Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Arti Jetesës

//Arti Jetesës

July 2017

6 Ushtrime

By | 2017-07-14T00:28:41+00:00 July 14th, 2017|Arti Jetesës|

6 Ushtrime që do të transformojnë trupin dhe do të ndryshojnë jetën tuaj Ka disa ushtrime të mrekullueshme që do t’ju ndihmojnë për të arritur qëllimin tuaj. Këto ushtrime janë të lehta, por efektive në forcimin e trupit dhe djegien e kalorive të padëshiruara. Megjithatë, kryerja e këtyre ushtrimeve nuk është e mjaftueshme për të [...]

Comments Off on 6 Ushtrime

Shprehje që nuk duhet t’ia thoni fëmijës

By | 2017-07-06T01:50:08+00:00 July 6th, 2017|Arti Jetesës|

5 shprehje që nuk duhet t’ia thoni kurrë fëmijës tuaj Fëmijët janë të ndikueshëm nga natyra që i rrethon, kështu që zgjidheni me mençuri atë që u thoni atyre. Si prind, ne nuk dëshirojmë që fëmijët tanë të ekspozohen ndaj elementeve të cilat mund të jenë të papërshtatshme, kështu që ne duhet të kontrollojmë gjuhën [...]

Comments Off on Shprehje që nuk duhet t’ia thoni fëmijës

June 2017

Fjale qe nuk duhet t’ia thoni vetes

By | 2017-06-29T17:14:25+00:00 June 29th, 2017|Arti Jetesës|

Fjalë që nga tani e tutje nuk duhet t’ia thoni vetes tuaj apo të tjerëve Fjalët janë të fuqishme. Ato kanë aftësinë për të ngritur njerëzit lart ose për t'i ulur ata poshtë. Dhe kjo ju përfshin edhe juve gjithashtu! "Drunjtë dhe gurët mund të thyejnë kockat tuaja, por fjalët mund të ndryshojnë trurin tuaj." [...]

Comments Off on Fjale qe nuk duhet t’ia thoni vetes

Edukimi i Fëmijëve

By | 2017-06-17T15:11:48+00:00 June 17th, 2017|Arti Jetesës|

Si ndikon edukimi i prindërve tek fëmijët Roli i prindërve në edukimin  e fëmijëve është çelësi për suksesin e tyre në jetë. Mënyra e edukimit mund t’i frymëzojë ata dhe t’i tregojë atyre se si të veprojnë, si të ndihen të sigurtë, të mos kenë frikë dhe të ndihen të dobishëm. Në vitet e para, [...]

Comments Off on Edukimi i Fëmijëve

Dielli

By | 2017-07-02T21:49:57+00:00 June 11th, 2017|Arti Jetesës|

Dobitë e rrezeve të Diellit; Ja si të ruhemi nga rrezet e dëmshme   Dielli ofron shumë përfitime për njerëzit. Rrezet e diellit na bëjnë që ta shohim botën me ngjyra, ngrohin  planetin Tokë në mënyrë konstante të përshtatshëm për jetesë, dhe përveç këtyre ai inkurajon lëkurën të prodhojë vitaminën D që është e domosdoshme për [...]

May 2017

Yndyrat në trup

By | 2017-05-24T17:44:29+00:00 May 24th, 2017|Arti Jetesës, Te ndryshme|

Pse njerëzit depozitojnë yndyrë në pjesë të caktuara të trupit   Globalisht, të paktën 300 milionë njerëz kategorizohen klinikisht mbipeshë,  por edhe ata që janë në gjendje relativisht të mirë kanë ende zonat e problemit në formën e indeve dhjamore prapa krahëve të tyre, në rajonin e barkut, tek këmbët, rreth belit ose në ije, [...]

Comments Off on Yndyrat në trup

Gabime që Sëmurin

By | 2017-05-16T18:05:00+00:00 May 16th, 2017|Arti Jetesës|

Këto gabime të thjeshta mbajnë miliona njerëz të sëmurë dhe mbipeshë   Shumica prej nesh e dimë tashmë që nuk ka ndonjë mënyrë të fshehtë, apo sekret, për të humbur peshë dhe për të qëndruar i shëndetshëm. Trupi juaj ka nevojë për ushqim të vërtetë. Trupi juaj ka nevojë për vitamina dhe minerale nga ushqime [...]

Comments Off on Gabime që Sëmurin

Meditimi

By | 2017-05-10T13:46:48+00:00 May 10th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Meditimi; Dobitë fizike dhe shpirtërore   Meditimi është një teknikë e thjeshtë, në të cilën individi qetëson mendjen dhe çlirohet nga stresi, dhe kështu ai përfiton qetësi mendore dhe shpirtërore. Historia e meditimit Meditimi ka qënë praktikuar që në kohët e vjetra, dhe është përdorur sidomos nga profetët dhe të dërguarit e Zotit për njerëzimin. Kështu [...]

April 2017

Gabime ne stilin e jeteses

By | 2017-04-20T12:09:11+00:00 April 20th, 2017|Arti Jetesës|

Gabime në stilin e të jetuarit, që mund t’ju kushtojnë jetën   - Mos përdorni mbrojtës dielli Kjo është një nga mashtrimet më të mëdha në histori. Dielli nuk shkakton kancer, por kremrat mbrojtëse nga dielli kanë treguar të shkaktojnë kancer. Tani besohet fuqishëm se përbërësit e mbrojtësve të diellit janë shkaku numër një i [...]

Kujtesa dhe Inteligjenca

By | 2017-04-17T20:50:50+00:00 April 17th, 2017|Arti Jetesës, Nervore & Koka|

Kujtesa dhe Inteligjenca; Këshilla të vyera dhe ushqime të shëndetshme   Çështjen e kujtesës së dobët, mungesës së të kuptuarit, dhe mungesës së absorbimit të subjektit, e vuajnë shumë njerëz të moshave dhe profesioneve të ndryshme. Shumë njerëz ankohen për kujtesë të dobët dhe harresën e gjërave për arsye të preukopimeve dhe punëve të shumta [...]

Kurimi me Rukje

By | 2017-04-13T19:56:27+00:00 April 13th, 2017|Arti Jetesës, Te ndryshme|

Kurimi me Rukje nga Kurani dhe Tradita Profetike Kurani eshte sherim per besimtaret. Allahu i Madheruar thote: "Thuaj: “Ai (Kurani) është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. Por ata që nuk besojnë, janë të shurdhër dhe të verbër, njësoj si të thirreshin prej vendeve të largëta."[Fussilet, 44] Dhe thote: "Ne shpallim nga Kurani atë që është [...]

Fëmijë të zgjuar

By | 2017-04-10T23:17:06+00:00 April 10th, 2017|Arti Jetesës|

Si të ndihmoni fëmijët tuaj të bëhen më të zgjuar   Truri është një organ që ka nevojë për stërvitje të rregullt. Qelizat e trurit dhe rrugët nervore vazhdojnë të rriten gjatë gjithë jetës, me stimulim dhe sfidë. Rënia e aktivitetit mendor çon në përkeqësim të trurit. Ka shumë mënyra për të rritur aktivitetin e [...]

Comments Off on Fëmijë të zgjuar

March 2017

Skuqja Fytyrës

By | 2017-03-27T21:00:16+00:00 March 27th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Përse skuqet fytyra kur kemi turp? Ja si ta shmangim Së pari, çfarë është turpi? Turpi është një nga mbrojtësit e natyrshëm të trupit të njeriut. Qëndrimet e vështira ose të sikletshme trupi i percepton si rrezik nga i cili duhet të mbrohet, kështu që ai reagon me taktikën “sulm dhe tërheqje”. Turpi është ndjenjë [...]

Comments Off on Skuqja Fytyrës

Pas ngrënies

By | 2017-03-23T23:21:39+00:00 March 23rd, 2017|Arti Jetesës|

Gjëra që nuk duhet t’i bëni pas ngrënies Pas ngrënies, një numër i madh i njerëzve kanë një tendencë për t’u qetësuar dhe  të shikojnë një film ose të pinë një pije të ftohtë, pa e ditur se këto janë zakone jashtëzakonisht të dëmshme për shëndetin e tyre të përgjithshëm. Këtu kemi një listë për [...]

Comments Off on Pas ngrënies

Rrezatimi elektromagnetik

By | 2017-03-15T00:08:16+00:00 March 15th, 2017|Arti Jetesës|

Rrezatimi elektromagnetik; Sa i dëmshëm është për ne dhe fëmijët tanë? Si të mbrohemi prej tij? A është rrezatimi elektromagnetik i sigurt? Ju me siguri jeni të ulur në një fushë elektromagnetike (EMF) në këtë moment. Instituti Kombëtar i Shkencave të Shëndetit të Mjedisit e përshkruan EMF si zonë të padukshme të energjisë, shpesh të [...]

Comments Off on Rrezatimi elektromagnetik

Shqetesimi

By | 2017-03-10T22:40:35+00:00 March 10th, 2017|Arti Jetesës, Emocionale & Shpirtërore|

Shenja që tregojnë se shqetësoheni më shumë nga ç’duhet; Ja çfarë duhet të bëni   "Shqetësimi është si një karrige lëkundëse; ju lëviz, por nuk ju çon në asnjë vend!" Shqetësimi është një emocion i fuqishëm. Ka shumë gjëra që na bombardojnë  në ditët e sotme, dhe shqetësimi më i lehtë mund të na rrëzojë [...]

Comments Off on Shqetesimi

February 2017

Ulja Rrezikut Kancerit

By | 2017-02-22T19:49:57+00:00 February 22nd, 2017|Arti Jetesës, Kanceri & Tumoret|

Si të ulni rrezikun e kancerit Kanceri mund të jetë shkatërrues në çdo aspekt të jetës, në qoftë se ju ose një i dashur i juaji është diagnostikuar me këtë sëmundje. Por ju nuk duhet të dorëzoheni por duhet të luftoni. Sot ka më shumë informacion se kurrë në lidhje me mënyrat si të luftoni [...]

Gjera qe duhen mbajtur larg

By | 2017-02-11T13:22:47+00:00 February 11th, 2017|Arti Jetesës|

Gjëra që duhet t’i mbani larg për të pasur një shëndet më të mirë   Çdo ditë, ju jeni në kontakt me një numër të madh të artikujve të shumta, të cilat kanë rreziqe të shumta për shëndetin. Shumë kimikate mund të duken të sigurta por nuk janë, ju mund ta kuptoni këtë kur shëndeti [...]

January 2017

GJËNDRA PINEALE

By | 2017-01-25T18:03:03+00:00 January 25th, 2017|Arti Jetesës|

GJËNDRA PINEALE / SHQISA E GJASHTË / SYRI I TRETË; ÇFARË ËSHTË, ÇFARË ROLI KA, SI FUNKSIONON   Gjëndra Pineale është një gjëndër e vogël me diametër 7.2 mm, e cila gjendet në qendër të trurit. Kjo është gjëndra e parë që krijohet te njeriu në embrion, por e fundit që i zbulon sekretet e [...]

Comments Off on GJËNDRA PINEALE
Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!