Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Kanceri & Tumoret

///Kanceri & Tumoret

October 2017

Kanceret më të përhapura

By | 2017-10-18T19:50:11+00:00 October 18th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Llojet më të përhapura të kancereve; Çfarë i shkakton dhe si t'i luftoni Kanceri ka shumë fytyra Fjala "i diagnostikuar me kancer" mund të shkaktojë një reagim të menjëhershëm; Trishtim, zemërim, dhe ndjenja e tronditjes, janë vetëm disa nga emocionet që rrëzojnë sistemin tuaj në sekondat e frazës së shqiptimit. Termi ‘kancer’ përfshin më shumë [...]

Shkaqet dhe simptomat e kancerit të trurit

By | 2017-10-15T12:38:18+00:00 October 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shkaqet dhe simptomat e kancerit të trurit Truri është organi më i rëndësishëm në trupin tuaj. Ai mban performancë optimale të sistemeve të trupit, deri në funksionimin e çdo qelize. Kur një pacient dëgjon termin "tumor" në kombinim me trurin e tij, ka panik dhe frikë të menjëhershme. Edhe një tumor i mirë (jo kanceroz) [...]

Comments Off on Shkaqet dhe simptomat e kancerit të trurit

September 2017

Efektet Emocionale të Kancerit

By | 2017-09-14T15:15:50+00:00 September 14th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Ballafaqimi me efektet emocionale të kancerit; Si t’i kapërceni ato?   Kanceri i prek pacientët fizikisht dhe emocionalisht. Diagnostikimi me kancer ju ballafaqon automatikisht me statistikat e këtij lloji të kancerit, shanset individuale për ta mundur atë dhe barrën financiare. Për shkak të natyrës së paparashikueshme të tij, njerëzit me diagnozë të kancerit përjetojnë frikë, [...]

Comments Off on Efektet Emocionale të Kancerit

Pse është në rritje shkalla e kancerit kolorektal mes të rinjve

By | 2017-09-18T12:35:08+00:00 September 9th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Pse është në rritje shkalla e kancerit kolorektal mes të rinjve?   Borxhi i studentit, çmimet e larta të shtëpive, pasiguria për një punë, ushqimi i shpejtë... Jeta e të rinjve shpesh nuk është aq mirë sa mund të duket, dhe tani ka diçka tjetër për të shtuar në listë: kancerin kolorektal. Deri tani mendohej [...]

Comments Off on Pse është në rritje shkalla e kancerit kolorektal mes të rinjve

Kanceri Mesothelioma

By | 2017-09-24T22:49:29+00:00 September 4th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Mesothelioma; Llojet, Simptomat, Prognoza, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Mesothelioma është një formë e rrallë dhe agresive e kancerit që zhvillohet në membranën (veshjen e brendshme) të mushkërive, barkut ose zemrës. E shkaktuar nga asbesti, mesothelioma nuk ka shërim të njohur në mjekeësinë kimike, dhe ka një prognozë (parashikim) shumë të keqe (zhvillohet në mënyrë [...]

Comments Off on Kanceri Mesothelioma

August 2017

Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?

By | 2017-09-18T15:19:14+00:00 August 22nd, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?   Sipas parashikimeve, numri i rasteve të kancerit të gjirit deri në vitin 2020 do të rritet me shifra alarmante. Një në çdo tetë gra është e rrezikuar nga zhvillimi i sëmundjes në jetën e saj. Zbullimi i hershëm dhe trajtimi në mënyrën e duhur natyrale është [...]

Comments Off on Kush rrezikon më shumë nga Kanceri i Gjirit?

Tumori Stromal Gastrointestinal

By | 2017-09-24T22:48:59+00:00 August 21st, 2017|Kanceri & Tumoret|

Tumori Stromal Gastrointestinal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Një lloj i rrallë i sarkomës që është gjetur në sistemin e tretjes, më shpesh në murin e stomakut, është tumori stromal gastrointestinal (GIST) që nuk është kanceroz, por që mund të bëhet kanceroz nëse nuk trajtohet. Në terma të përgjithshme, sa më i madh të jetë [...]

Kanceri Testikular

By | 2017-09-24T22:48:42+00:00 August 11th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Testikular; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri testicular, ose kanceri i testiseve, është një prej kancereve më të zakonshme, që zakonisht ndikon të rinjtë ndërmjet moshave 15 dhe 44 vjeç. Llojet e ndryshme të kancerit testicular janë klasifikuar nga lloji i qelizave ku kanceri fillon të zhvillohet; forma më e zakonshme e kancerit testicular [...]

Kanceri është “Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu”

By | 2017-09-18T15:08:17+00:00 August 6th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri është "Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu"   Pas studimit të mumieve egjiptiane, doli  përfundimi  se kanceri është një sëmundje krejtësisht e prodhuar dhe e shkaktuar nga njeriu, dhe mënyra e jetës moderne. Studimi, i cili testoi mumiet e lashta dhe shqyrtoi fosilet dhe letërsinë klasike, zbuloi se tumoret ishin të rralla dhe pothuajse nuk [...]

Comments Off on Kanceri është “Sëmundje e prodhuar krejtësisht nga njeriu”

Njihu me një nga shkaktarët kryesorë të Kancerit

By | 2017-09-18T15:18:25+00:00 August 5th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Njihu me një nga shkaktarët kryesorë të Kancerit   Kjo është një e vërtetë e themeluar në mesin e profesionistëve mjekësorë: kur trupi juaj ndeshet me shumë acid, kjo dobëson imunitetin e trupit. Aciditeti është një ç’ekuilibër dhe kjo mungesë e ekuilibrit e bën trupin të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të shumta. Më shumë se çdo [...]

July 2017

Kanceri i zorrës së trashë

By | 2017-09-24T22:48:28+00:00 July 26th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i zorrës së trashë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i zorrës së trashë është një kancer që fillon në zorrën e trashë ose në rektum (fundi i zorrës së trashë). Ky kancer është një nga shkaqet kryesore të vdekjeve nga kanceri në Shtetet e Bashkuara, por gjithësesi, nëse ai diagnozohet herët dhe trajtohet [...]

Jo kontrollit rutin të kancerit ovarian

By | 2017-07-26T00:45:28+00:00 July 26th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Mjekët japin dekleratë që këshillon kundër kontrollit rutin të kancerit ovarian Gratë që nuk kanë shenja apo simptoma të kancerit ovarian nuk duhet të rrezikojnë për kontrolle, sipas një deklarate të ‘Shërbimeve Parandaluese’. Kanceri ovarian është i pesti që shkakton vdekjen nga kanceri në mesin e grave. Një përmbledhje e provave tregon se testet dhe [...]

Comments Off on Jo kontrollit rutin të kancerit ovarian

Fitonutrientët parandalojnë metastazat

By | 2017-09-18T15:18:07+00:00 July 24th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Fitonutrientët, lëndë aktive bimore që kanë treguar se mbrojnë gjenet e shëndetëshme dhe parandalojnë metastazat e kancerit   Çfarë janë  Fitonutrientët? Fitonutrientët janë lëndë që gjenden tek bimët dhe i ndihmojnë ato të mbrohen nga mikrobet, kërpudhat, insektet, dhe kërcënime të tjera. Bimët përmbajë lëndë natyrale që shkenca ka treguar se kanë rëndësi të madhe [...]

Comments Off on Fitonutrientët parandalojnë metastazat

Kanceri fshikëzës urinës

By | 2017-09-24T23:59:32+00:00 July 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i fshikëzës së urinës; Shenjat, Faktorët e rrezikut; Trajtimi Natyral   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe [...]

Kanceri i mushkërive

By | 2017-09-24T23:59:58+00:00 July 13th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri i mushkërive; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i mushkërive është një nga llojet më të zakonshme dhe të rënda të kancerit. Mushkëritë kanë dy qëllime kryesore: • për të transferuar oksigjen në gjak kur njeriu merr frymë • për të dëbuar dioksidin e karbonit nga gjaku kur nxjerr frymën jashtë Mushkëritë janë [...]

June 2017

Shtyllat për luftimin e Kancerit

By | 2017-09-24T23:59:01+00:00 June 30th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shtyllat bazë për luftimin e kancerit   Nëse jeni serioz për mbajtjen e kancerit jashtë nga jeta juaj, ndiqni hapat e mëposhtme. Keto hapa janë të thjeshta, prandaj provoji dhe kjo do të bëhesh një prej fituesve kundër kësaj sëmundjeje shkatërruese. Duke i bërë ato pjesë të jetës suaj, do të ndjeni ndryshim të madh [...]

Kanceri Kolorektal

By | 2017-09-24T23:59:20+00:00 June 17th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Kanceri Kolorektal / Rektumit dhe Zorrës trashë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse [...]

Shenjat e Kancerit Prostatës

By | 2017-10-19T16:23:29+00:00 June 15th, 2017|Kanceri & Tumoret|

Shenja të kancerit të prostatës dhe mënyra natyrale për luftimin e tij   Kanceri i prostatës vret rreth 35,000 njerëz çdo vit dhe sulmon 165.000 të tjerë. Shumica e rasteve të kancerit të prostatës ndodhin pasi burrat t’i kalojnë të 50-tat, por në vitet e fundit ka pasur një rritje të qëndrueshme në përqindjen e [...]

Comments Off on Shenjat e Kancerit Prostatës

Shenja të kisteve të vezoreve

By | 2017-09-20T13:48:05+00:00 June 8th, 2017|Kanceri & Tumoret|

9 shenja paralajmëruese të kisteve të vezoreve Kistet e vezoreve janë kiste të vogla e të mbushura me lëng dhe janë të vendosura brenda ose në sipërfaqen e vezoreve. Zbulimi i kisteve të vezoreve është i rëndësishëm për trajtimin, por shpeshherë nuk kanë simptoma. Sot, një pjesë e madhe e femrave është e prekur nga [...]

Comments Off on Shenja të kisteve të vezoreve

Kanceri i kockave

By | 2017-09-24T23:58:35+00:00 June 1st, 2017|Kanceri & Tumoret, Kockat|

Kanceri i kockave; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në pjesë të [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!