You are here:Home-Bota Bimore

Zbulo Botën e Mrekullueshme Bimore

Kivi

2020-06-06T20:20:13+04:00November 6th, 2017|Fruta Perime|

Kivi, fruti vjeshtor dhe dimëror super i dobishëm për trupin, lëkurën, flokët   Arabisht: الكيوي Anglisht: Kiwi, kiwifruit. Emri shkencor: Actinidia deliciosa. Pema e kivit është pemë kacavjerrëse shumëvjeçare me gjatësi deri në 9m, me lule të bardha aromatike dhe

Shega

2017-11-06T11:52:32+04:00November 6th, 2017|Fruta Perime|

Shega, Fruti i Parajsës   Arabisht:  الرمان- Ar-Ruman. Anglisht: Pomegranate. Emir shkencor: Punica Granatum L. Shega është pemë shumëvjecare me lartësi 3-6 m, me lule të bardha ose të kuqe të cilat shndërrohen në fruta sferikë me kurorë në krye,

Cakile Arabica

2018-02-06T17:46:25+04:00October 11th, 2017|Bota Bimore|

Cakile Arabica; Ushqyes dhe energjik për trupin, lufton ulçërat, kancerin e stomakut dhe zorrës së trashë   Arabisht: الإسليح العربي, المليح Anglisht: Cakile. Emri shkencor: Cakile Arabica L. Familja: Brassicaceae. Eslihu Arabik është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi deri në