Postimet e Fundit

 • Floku dhe Shëndeti
  Çfarë thotë floku dhe lëkura e […]
 • Xhenxhefili
  Xhenxhefili / Ginger; Thesari të […]
 • Sidri
  Sidri – Xinxifja e gjëmbaçit […]
 • Limoni
  Limoni; Dobitë shëndetësore dhe […]
 • ADHD
  ADHD – Çrregullimi që lidhet […]
 • Lakra e kuqe
  Lakra e kuqe dhe dobitë e shumta […]
 • Limfoma
  Limfoma / Kanceri Limfatik; […]
 • Paraliza cerebrale
  Paraliza cerebrale   Një term […]

Më të lexuarat sot

Diabeti

December 2016

DIETA LEPTIN

By | December 23rd, 2016|Diabeti|

DIETA LEPTIN PËR LUFTIMIN E LEPTIN-REZISTENCËS DHE INSULIN-REZISTENCËS; QË PROMOVON TRAJTIMIN E DIABETIT DHE MBIPESHËN   Leptin, një hormon që luan një rol kyç në rregullimin e krijimit të energjisë dhe të shpenzimit të saj, mund të jetë një nga hormonet më të rëndësishme në trupin e njeriut, që përcakton shëndetin dhe jetëgjatësinë tuaj. Insulina [...]

Hiperglicemia

By | December 16th, 2016|Diabeti|

Hiperglicemia - Niveli i lartë i glukozës në gjak; Nga komplikacionet e Diabetit   Në anën tjetër të hipoglicemise është hiperglicemia apo hyper. Kjo ndodh kur nivelet e glukozës në gjak janë shumë të larta - zakonisht mbi 7 mmol / l para ngrënies dhe mbi 8.5mmol / l dy orë pas ngrënies. Ka disa arsye pse kjo [...]

Hipoglicemia

By | December 16th, 2016|Diabeti|

Hipoglicemia - Niveli i ulët i glukozës në gjak; Nga komplikacionet e Diabetit   Njerëzit që jetojnë me diabet mund të duhet të ballafaqohen me komplikacione afatshkurtra ose afatgjata, si pasojë e gjendjes së tyre. • Komplikacionet afatshkurtra përfshijnë hipoglicemi ketoacidosis diabetike (DKA), dhe gjëndje hyperosmolar hyperglycaemic (HHS). • Komplikacionet afatgjata përfshijnë ndikimin e diabetit [...]

Këmba Diabetike

By | December 16th, 2016|Diabeti|

Këmba Diabetike; Rreziku, Trajtimi Natyral   Njerëzit me diabet janë në rrezik të madh të zhvillimit të problemeve me këmbët e tyre. Nëse nuk trajtohen, këto probleme mund të shkaktojnë ulçera në këmbë dhe infeksione dhe, akoma më keq, mund të çojnë në amputime. Megjithatë, shumica e problemeve të këmbëve janë të parandalueshme me kujdes [...]

Shenjat e Diabetit

By | December 11th, 2016|Diabeti|

Shenjat e hershme paralajmëruese të diabetit që nuk duhet t’i  injoroni   Diabeti është një sëmundje kronike. Aifillimisht paraqitet me pak simptoma, të cilat mund të anashkalohen lehtë, në një në treën njerëz që e kanë atë. Diabeti është një sëmundje serioze që mund të shkaktojë komplikime të rrezikshme - duke përfshirë kardiovaskulare dhe dëme [...]

November 2016

Syri Diabetik

By | November 22nd, 2016|Diabeti|

Syri Diabetik (Retinopatia); nga komplikacionet e Diabetit   Retinopatia diabetike është dëmtimi i retinës (Cipa më e brendshme e kokërdhokut të  syrit, që është e ndjeshme ndaj dritës dhe që ia përçon ndijimin nervit pamor, rrjetëza e syrit), një ndërlikim që mund të ndikojë njerëzit me diabet. Retinopatia është shkaku më i zakonshëm i verbërisë [...]

Diabeti & Leptin

By | November 17th, 2016|Diabeti|

Diabeti nuk është sëmundje e Sheqerit të gjakut !!!   Nga Ron Rosedale, MD Një koncept që do të donim të bëhej i njohur për të shpëtuar mijëra dhe ndoshta miliona jetë sa më shpejt të jetë e mundur, është se diabeti nuk është një sëmundje e sheqerit në gjak, por një sëmundje e insulinës [...]

Ushqimet e Diabetit

By | November 13th, 2016|Diabeti, Ushqimi Shëndetshëm|

Ushqimet e Diabetit; që ju ndihmojnë të luftoni dhe të mbani nën kontroll Diabetin   Duhen bërë disa ndryshime të rëndësishme në dietën tuaj për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e komplikacioneve të lidhura me Diabetin. Mos mendoni se një apo dy ushqime mund tju shërojë apo mund [...]

Diabeti

By | November 13th, 2016|Diabeti|

Diabeti; Testimi, Simptomat, Tipet, Trajtimi Natyral   Vështrim i Përgjithshëm Diabeti (diabetes mellitus) është një sëmundje kronike, degjenerative e shkaktuar nga mungesa e insulinës për shkak të trupit të paaftë për të prodhuar insulinë në nivele normale, apo për shkak rë rezistencës së insulinës, një gjendje në të cilën qelizat e trupit rezistues ndaj insulinës  [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!