, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe [...]

Mbrojtja nga Kanceri Zorrës Trashë

By | April 18th, 2017|Kanceri & Tumoret, Ushqimi|

Për mbrojtjen nga inflamacioni dhe kanceri i zorrës së trashë   Një dietë e shëndetshme mund të ndihmojë në mbrojtjen kundër inflamacionit dhe kancerit të zorrës së trashë. Funksioni i zorrës së trashë  mund të ketë një ndikim pozitiv ose negativ në zemër, tru dhe shëndetin e kockave. Shëndeti i përgjithshëm i zorrës së trashë mund të [...]

Rigjenerimi Sistemit Imun

By | April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret, Te ndryshme|

Shumë premtuese! Zbuloni Si të rigjeneroni sistemin imunitar  dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga organizmi. Përgjigja imune është  përgjigjese për rolin e strukturave të ndryshmet qelizore, organeve dhe indeve në trup. Imuniteti është i [...]

Comments Off on Rigjenerimi Sistemit Imun

Rrënjët e Kancerit

By | April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Rrënjët shkaktare të kancerit që injorohen nga mjekët dhe kërkuesit   Presidenti Richard Nixon dhe Kongresi Amerikan, i shpallën luftë kancerit në vitin 1971, por për fat të keq, asgjë e rëndësishme nuk ka ndodhur që atëherë. Krahasuar me telefonat tanë celularë që janë më të fuqishëm se kompjuterët, shkenca moderne nuk ka qenë në [...]

Shenja te Kancerit Mushkerive

By | April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja paralajmëruese të kancerit të mushkërive që nuk duhet t’i injoroni   Kanceri i mushkërive është ndër llojet më të zakonshme të kancerit në të dy gjinitë, burrat dhe gratë në mbarë botën. Sipas Institutit Kombëtar të Kancerit, afërsisht një në çdo 14 burra dhe gra janë të diagnostikuar me kancer të mushkërive. Në SHBA, [...]

Rreziku i Kancerit

By | April 16th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mënyra efektive për t’u ruajtur nga rreziku i kancerit Kanceri është sëmundje vdekjeprurëse e epokës moderne. Hulumtimet thonë se në vitin 2012, numri i personave që vdiqën nga kanceri ishte 8.2 milionë. Gjëja më e tmerrshme është se ekspertët thonë se numri mund të rritet edhe më shumë në të ardhmen. Pritjet janë se numri [...]

Leukemia

By | April 14th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. [...]

Radioterapia

By | April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Radioterapia; efektet anësore dhe dëmet që shkakton në trup   Radioterapia, ose terapia me rrezatim, është një term i përgjithshëm për trajtimin e kancerit dhe njihet me termin terapi me rreze X, shpesh e shkurtuar RT, RTX, XRT, ( rrezet X përfshijnë rrezet gama dhe grimcat alfa). Radioterapia përdor tufat e rrezeve X me energji [...]

Efektet Anësore të Kimioterapisë

By | April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Dëmet dhe efektet anësore vdekjeprurëse që shkakton Kimioterapia në të gjithë trupin   Kimioterapia (shpesh e shkurtuar chemo, ose CTX) në kuptim të përgjithshëm është trajtimi i sëmundjeve duke përdorur kimikate. Termi është shpikur në fillim të viteve 1900 nga Paul Ehrlich. Për herë të parë kimio është përdorur në luftën e parë botërore, ku [...]

Pse Mjekesia

By | April 10th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Pse “Mjekësia” nuk lejon që Kanceri të shërohet?!   Një shikim i shpejtë në histori Një dokumentar interesant ekspozon korrupsionin e industrisë së kancerit dhe masat ekstreme që ata ndërmarrin për të diskredituar, burgosur, dhe në mënyrë profesionale të shkatërrojnë çdo mjek që trajton pacientët e kancerit në mënyrë natyrale. Një milion amerikanë diagnostikohen me [...]

Kimioterapia Shkakton Kancer

By | April 9th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shoqata Amerikane e Kancerit e pranon se trajtimi i kancerit me kimioterapi shkakton më shumë kancer Sa më shumë terapi rrezatimi që ju të merrni, aq më shumë të ngjarë ka që ju do të zhvilloni një kancer të dytë të shkaktuar nga rrezatimi, sipas një dokumenti të lëshuar nga Shoqata Amerikane e Kancerit, e [...]

Shtyllat për luftimin e Kancerit

By | April 9th, 2017|Kanceri & Tumoret|

4 Shtyllat bazë për luftimin e kancerit   Nëse jeni serioz për mbajtjen e kancerit jashtë nga jeta juaj, ndiqni hapat e mëposhtme. Keto hapa janë të thjeshta, prandaj provoji dhe kjo do të bëhesh një prej fituesve kundër kësaj sëmundjeje shkatërruese. Duke i bërë ato pjesë të jetës suaj, do të ndjeni ndryshim të madh [...]

Patrick Swayze dhe Kanceri

By | April 3rd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mjekët pohojnë se kanë gjetur një "përgjigje të shkëlqyer" në trajtimin e kancerit të Patrick Swayze   Nga Thomas CORRIHER Në mars të vitit 2008, aktori i njohur Patrick Swayze u diagnostikua me kancer të pankreasit. Institucioni mjekësor ka norma suksesi për të ardhur keq në luftimin e kancerit të pankreasit, dhe shumica e pacientëve të [...]

Comments Off on Patrick Swayze dhe Kanceri

Kanceri i prodhuar nga njeriu

By | April 2nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri është "Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu"   Pas studimit të mumieve egjiptiane, doli  përfundimi  se kanceri është një sëmundje krejtësisht e prodhuar dhe e shkaktuar nga njeriu, dhe mënyra e jetës moderne. Studimi, i cili testoi mumiet e lashta dhe shqyrtoi fosilet dhe letërsinë klasike, zbuloi se tumoret ishin të rralla dhe pothuajse nuk [...]

Comments Off on Kanceri i prodhuar nga njeriu

Karakteristikat e qelizave kancerore

By | April 1st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Karakteristikat e qelizave kancerore në kërkimet më të fundit shkencore; Përse shfaqen, Si shtohen dhe Si parandalohen   Qelizat e kancerit janë ndryshe nga  qelizat normale dhe veprojnë gjithashtu ndryshe  nga qelizat normale për shkak të mekanizmave të tyre "pro-mbijetesës". Disa nga këto mekanizma janë kuptuar nga biologët gjatë disa dekadave, ndërsa procese të tjera fiziologjike vetëm [...]

Comments Off on Karakteristikat e qelizave kancerore

March 2017

Shenja te Kancerit te Zorres

By | March 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja paralajmëruese të kancerit të zorrës së trashë që nuk duhet t’i injoroni   Profesionistët mjekësorë shpesh i referohen kancerit kolorektal, i cili përfshin kancerin e zorrës së trashë që ndikon në zorrët e mëdha dhe kancerin e zorrës së trashë që ndikon në pjesën e poshtme të zorrëve të mëdha. Sipas American Cancer Society, [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!