Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Aparati Tretjes

September 2017

8 Ushqimet më të mira për zorrët

By | 2017-09-16T19:56:52+00:00 September 16th, 2017|Aparati Tretjes|

8 Ushqimet më të mira për shëndetin e zorrëve Çdo gjë që ju hani kalon në traktin e tretjes. Membrana e zorrëve të mëdha dhe rektumit në fund të tubit tretës përmban mbeturina, lëngje acide biliare dhe fibra që ndihmojnë tretjen e ushqimit. Përmbajtja e zorrëve ka një ndikim të drejtpërdrejtë në shëndetin e indeve. [...]

Comments Off on 8 Ushqimet më të mira për zorrët

August 2017

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve

By | 2017-08-09T12:42:57+00:00 August 9th, 2017|Aparati Tretjes|

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve Shëndeti i gjithë trupit fillon nga stomaku. Ushqimet që ju konsumoni, vendosin nëse do jeni i shëndetshëm apo i sëmurë. Për tretjen e ushqimit në stomak duhet të jetë disponueshmëria e një lloji të veçantë të enzimeve përgjegjëse për tretje, jo-disponueshmëria e këtyre enzimave do të çojë në tretje të dobët [...]

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze

By | 2017-09-18T18:32:13+00:00 August 6th, 2017|Aparati Tretjes|

Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze (IBS); Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi i zorrës nervoze (IBS), i njohur më mirë si koliti nervor, një çrregullim që prek edhe paqëndrueshmërinë emocionale edhe zakonet e të ngrënit. Femrat janë më të prekura se meshkujt në proporcion 3 me 1. Sindroma e zorrëve te irrituara, ose [...]

Comments Off on Koliti Nervor / Sindromi i Zorrës Nervoze

July 2017

Sëmundja Crohn

By | 2017-09-18T19:48:11+00:00 July 24th, 2017|Aparati Tretjes|

Sëmundja Crohn; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Crohn-it është një gjendje afatgjatë që shkakton inflamacion të veshjes së brendshme të sistemit tretës. Inflamacioni mund të prekë çdo pjesë të sistemit të tretjes, nga goja në kalimin mbrapa, por më së shpeshti ndodh në pjesën e fundit të zorrës së hollë (çapok) ose zorrë [...]

June 2017

KOLITI ULÇERATIV

By | 2017-09-19T12:18:13+00:00 June 27th, 2017|Aparati Tretjes|

KOLITI  ULÇERATIV; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Koliti - ose koliti ulçerativ siç është i njohur - është një çrregullim kronik inflamator i zorrës së trashë (zorrës së poshtme) që mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore, si dhe një ndikim të rëndësishëm negativ në cilësinë e përgjithshme të jetës së personit. Simptomat Simptomat e kolitit [...]

Refluksi Gastro-Ezofageal

By | 2017-06-13T00:04:17+00:00 June 12th, 2017|Aparati Tretjes, Aromaterapia|

Trajtimi i Refluksit Gastro-Ezofageal me Vajra Esencial   Refluksi Gastro-Ezofageal i referohet një gjendje ku acidi i prodhuar në stomak kthehet prapa në ezofag. Kjo përjetohet si një ndjesi djegie poshtë gjoksit, dhe rezulton me një numër të simptomave, si: fryrje, vështirësi të gëlltitjes, dhe vështirësi në tretje. Përveç kësaj,  thartira estomakut mund të shkaktohet  nga [...]

Për Dhimbjet e Stomakut

By | 2017-06-11T02:47:35+00:00 June 11th, 2017|Aparati Tretjes, Ushqimi|

Ushqime dhe këshilla për të lehtësuar dhimbjet dhe çrregullimet e stomakut dhe barkut Duke pasur një stomak të acaruar, dhe kur ai ju lë të kërrusur nga dhimbjet, kjo mund të shkaktojë shtrëngim, vjellje, ose diarre. Kjo gjendje e bën të pamundur për tu marrë me detyrat e përditshme. Ushqime të caktuara në fakt mund [...]

May 2017

Celiac

By | 2017-05-31T17:45:57+00:00 May 31st, 2017|Aparati Tretjes, Autoimune & Gjenetike|

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia e glutenit dëmton membranën e brendshme të zorrëve të vogla. Edhe pjesë të tjera të [...]

Diarrea

By | 2017-05-24T20:41:38+00:00 May 24th, 2017|Aparati Tretjes|

Diarrea; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Diarrea është sëmundje që shfaqet me dalje jashtë të shpeshta e si ujë, heqje e shpeshtë e barkut. Diarreja është një ankesë e zakonshme shëndetësore që e përjetojnë pothuajse të gjithë, në kohë të ndryshme, në jetën e tyre. Në shumicën e rasteve, diarrea zgjat vetëm për disa ditë [...]

Perzierje per pastrimin e Zorres

By | 2017-05-22T18:34:47+00:00 May 22nd, 2017|Aparati Tretjes|

Përzierje unike për pastrimin e zorrës së trashë nga mbetjet toksike   Njerëzit e kanë vlerësuar dhe kryer pastrimin e zorrës së trashë që nga zbulimi i mjekësisë bimore. Në SHBA, pastrimi i zorrës së trashë u bë popullor në vitet 1920 - 1930. Pastrimi i zorrës së trashë është i rëndësishëm për shkak të [...]

Urthi – Thartira e Stomakut – Trajtimi Natyral

By | 2017-08-06T00:06:44+00:00 May 14th, 2017|Aparati Tretjes|

Thartira e Stomakut / Urthi; Trajtimi Natyral   Urthi është një gjendje e karakterizuar nga një ndjesi që vjen si dallgë, me djegie në pjesën e sipërme të gjoksit dhe në ezofag, që ndodh zakonisht brenda një ore pas ngrënies. Disa herë, përvoja e urthit mund të jetë shumë të pakëndshme, madje edhe imiton ndjenjat [...]

April 2017

Hernia hiatale

By | 2017-04-30T16:49:51+00:00 April 30th, 2017|Aparati Tretjes|

Hernia hiatale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hernia hiatale është një gjendje e shkaktuar kur ndodh tërheqje në zonën ku bashkohet stomaku dhe ezofagu (fillimi i diafragmës). Kjo bën që pjesa e sipërme e stomakut të shtyhet lart deri në zgavrën e gjoksit. Si pasojë, sfinkteri esofageal, i cili normalisht vepron si një valvul e [...]

Comments Off on Hernia hiatale

Shenjat e ulçeres ne Stomak

By | 2017-04-28T11:46:59+00:00 April 28th, 2017|Aparati Tretjes|

Shenja që tregojnë se ju keni ulçër në stomak; Çfarë duhet të bëni për ta kuruar atë   Ulçerat janë plagë të hapura, që mund të infektohen  lehtë, dhe mund të shkaktojnë  infeksion në tërë trupin, dhe të rezultojnë me  dhimbje të mëdha. Njerëzit të cilët kanë një histori në problemet e tretjes janë plotësisht [...]

SINDROMI I ZORRËS QË PIKON

By | 2017-04-18T21:08:27+00:00 April 18th, 2017|Aparati Tretjes|

SINDROMI I ZORRËS QË PIKON   Sindromi i “Zorrës që pikon” i referohet një gjendje të shkaktuar nga dëmtimi i stomakut dhe murit të zorrëve, veçanërisht mukozës. Kur alergjitë ushqimore, bakteret antipatike ose parazitët janë të pranishëm, muri i zorrëve mund të bëhet i përflakur, dhe ky inflamacion mund të çojë në një shumëllojshmëri të [...]

Comments Off on SINDROMI I ZORRËS QË PIKON

Hemorroidet

By | 2017-04-14T21:19:09+00:00 April 14th, 2017|Aparati Tretjes|

Hemorroidet; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hemorroidet, të quajtura gjithashtu majasëll, janë vena të fryra në membranën e brendshme të anusit. Për shkak të asaj se si përhapet dukuria e hemorroideve në popullatën e përgjithshme, madje edhe në mesin e fëmijëve, shumë mjekë konvencional e konsiderojnë atë diçka normale. Mjekët natyral holistik, megjithatë, deklarojnë se [...]

Kapsllëku

By | 2017-04-03T23:34:58+00:00 April 3rd, 2017|Aparati Tretjes|

Çfarë e shkakton kapsllëkun; Ushqime që ju ndihmojnë në luftimin e tij   Sipas Informacionit të Clearinghouse (NDDIC), 63 milionë njerëz janë kronikisht kaps. Mbi një milion prej tyre kërkojnë shtrimin në spital. Çfarë është kapsllëku? Kapsllëku është paaftësia për të pasur një lëvizje zorrësh të paktën një herë në ditë. Të gjithë duhet të kenë [...]

February 2017

Candida

By | 2017-09-18T19:57:35+00:00 February 14th, 2017|Aparati Tretjes|

Candida, tejrritja e tharmit   Gjithkush ka candida - Candida albicans është një tharm që ndodh natyrisht dhe është i pranishëm te të gjithë. Por Candidiasis ose Candida, i referohet nje tejrritje të dëmshme të tharmit, Candida albicans, brenda trupit. Për qëllim të thjeshtësisë, vetëm termi Candida do të përdoret në këtë dokument. Te njerëzit [...]

Gastriti

By | 2017-09-18T19:57:56+00:00 February 13th, 2017|Aparati Tretjes|

Gastriti / Ulçera e Stomakut   Gastriti është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni kronik i stomakut dhe / ose i zorrëve. Ai mund të referohet gjithashtu si gastroenterit ose si ulçerë (peptike) e stomakut dhe / ose zorrëve, dhe është një nga llojet më të zakonshme të çrregullimeve gastrointestinale. Simptomat Ka dy forma kryesore [...]

January 2017

Apendiciti

By | 2017-08-18T21:09:58+00:00 January 10th, 2017|Aparati Tretjes|

Apendiciti; Shkaktarët, Simtomat, Apendiciti tek fëmijët, Parandalimi dhe kurimi në mënyrë natyrale Funksioni i apendicitit Për gjenerata të tëra, apendiciti mendohej se ishte vetem një zorrë qorre që mendohej të mos kishte asnjë funksion. Por tashmë, kerkuesit thonë se kanë zbuluar funksionin e vërtetë të këtij organi, dhe që mund të jetë gjithçka përveçse i [...]

Comments Off on Apendiciti

December 2016

Sistemi i tretjes

By | 2016-12-28T12:41:02+00:00 December 28th, 2016|Aparati Tretjes|

Sistemi i tretjes; Funksioni dhe Sëmundjet, Fakte Interesante   Sistemi tretës i njeriut është një seri e organeve që konverton ushqimin në ushqyes thelbësore që absorbohen në trup dhe që eliminon materialet e mbeturinave të papërdorshme. Përshkrimi i sistemit të tretjes I njohur gjithashtu si trakti gastrointestinal, sistemi i tretjes fillon në gojë, përfshin ezofagun, [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!