Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Emocionale & Shpirtërore

///Emocionale & Shpirtërore

September 2017

7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion

By | 2017-09-04T23:44:33+00:00 September 4th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion Depresioni është një sëmundje kronike fizike me simptoma që janë kryesisht të padukshme. Ai është një sëmundje irrituese për të jetuar, sepse të qenit i trishtuar ose i zhgënjyer, ose i përgjumur ose i mpirë për periudha të gjata dhe të përsëritura kohore [...]

Comments Off on 7 Mënyrat më të mira për të mbështetur një pacient me depresion

August 2017

7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem

By | 2017-08-15T21:53:38+00:00 August 15th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem; Si ta trajtoni trishtimin në mënyrë natyrale Hidhërimi cilësohet si dhimbje emocionale, mërzitje dhe dëshpërim. Disa mund ta përjetojnë lehtë, por për disa njerëz mund të jetë shumë më serioze. Studimet e fundit kanë zbuluar se mërzitja e rëndë mund të shkaktojë vdekjen. Kjo është e vërtetë. Njeriu [...]

Comments Off on 7 sëmundje që shkaktohen nga trishtimi ekstrem

May 2017

SHENDETI SHPIRTEROR

By | 2017-05-26T13:50:33+00:00 May 26th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

SHENDETI SHPIRTEROR; ELEMENTI I DYTE PERBERES I NJERIUT   Semundja eshte dy llojesh: Semundje e shpirtit dhe Semundje e trupit, sepse edhe njeriu eshte i perbere nga keto dy elemente, nga shpirti dhe nga materia. Nuk e mohon askush qe ka logjike, se semundja e shpirtit eshte me e rende se semundja e trupit, me [...]

Shenjat e Stresit

By | 2017-09-18T21:57:55+00:00 May 25th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

7 shenja të qarta që tregojnë se jeni shumë të stresuar   Stresi është një pjesë e zakonshme e jetës. Stresi mund të jetë katalizator për një sërë sëmundjesh dhe mund të jetë e vështirë për t’u identifikuar nëse stresi është problemi juaj, sepse ai mund ta prezantojë veten në shumë simptoma të tjera. Këto [...]

Comments Off on Shenjat e Stresit

Meditimi

By | 2017-09-04T16:09:48+00:00 May 10th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Meditimi; Dobitë fizike dhe shpirtërore   Meditimi është një teknikë e thjeshtë, në të cilën individi qetëson mendjen dhe çlirohet nga stresi, dhe kështu ai përfiton qetësi mendore dhe shpirtërore. Historia e meditimit Meditimi ka qënë praktikuar që në kohët e vjetra, dhe është përdorur sidomos nga profetët dhe të dërguarit e Zotit për njerëzimin. Kështu [...]

April 2017

ANKTHI

By | 2017-09-18T22:05:20+00:00 April 20th, 2017|Emocionale & Shpirtërore|

ANKTHI; JA SI DUHET TRAJTUAR   Ankthi është një ndjenjë frike dhe, në disa raste, një ndjenjë e dënimit të pashmangshëm. Termi “Çrregullim Ankthi” i referohet një kategorie të çrregullimeve që përfshijnë ankthin në përgjithësi, çrregullime të stresit post-traumatik, phobias, dhe çrregullime të fiksimit. Një sulm paniku është një episod akut ankthi që mund të [...]

Shenjat e Depresionit

By | 2017-09-18T21:14:24+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka, Sëmundje & Trajtime|

Shenjat paralajmëruese të depresionit që nuk duhet t’i injoroni; Mënyra natyrale për trajtimin e tij   Depresioni, i njohur gjithashtu edhe si depresioni klinik dhe çrregullimi depresiv madhor (MDD), është një nga çrregullimet më të shumta i kohëve të sotme. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), rreth 350 milion njerëz të moshave të ndryshme në [...]

Trajtime për Ankthin

By | 2017-09-18T21:14:32+00:00 April 13th, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Mënyra natyrale për të mposhtur Ankthin   Ankthi është një përgjigje normale ndaj stresit ose një situate të rrezikshme, nganjëherë i referuar si përgjigje e luftimit. Ankthi bëhet problematik kur ai është i vazhdueshëm, ose si reagim ndaj rrethanave të papërshtatshme. Ankthi i vazhdueshëm mund të çojë në: - presion të lartë të gjakut, - [...]

March 2017

Skuqja Fytyrës

By | 2017-03-27T21:00:16+00:00 March 27th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Përse skuqet fytyra kur kemi turp? Ja si ta shmangim Së pari, çfarë është turpi? Turpi është një nga mbrojtësit e natyrshëm të trupit të njeriut. Qëndrimet e vështira ose të sikletshme trupi i percepton si rrezik nga i cili duhet të mbrohet, kështu që ai reagon me taktikën “sulm dhe tërheqje”. Turpi është ndjenjë [...]

Comments Off on Skuqja Fytyrës

Kuptimi Stresit

By | 2017-09-18T21:14:43+00:00 March 22nd, 2017|Emocionale & Shpirtërore, Nervore & Koka|

Kuptimi i Stresit, efektet e tij të dëmshme, dhe mënyrat më të mira për ta përballuar Jeta moderne është plot me zhgënjime, afate dhe kërkesa. Për shumë njerëz, stresi është aq i zakonshëm sa që është bërë mënyrë jetese. Pak stres nuk është i dëmshmëm, por kur tejkalon normat, ai mund të dëmtojë shëndetin dhe [...]

Comments Off on Kuptimi Stresit

Shqetesimi

By | 2017-03-10T22:40:35+00:00 March 10th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Shenja që tregojnë se shqetësoheni më shumë nga ç’duhet; Ja çfarë duhet të bëni   "Shqetësimi është si një karrige lëkundëse; ju lëviz, por nuk ju çon në asnjë vend!" Shqetësimi është një emocion i fuqishëm. Ka shumë gjëra që na bombardojnë  në ditët e sotme, dhe shqetësimi më i lehtë mund të na rrëzojë [...]

Comments Off on Shqetesimi

December 2016

Optimizmi

By | 2016-12-11T17:09:50+00:00 December 11th, 2016|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Optimizmi kundër Pesimizmit; Ja rezultati   Ç’është optimizmi? - Optimizmi, apo të menduarit pozitiv, ëshë tendenca që e bën mendjen për të pranuar ide, imazhe dhe fjalë, të cilat thjeshtojnë çdo gjë të komplikuar dhe të mërzitshme, drejt rezultateve pozitive dhe drejt suksesit që mendon ose dëshiron për të ardhmen apo të tashmen. - Optimizmi është [...]

November 2016

Emocioni dhe Dhimbjet

By | 2017-01-23T00:22:40+00:00 November 25th, 2016|Emocionale & Shpirtërore|

Gjendja Emocionale dhe llojet e dhimbjeve që janë të lidhura drejtpërdrejt me të; Si t'i reduktoni   Deri në çfarë mase emocionet ndikojnë në dhimbjet kronike? Depresioni dhe emocionet kanë një ndikim të fortë në dhimbjet kronike. Studime të shumta kanë konfirmuar se dhimbja kronike nuk është e lidhur gjithmonë me dhimbjet fizike, por ka [...]

error: Alert: Content is protected !!