Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Astma & Kraharori

///Astma & Kraharori

July 2017

Kolla e Mirë

By | 2017-07-02T21:06:43+00:00 July 2nd, 2017|Astma & Kraharori|

Kolla e mirë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kolla e mirë është një sëmundje bakteriale akute e karakterizuar nga një kollë spazmatike që përfundon me një zë të veçantë, të gjatë dhe të lartë, dhe një tingull që e bën gjatë frymëmarrjes. Është shumë ngjitëse dhe më e zakonshme tek fëmijët. Simptomat Simptomat mund të [...]

Comments Off on Kolla e Mirë

June 2017

Laringjiti

By | 2017-06-30T00:08:40+00:00 June 30th, 2017|Astma & Kraharori|

Laringjiti - Pezmatimi i fytit   Laringjiti është inflamacion i laringut (kutisë zanore), pjesës së sipërme të kanalit të frymëmarrjes, faringut (i vendosur poshtë rrënjës së gjuhës) dhe / ose trakesë. Simptomat Simptomat e laringjitit përfshijnë: - ngjirje zëri, - humbje zëri, - nevojë e vazhdueshme ose nxitje për të pastruar fytin dhe / ose [...]

Comments Off on Laringjiti

Fibroza Cistike

By | 2017-09-19T12:07:43+00:00 June 23rd, 2017|Astma & Kraharori|

Fibroza Cistike; Shenjat dhe Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fibroza cistike është një çrregullim i trashëguar që shkakton dëme të rënda për mushkëritë dhe sistemin e tretjes. Fibroza cistike prek qelizat që prodhojnë mukozën, djersën dhe lëngjet që ndihmojnë tretjen e ushqimit. Këto lëngje që sekretohen normalisht janë të hollë dhe të rrëshqitshëm. Por te [...]

May 2017

Kolla

By | 2017-05-17T22:36:58+00:00 May 17th, 2017|Astma & Kraharori|

Kolla; Simptomat dhe Shkaqet, Trajimi Natyral në Shtëpi   Kolla është një shpërthim i papritur dhe shpërthyes i ajrit nga mushkëritë, zakonisht i shkaktuar nga nevoja për të dëbuar diçka nga pasazhet e ajrit. Kollitja prodhuese sjell mukus (pështymë ose gëlbazë), ndërsa një kollë joproduktive dhe e thatë nuk e bën këtë. Simptomat dhe shkaqet [...]

Comments Off on Kolla

Tuberkulozi

By | 2017-09-18T17:46:44+00:00 May 13th, 2017|Astma & Kraharori|

Tuberkulozi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Tuberkulozi, i quajtur shpesh TB, është një infeksion i mushkërive që mund të ndodhë edhe në zona të tjera të trupit. TB mund të jetë ose akut (afatshkurtër) ose kronik (afatgjatë) dhe mund të ndodhë në fëmijëri ose në moshën e rritur. Simptomat TB më së shpeshti prek mushkëritë [...]

April 2017

Astma

By | 2017-09-18T17:45:45+00:00 April 21st, 2017|Astma & Kraharori|

Astma; Llojet, Simptomat, Shkaqet   Astma është një gjendje e frymëmarrjes që karakterizohet nga spazma në muskujt e butë përreth rrugëve të frymëmarrjes në mushkëri, të njohura si bronke dhe bronchiole. Kur ndodhin spazmat, ato shkaktojnë  ngushtim në rrugët e frymëmarrjes, duke krijuar vështirësi në frymëmarrje dhe, në shumicën e rasteve, një ndjesi të mos [...]

Alergjitë

By | 2017-09-18T17:31:43+00:00 April 12th, 2017|Astma & Kraharori|

Alergjitë; Llojet, Shkaqet, Simptomat, Testimi, Trajtimi Natyral   Alergjia është një reagim armiqësor i sistemit imun ndaj një substance që normalisht do të konsiderohej e padëmshme. Reaksionet alergjike shkaktohen nga ekspozimi ndaj alergjeneve. Një alergjen është një proteinë që organizmi e vlerëson si të huaj dhe të rrezikshme. Alergjenët mund të jenë ushqime të veçanta, [...]

Riparimi Mushkërive

By | 2017-04-09T23:49:34+00:00 April 9th, 2017|Astma & Kraharori|

Ruatja dhe riparimi i mushkërive të dëmtuara   Mushkëritë janë thelbësore për jetën e njeriut. Ato punojnë pothuajse pa pushim, duke thithur dhe nxjerrë ajër,  ditë e natë. Frymëmarrja tërheq oksigjen dhe nxjerr dioksidin e  karbonit nga trupi. Frymëmarrja është gjithashtu thelbësore për aftësinë tonë për të folur. Mushkëritë përbëhen nga qindra e mijëra tuba [...]

Comments Off on Riparimi Mushkërive

March 2017

Keshilla per Astmen

By | 2017-04-21T15:39:48+00:00 March 13th, 2017|Astma & Kraharori|

KËSHILLA PËR TË SËMURËT ME ALERGJI, ASTMË DHE SINUSIT     Mola, një kandërr mikroskopike me dy krahë, është një nga shkaqet kryesore të astmës dhe sinusitit apo rhinitit, dhe ajo gjendet në dyshekë, jastëkë, tapete, në pluhurin e ajrit, etj. por më shumë gjendet te dyshekët, sepse aty gjen fibrat pas të cilave qepet [...]

January 2017

Zhbllokimi i hundëve

By | 2017-01-12T20:58:44+00:00 January 12th, 2017|Astma & Kraharori|

Zhbllokimi i hundëve në mënyrë të shpejtë dhe natyrale Kongjestioni i hundës ndodh për shkak të ftohjes, gripit apo alergjive (të të gjitha llojeve) .. ose sinusitit, dhe prodhohet për shkak të inflamacionit të enëve të gjakut, duke shkaktuar acarim në hundë ose në membranat e mureve të hundës. Kjo shkakton prodhimin të  tepërt të mukusit [...]

Comments Off on Zhbllokimi i hundëve

December 2016

Helmet e mushkërive

By | 2016-12-15T14:11:48+00:00 December 15th, 2016|Astma & Kraharori|

Ushqimet që heqin helmet dhe tkurrjet e mushkërive të shkaktuara  nga nikotina dhe toksinat Pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin. Ne të gjithë jemi të vetëdijshëm për këtë, por për disa  është mjaft e vështirë për ta thyer këtë zakon. Nikotina shkakton rritjen e shpejtë të presionit të gjakut dhe dëme serioze në [...]

Pneumonia

By | 2017-09-18T17:44:34+00:00 December 3rd, 2016|Astma & Kraharori|

Pneumonia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi   Pneumonia është një sëmundje serioze respiratore që ndodh kur mikroorganizmat pushtuese ndikojnë në mushkëri, duke i shkaktuar këtyre të fundit përflakje të rëndë. Kur ndodh ky inflamacion, pjesa e e prekur  e mushkërive dhe / ose tubat bronochiale (bronket) humbin vetinë sfungjerore të natyrshme të tyre, forcohen, dhe të bëhen [...]

November 2016

Sinusiti

By | 2016-12-07T09:10:01+00:00 November 29th, 2016|Astma & Kraharori|

Sinusiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sinusiti është një nga kushtet më të zakonshme të frymëmarrjes. Sinusiti është inflamacion (ënjtje) i veshjes së brendshme të sinuseve, i shkaktuar nga një infeksion viral ose bakterial. Sinuset janë zgavra të vogla të mbushura me ajër, që gjenden prapa mollëzave dhe ballit. Sinusiti zakonisht shkakton temperaturë, dhimbje dhe [...]

Pastrimi Mushkërive

By | 2016-11-29T12:26:16+00:00 November 29th, 2016|Astma & Kraharori|

Pastroni mushkëritë tuaja në mënyrë natyrale Problemet e frymëmarrjes si astma, bronkiti, pneumonia dhe fibroza cistike janë sëmundje që duhet ti luftoni dhe ti mbani larg. Falë ushtrimeve të rregullta, dietës së shëndetshme, dhe mospirjes së duhanit, shumë njerëz kanë arritur t’i shmangin këto sëmundje. Ka disa ushqime të cilat janë të shëndetëshme dhe mbështetëse [...]

BRONKITI

By | 2017-09-18T17:56:28+00:00 November 18th, 2016|Astma & Kraharori|

BRONKITI; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bronkiti është një inflamacion, akut ose kronik, i bronkeve (kanalet e mëdha të frymëmarrjes që lidhin mes gabzherrit dhe mushkërive). Ky inflamacion shkakton shtim të sekrecioneve mukoze që dalin gjatë kollitjes. Kujdes: Nëse gjendja e të sëmurit vazhdon gjithnjë e në përkeqësim, ekziston rreziku i kthimit të këtij [...]

error: Alert: Content is protected !!