Arti i te jetuarit bukur dhe shendetshem

Nomofobia – 5 hapa për t’i dhënë fund varësisë nga telefonat inteligjentë

2022-06-03T17:53:37+04:00June 3rd, 2022|Categories: Arti Jetës|

Nomofobia - 5 hapa për t'i dhënë fund varësisë nga telefonat inteligjentë   A ju bën "tingulli" i telefonit të lini çdo gjë që jeni duke bërë për të parë

Comments Off on Nomofobia – 5 hapa për t’i dhënë fund varësisë nga telefonat inteligjentë

Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen

2020-11-27T23:21:51+04:00November 27th, 2020|Categories: Arti Jetës|

Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen   Nuk është e lehtë për disa njerëz të angazhohen në atë që mund të konsiderohet ushtrim

Comments Off on Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen

Mykotoksinat

2020-01-21T13:26:00+04:00January 21st, 2020|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Mykotoksinat; Çfarë janë, Simptomat që shkaktojnë dhe si Detoksifikohen   Mykotoksinat janë disa nga toksinat më të zakonshme në mjedisin tonë që mund të çojnë në probleme serioze shëndetësore, duke

Comments Off on Mykotoksinat

Ende pini duhan?

2020-01-18T00:21:30+04:00January 18th, 2020|Categories: Arti Jetës|

Ende pini duhan? Zbuloni 6 pasoja të papritura shëndetësore të këtij zakoni   Janë ndërmarrë hapa të mëdhenj në dekadat e fundit për të luftuar kundër industrisë së duhanit miliarda

Comments Off on Ende pini duhan?

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

2022-03-02T11:53:58+04:00December 30th, 2019|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet   Dimri pa dyshim ka mbërritur. Ditët janë më të shkurtra, diell ka më pak, dhe temperaturat janë më të ftohta. Ndërsa shumë

Comments Off on Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë

2022-03-02T11:38:39+04:00December 8th, 2019|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë   Energjia e ulët dhe lodhja janë një nga problemet kryesore me të cilat përballen miliona njerëz çdo ditë.

Comments Off on Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë

Mjekësia Natyrale

2022-05-19T13:57:24+04:00September 30th, 2019|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Pse Mjekësia Natyrale NUK është "Alternative" por është “Primare”   Ilaçi "Alternativ" erdhi kur njerëzit vendosën të zëvendësojnë ilaçin natyror me alternativa kimike. Mendoni për këtë. Ne mund të gjurmojmë

Comments Off on Mjekësia Natyrale

Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë

2021-08-26T20:27:26+04:00August 27th, 2019|Categories: Arti Jetës|

Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë   Ekipi hulumtues vëzhgoi skanimet e MRI-ve të trurit të pjesëmarrësve dhe u përqëndrua në tri fusha. Korteksi orbitofrontal, ku ne

Comments Off on Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë

Ndotja e Ajrit

2018-04-10T23:05:31+04:00April 10th, 2018|Categories: Arti Jetës|

Ndotja e ajrit po vret miliona njerëz rreth globit çdo vit; Këshilla të thjeshta për t’u mbrojtur nga ajri i ndotur   Ndotja e ajrit konsiderohet si "një nga vrasësit e

Optimizmi

2021-10-31T16:03:18+04:00November 24th, 2017|Categories: Arti Jetës|

OPTIMIZMI DHE PESIMIZMI   Ç’është optimizmi? - Optimizmi, apo të menduarit pozitiv, ëshë tendenca që e bën mendjen për të pranuar ide, imazhe dhe fjalë, të cilat thjeshtojnë çdo gjë

Duhani

2017-11-22T15:15:19+04:00November 22nd, 2017|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme, Ushqimi|

DUHANI, NJË VES ME PASOJA PËR JETËN   Duhani (Nicotiana) është një bimë e familjes Solanaceae. Duhani, bën pjesë në  bimën e familjes Nicotiniana të llojeve dhe tipeve te ndryshme

Stresi

2022-01-14T16:56:59+04:00October 11th, 2017|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|Tags: |

Stresi; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral   Deri në 80% e të gjitha vizitave që bëhen te mjeku janë për shkak të kushteve shëndetësore të shkaktuara nga stresi, dhe nuk është