Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

August 2017

Syri Diabetik

By | 2017-08-02T00:16:21+00:00 August 1st, 2017|Diabeti|

Syri Diabetik (Retinopatia); nga komplikacionet e Diabetit   Retinopatia diabetike është dëmtimi i retinës (Cipa më e brendshme e kokërdhokut të  syrit, që është e ndjeshme ndaj dritës dhe që ia përçon ndijimin nervit pamor, rrjetëza e syrit), një ndërlikim që mund të ndikojë njerëzit me diabet. Retinopatia është shkaku më i zakonshëm i verbërisë [...]

June 2017

Hiperglicemia

By | 2017-06-07T15:04:34+00:00 June 7th, 2017|Diabeti|

Hiperglicemia - Niveli i lartë i glukozës në gjak; Nga komplikacionet e Diabetit   Në anën tjetër të hipoglicemise është hiperglicemia apo hyper. Kjo ndodh kur nivelet e glukozës në gjak janë shumë të larta - zakonisht mbi 7 mmol / l para ngrënies dhe mbi 8.5mmol / l dy orë pas ngrënies. Ka disa arsye pse kjo [...]

May 2017

Hipoglicemia

By | 2017-07-17T20:32:08+00:00 May 19th, 2017|Diabeti|

Hipoglicemia - Niveli i ulët i glukozës në gjak; Nga komplikacionet e Diabetit     Njerëzit që jetojnë me diabet mund të duhet të ballafaqohen me komplikacione afatshkurtra ose afatgjata, si pasojë e gjendjes së tyre. • Komplikacionet afatshkurtra përfshijnë hipoglicemi ketoacidosis diabetike (DKA), dhe gjëndje hyperosmolar hyperglycaemic (HHS). • Komplikacionet afatgjata përfshijnë ndikimin e [...]

Diabeti & Leptin

By | 2017-07-17T20:30:50+00:00 May 14th, 2017|Diabeti|

Diabeti nuk është sëmundje e Sheqerit të gjakut !!!   Nga Ron Rosedale, MD Një koncept që do të donim të bëhej i njohur për të shpëtuar mijëra dhe ndoshta miliona jetë sa më shpejt të jetë e mundur, është se diabeti nuk është një sëmundje e sheqerit në gjak, por një sëmundje e insulinës [...]

December 2016

DIETA LEPTIN

By | 2017-07-17T20:32:07+00:00 December 23rd, 2016|Diabeti|

DIETA LEPTIN PËR LUFTIMIN E LEPTIN-REZISTENCËS DHE INSULIN-REZISTENCËS; QË PROMOVON TRAJTIMIN E DIABETIT DHE MBIPESHËN   Leptin, një hormon që luan një rol kyç në rregullimin e krijimit të energjisë dhe të shpenzimit të saj, mund të jetë një nga hormonet më të rëndësishme në trupin e njeriut, që përcakton shëndetin dhe jetëgjatësinë tuaj. Insulina [...]

Këmba Diabetike

By | 2016-12-16T14:56:48+00:00 December 16th, 2016|Diabeti|

Këmba Diabetike; Rreziku, Trajtimi Natyral   Njerëzit me diabet janë në rrezik të madh të zhvillimit të problemeve me këmbët e tyre. Nëse nuk trajtohen, këto probleme mund të shkaktojnë ulçera në këmbë dhe infeksione dhe, akoma më keq, mund të çojnë në amputime. Megjithatë, shumica e problemeve të këmbëve janë të parandalueshme me kujdes [...]

Shenjat e Diabetit

By | 2017-07-17T20:32:06+00:00 December 11th, 2016|Diabeti|

Shenjat e hershme paralajmëruese të diabetit që nuk duhet t’i  injoroni   Diabeti është një sëmundje kronike. Aifillimisht paraqitet me pak simptoma, të cilat mund të anashkalohen lehtë, në një në treën njerëz që e kanë atë. Diabeti është një sëmundje serioze që mund të shkaktojë komplikime të rrezikshme - duke përfshirë kardiovaskulare dhe dëme [...]

November 2016

Ushqimet e Diabetit

By | 2017-05-14T17:21:58+00:00 November 13th, 2016|Diabeti, Ushqimi|

Ushqimet e Diabetit; që ju ndihmojnë të luftoni dhe të mbani nën kontroll Diabetin   Duhen bërë disa ndryshime të rëndësishme në dietën tuaj për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e komplikacioneve të lidhura me Diabetin. Mos mendoni se një apo dy ushqime mund tju shërojë apo mund [...]

Diabeti

By | 2017-07-17T20:34:14+00:00 November 13th, 2016|Diabeti|

Diabeti; Testimi, Simptomat, Tipet, Trajtimi Natyral   Vështrim i Përgjithshëm Diabeti (diabetes mellitus) është një sëmundje kronike, degjenerative e shkaktuar nga mungesa e insulinës për shkak të trupit të paaftë për të prodhuar insulinë në nivele normale, apo për shkak rë rezistencës së insulinës, një gjendje në të cilën qelizat e trupit rezistues ndaj insulinës  [...]

error: Alert: Content is protected !!