Autoimune & Gjenetike

//Autoimune & Gjenetike
25 12, 2016

Albinizmi

December 25th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|Tags: |0 Comments

Albinizmi; Shkaqet, Llojet, Trajtimi Natyral   Albinizmi është një grup i rrallë i çrregullimeve gjenetike që i shkaktojnë lëkurës, flokëve, apo syve të kenë pak ose aspak ngjyrë. Albinizmi është i lidhur edhe me problemet e shikimit. Sipas Organizatës Kombëtare për albinizmin dhe Hypopigmentation (NOAH), afërsisht një në 17,000 njerëz [...]

13 12, 2016

Celiac

December 13th, 2016|Categories: Aparati Tretjes, Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia e glutenit dëmton membranën e brendshme të zorrëve të vogla. [...]

10 12, 2016

Shenjat Autoimune

December 10th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|Tags: |0 Comments

Shenja paralajmëruese të sëmundjeve autoimune dhe si t’i luftoni ato Ka shumë lloje të sëmundjeve autoimune, secila me efekte të ndryshme, dhe si të tilla, shenjat paralajmëruese janë të ndryshme për çdo lloj sëmundje autoimune. Janë më shumë se 150 lloje të sëmundjeve autoimune të njohura në mjekësinë bashkëkohore, duke [...]

4 12, 2016

Hipotiroidizmi

December 4th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Tiroidet / Hipotiroidizmi – Mangësia në prodhimin Tiroid   Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet. Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i rrahjeve të zemrës, kapsllëk, nervozizëm, ndjeshmëri ndaj të ftohtit, [...]

1 12, 2016

Ushqimet e Autizmit

December 1st, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Autizmi; Ushqime që duhen konsumuar dhe ushqime që duhen shmangur   Autismi i referohet një çrregullimi zhvillimor në fëmijërinë e hershme. Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Autizmi besohet të rrjedh nga gjenetika trashëgimore ose pabarazitë [...]

26 11, 2016

Bipolar Disorder

November 26th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

BIPOLAR DISORDER – ÇRREGULLIMI BIPOLAR   Çrregullimi bipolar - i njohur në të kaluarën si depresioni maniak - është një çrregullim që ndikon në  gjendjen emocionale shpirtërore të njeriut me lëkundje nga një ekstrem në tjetrin. Nëse keni çrregullim bipolar, ju do të keni periudha ose "episode" depresioni, ku ndiheni [...]

26 11, 2016

AUTIZMI

November 26th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

AUTIZMI; Diagnoza, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është Autizmi? Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Individët me autizëm kanë vështirësi në bërjen miq dhe në marrjen pjesë në ndërveprimet e përditshme shoqërore. Ata shpesh kanë [...]

23 11, 2016

Paraliza cerebrale

November 23rd, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Paraliza cerebrale   Një term i përgjithshëm që mbulon një numër kushtesh neurologjike që ndikojnë në lëvizjen dhe koordinimin e fëmijës, paraliza cerebrale ndikon trurin dhe sistemin nervor. E shkaktuar nga dëmtimi i trurit, i cili zakonisht ndodh para, gjatë apo menjëherë pas lindjes, paraliza cerebrale nuk është një kusht [...]

23 11, 2016

Lupus

November 23rd, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Lupus; Llojet, Shkaqet, Simptomat, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Lupus është një sëmundje kronike inflamatore, autoimmune, që ndikon gjakun dhe indet lidhëse. Kjo është e pazakontë, komplekse dhe një  kusht shëndetësor pak i kuptueshëm që ndikon në shumë pjesë të trupit dhe shkakton simptoma të ndryshme duke filluar nga të [...]

22 11, 2016

Luftimi Sëmundjeve Autoimune

November 22nd, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Ndihmoje trupin tënd në betejën kundër sëmundjeve autoimune   Ne përballemi me një epidemi të sëmundjeve autoimune, kushteve mjekësore që i shkaktojnë trupit sulmim të vetvetes dhe e bëjnë atë të shkatërrojë indet e veta. Çdokush që jeton në botën e ndotur të sotme - të ekspozuar ndaj toksinave në [...]

21 11, 2016

ADHD

November 21st, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

ADHD - Çrregullimi që lidhet me mangësitë e përqendrimit dhe gjendjes hiperaktive   Shpesh prindër dhe mësues, jo pa keqardhje deklarojnë që fëmijët apo nxënësit e tyre nuk fokusohen në mësim. Një kategori nxënësish nuk ulen të mësojnë e të zhvillojnë detyrat as në klasë e as në shtëpi. Eshtë [...]

18 11, 2016

Hipertiroidizmi

November 18th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hyperthyroidism është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë me lagështi, drithërima ose dridhje, nivelete të çrregullta të impulsit të presionit (shumë të larta [...]

17 11, 2016

Multiple Skleroza

November 17th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|2 Comments

Multiple Skleroza, sëmundja që vjen papritur   Multiple Sklerosis është sëmundje autoimune, që atakon sistemin nervor qëndror (truri dhe palca kurrizore), e cila paraqitet me ankesa dhe dhimbje të ndryshme, të cilat vijnë kohë pas kohe. Normalisht sistemi imun e mbron organizmin nga faktorët e jashtëm si viruset, bakteret dhe [...]

15 11, 2016

Sëmundjet Autoimune

November 15th, 2016|Categories: Autoimune & Gjenetike|0 Comments

Sëmundjet Autoimune (Autoimmune Disease)   Sëmundjet Autoimmune (Autoimmune diseases)  dhe fushat e tyre përkatëse janë të lidhura  me strukturën e punës së sistemit  imun. Sëmundjet autoimune ndodhin si rezultat i çekuilibrit në funksionimin e sistemit imunitar. Për të kuptuar thelbin e sistemit imunitar dhe se si e kryen ai detyrën [...]

error: Alert: Content is protected !!