Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Hepatiti & Mëlçia

///Hepatiti & Mëlçia

August 2017

Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë

By | 2017-08-18T15:21:40+00:00 August 18th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë Mëlçia kryen shumë funksione themelore dhe shërben si pikë themelore metabolike në trup. Ajo ruan  vitaminat dhe mineralet esenciale për t’i përdorur kur është e nevojshme. Mëlçia gjithashtu largon toksinat nga trupi, ndihmon në kurimin e sëmundjeve yndyrore të mëlçisë të cilat janë të lidhura me pirjen e [...]

Comments Off on Vitaminat që luftojnë sëmundjet yndyrore të mëlçisë

July 2017

Hepatiti Autoimun

By | 2017-07-15T19:02:37+00:00 July 15th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Hepatiti Autoimun; Llojet, Shkaqet, Rreziku, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Çfarë është Hepatiti autoimun? Hepatiti autoimun është një sëmundje kronike, në të cilën sistemi imunitar i trupit sulmon komponentët apo qelizat normale të mëlçisë dhe shkakton inflamacion dhe dëm në mëlçi. Sistemi imun normalisht i mbron njerëzit nga infeksioni duke identifikuar dhe duke shkatërruar bakteret, [...]

June 2017

Çrregullimet e Mëlçisë

By | 2017-07-18T13:26:46+00:00 June 28th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Simptomat që ju keni toksina dhe çrregullime në mëlçi; Ja si t’i kuroni në mënyrë natyrale   Në jetën moderne, ne jemi të rrethuar nga toksina që prodhojnë radikale të lira dhe dëmtim nga toksinat në çdo ind të trupit. Mëlçia përdor antioksidantë dhe lëndë ushqyese të tjera për të luftuar radikalet e lira. Çdo [...]

May 2017

Shenja të dështimit të mëlçisë

By | 2017-07-18T13:11:01+00:00 May 29th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

6 Shenja që Mëlçia juaj mund të dështojë   Mëlçia është organi qendror i gjithë metabolizmit dhe gjëndra më e madhe e trupit që lidhet me aparatin tretës. Detyrat më të rëndësishme të saj janë prodhimi i proteinave të rëndësishme për jetën (p.sh faktorët e mpiksjes), përpunimi i pjesëve përbërëse të ushqimit (p.sh ruajtja e [...]

Comments Off on Shenja të dështimit të mëlçisë

HEPATITI B

By | 2017-07-15T19:02:44+00:00 May 3rd, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

HEPATITI B; SIMPTOMAT, SI MERRET, TRAJTIMI NATYRAL, KURA BIMORE   Rreth Virusit të Hepatitit B (HBV) Hepatiti B është një nga infeksionet serioze më të zakonshme të mëlçisë në mbarë botën, i cili shkaktohet nga virusi i hepatitit B. Virusi i hepatitit B hyn në trup dhe udhëton në mëlçi nëpërmjet qarkullimit të gjakut. Në mëlçi, [...]

HEPATITI C

By | 2017-07-18T13:25:31+00:00 May 3rd, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

HEPATITI C (HCV), VRASESI I HESHTUR Ç’është HCV? Si transmetohet? Kush rriskon? Simptomat, Testet   Virusi i hepatitit C është anëtar i familjes flavivirus i viruseve të acideve ribonucleic (ARN). Virusi riprodhon duke bërë shumë kopje të vetes në qelizat e mëlçisë. Virusi i hepatitit C nuk vret qelizat e mëlçisë në mënyrë të drejtpërdrejtë, por [...]

April 2017

Shenjat e HCV

By | 2017-07-18T13:25:18+00:00 April 20th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Hepatiti C; Shenjat, parandalimi dhe mënyra natyrale për kurimin e tij Çfarë është hepatiti C? Hepatiti C është inflamacioni i mëlçisë i shkaktuar nga prania në gjak e virusit të hepatitit C. Infektimi me virusin e hepatitit C çon në sëmundje kronike të mëlçisë si: cirroza dhe kanceri i mëlçisë. Virusi i hepatitit C është anëtar [...]

Comments Off on Shenjat e HCV

Cirroza Hepatike

By | 2017-07-18T13:24:59+00:00 April 20th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Cirroza Hepatike; Shkaqet, Simptomat, Komplikacionet, Trajtimi   Hepari (mëlçia), organi më i madh i trupit, është i domosdoshëm në kryerjen e funksioneve bazë të trupit. Ai neutralizon helmet nga qarkullimi i gjakut, prodhon agjentët imunë (mbrojtës) ndaj infeksionit dhe largon bakteret dhe mikrobet nga qarkullimi i gjakut. Hepari prodhon proteina që rregullojnë koagulimin (mpiksjen), e [...]

Simptomat e Hepatitit B

By | 2017-07-18T13:09:31+00:00 April 17th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Simptomat e Hepatitit B Akut dhe Kronik; Dieta ushqimore   Hepatiti B është një nga infeksionet serioze dhe shumë i përhapur në mbarë botën. Simptomat e hepatitit ndahen në dy lloje: akute dhe kronike. Pacientët që vuajnë nga hepatiti B akut mund të përjetojnë: - Humbje të rëndë të oreksit apo anoreksi, - nauze - [...]

Comments Off on Simptomat e Hepatitit B

Ushqime per Hepatitin C

By | 2017-04-12T14:41:10+00:00 April 12th, 2017|Hepatiti & Mëlçia, Ushqimi|

Ushqime që ndihmojnë për të luftuar dhe kufizuar Hepatitin C Për të ndihmuar dhe minimizuar dëmtimin e mëlçisë, ju duhet të  përfshini  ushqime anti-inflamatore në dietën tuaj. Hepatiti, fjalë për fjalë, do të thotë inflamacion i mëlçisë. Çfarë hamë, ndikon në shëndetin tonë. Ushqimet që ulin inflamacionin janë të vlefshme për të ruajtur shëndetin dhe [...]

Mëlçia Zmadhuar

By | 2017-07-18T13:24:18+00:00 April 12th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Shkaqet kryesore të mëlçisë së zmadhuar; Këshilla të rëndësishme për të mbrojtur mëlçinë   Zmadhimi i mëlçisë është rritja e madhësisë së mëlçisë nga gjendja normale. Nëse ajo vazhdon  të përkeqësohet, mund të çojë në  dështim të punës së mëlçisë. Ndër shkaqet më të zakonshme të zgjerimit të mëlçisë janë: - Shumë sëmundje të mëlçisë [...]

Ilaçi Hepatitit

By | 2017-07-18T13:01:17+00:00 April 11th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Trajtimi i Hepatitit B nga Mjekësia Bimore Arabe   Mjekësia e sotme konvencionale gati sa nuk e deklaron të humbur betejën kundër Hepatitit B kronik, megjithëse aktualiteti e ka deklauar tashmë këtë; nëse dikush mëson rishtazi se është prekur nga Hepatiti B dhe gjendet pikërisht në fazën e tij fillestare të sëmundjes, zbulimi i hershëm i [...]

Pastrimi Mëlçisë

By | 2017-07-18T13:23:13+00:00 April 8th, 2017|Hepatiti & Mëlçia, Ushqimi|

Si ta pastrojmë mëlçinë nga toksinat? Kujdesuni për mëlçinë tuaj që ajo të kujdeset për ju!   Jetojmë në një botë ku sëmundjet janë kudo dhe përhapen nga dita në ditë. Mjedisi ku ne jetojmë është i mbushur me lëndë toksike. Ushqimi, uji dhe ajri që ne thithim është i mbushur  me lëndë toksike të [...]

January 2017

Mëlçia e Dhjamosur

By | 2017-07-18T13:24:40+00:00 January 8th, 2017|Hepatiti & Mëlçia|

Simtomat e mëlçisë së dhjamosur dhe mënyra natyrale për kurimin e saj   Yndyra apo dhjamosja e mëlçisë, ose Steatoza, është një term që përshkruan ndërtimin e yndyrës në mëlçi. Është normale që të ketë yndyra në mëlçi, por kur është shumë se 5 -10 % e peshës së mëlçisë, atëherë është yndyrë e tepërt. [...]

Comments Off on Mëlçia e Dhjamosur

December 2016

Verdhëza

By | 2016-12-07T19:29:54+00:00 December 7th, 2016|Hepatiti & Mëlçia|

Verdhëza; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Verdhëza është një ngjyrosje e verdhë e lëkurës dhe membranave, shpesh më e dukshme në të bardhat e syrit që bëhen të verdha. Kjo ndodh për shkak të një pigmenti të quajtur bilirubin i cili prodhohet në mëlçi. Bilirubina është një produkt mbeturinë që prodhohet gjatë vdekjes normale të [...]

Edema

By | 2016-12-07T09:10:00+00:00 December 1st, 2016|Hepatiti & Mëlçia, Te ndryshme|

Edema / Akumulimi i lëngjeve në trup   Edema është një gjendje e karakterizuar nga akumulimi i sasisë anormale të lëngut të tepërt (zakonisht ujit dhe natriumit) në trup. Zakonisht, grumbullmi i lëngjeve ndodh në hapësirat ndërqelizore, në mes të qelizave. Edema ndodh zakonisht në gjymtyrë, por ajo mund të ndodhë (në sasi shumë të [...]

November 2016

Dieta Hepatitit

By | 2016-11-19T16:18:37+00:00 November 19th, 2016|Hepatiti & Mëlçia|

DIETA USHQIMORE PER HEPATITIN, QË NDIQET PËRKRAH KURËS BIMORE Rekomandimet Hani ushqime të shumëllojshme dhe eliminoni ushqimet e rafinuara. Plotësoni nevojat ushqimore të trupit, me vitamina, proteina, minerale dhe yndyra, duke i marrë këto kryesisht nga produktet bimore të freskëta dhe jo nga ato shtazore. Hani vakte të vogla e të shpeshta gjatë ditës. Ha [...]

Parandalimi dëmtimit të Melçisë

By | 2017-07-18T13:26:16+00:00 November 19th, 2016|Hepatiti & Mëlçia|

Hapa të rëndësishëm për të parandaluar dëmtimin dhe kancerin e mëlçisë   Mëlçia është organ i madh që gjendet në anën e djathtë të barkut. Së bashku me fshikëzën, tëmthin, pankreasin, dhe zorrët, ajo ndihmon për të tretur dhe absorbuar ushqimin. Detyra kryesore e mëlçisë është për të filtruar gjakun që  vjen nga zorrët para [...]

Toksinat e Melçisë

By | 2017-07-18T13:26:24+00:00 November 19th, 2016|Hepatiti & Mëlçia|

Shenja të rrezikshme që mëlçia juaj ka toksina   Të ndalemi një moment dhe të falënderojmë Zotin për mëlçinë tonë, për të gjitha ato që ajo bën? Ky organ vital është duke punuar shumë, çdo ditë, për të filtruar toksinat dhe mbeturinat nga trupi, si dhe kryerjen e funksioneve të tjera. Veprimi kryesor i mëlçisë [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!