You are here:-Aromaterapia

Terapia Aromatike me vajra esencial

Misku i zi

2018-10-19T18:35:26+00:00October 19th, 2018|Categories: Aromaterapia, Arti Jetës|

Misku i zi nuk ka vetëm aromë të këndëshme, por përdoret edhe si ilaç   Misku i zi konsiderehoet si parfum ose vaj aromatizues. Ai nxirret nga trupi i drerit të miskut (Dreri i miskut i përket familjes Moschidae dhe

Vaj i farave të rrushit

2018-01-07T13:40:47+00:00January 10th, 2018|Categories: Aromaterapia|

Vaj i farave të rrushit   Rrushi ka shkallë të gjerë përdorimi dhe prodhimi. Vaj i tij ka veti kuruese të shumta, ai është përbërës kryesor në shumë prodhime kozmetike. Vaj i rrushit është i pasur me: kalori, fat; Saturated

Vaj Vetiver

2018-01-07T13:35:32+00:00January 8th, 2018|Categories: Aromaterapia|

Vaj Vetiver; për qetësinë nervore dhe shëndetin e lëkurës   Vaj vetiver nxirret nga rrënjët e bimës vetiver; ai është një vaj kompleks dhe aromatik që përmban më shumë se 100 komponenete të iditefikuara. Vaji vetiver është njohur ndryshe edhe

Shea Butter

2018-01-07T12:36:32+00:00January 7th, 2018|Categories: Aromaterapia|

Shea Butter; Kremi më i dashur për lëkurën dhe flokët   Anglisht: Shea Butter, Shea Tree. Emri shkencor: Vitellaria paradoxa. Familja: Vitellaria. Pema e Sheas rritet në Afrikën Qëndrore. Shea është bimë shumëvjeçare, me gjatësi 10- 15 m. Frutet ngjasojnë

Vaj i Dru Sandalit

2017-12-14T19:29:01+00:00December 14th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Vaj i Dru Sandalit   Vaji i dru Sandalit është nga vajrat më me cilësi në botë, konsiderohet si i ngrohtë, i butë, i ëmbël dhe me aromë të këndëshme. Është përdorur gjerësisht në produktet kozmetike. Është i përshtatshëm për

Kanella

2018-04-02T21:19:38+00:00December 7th, 2017|Categories: Aromaterapia, Bota Bimore|

Njihuni me vlerat e paçmueshme të Kanellës dhe Vajit të Kanellës   Emri shkencor: Cinnamomun Zeylanicum Nees. (Laurus cinnamomum L. -Persea cinnamomum spreng). Familja: Lauraceae. Anglisht: Common cinnamon tree. Frëngjisht: Cannellier de Ceylan, Cinnamone Gjermanisht: Zimtbaum. Italisht: Cannella, C. del

Vaj i Hudhrës

2017-12-06T21:21:05+00:00December 6th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Dobitë e vajit të hudhrës, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe mënyra e përdorimit   Shekuj më parë, paraardhësit tanë janë mbështetur në mrekullitë e natyrës për të qëndruar të shëndetshëm. Një prej ilaçeve më të njohura tradicionale është hudhra,

Vaj i Avokados

2017-12-03T16:10:29+00:00December 3rd, 2017|Categories: Aromaterapia|

Vaj i Avokados për Lëkurën dhe Flokët   Vaji i Avokados nxirret nga fruti i tij. Ky vaj ka shumë dobi kozmetike. Dobitë e vajit të Avokados për lëkurën - Ndihmon për kurimin e psoriasis. - Zbut lëkurën e ashpër.

Uthulla e Rrushit

2017-12-03T15:44:51+00:00December 3rd, 2017|Categories: Aromaterapia|

Dobitë e uthullës së rrushit dhe mënyrat e përdorimit   Uthulla e rrushit është një nga llojet e uthullës që përdoret në përgatitjen e disa lloje të salcës, ajo gjithashtu është antibakteriale dhe është përdorur në mjekësinë bimore për trajtimin

Gjalpi i kakaos

2017-12-03T14:40:22+00:00December 3rd, 2017|Categories: Aromaterapia|

Gjalpi i kakaos dhe dobitë e tij për lëkurën dhe flokët   Gjalpi i kakaos nxirret nga farat e kakaos. Ngjyra e tij është e verdhë e zbehtë dhe është i ngrënshëm, përdoret për bërjen e çokollatave, dhe në kozmetikë.

Vaj i pemës së çajit

2017-11-26T20:37:43+00:00November 26th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Vaj i pemës së çajit   Vaj i pemës së çajit nxirret nga gjethet e kësaj peme të cilat karakterizohen për përmbajtjen e lartë të vajrave esencialë. Ngjyra e tij është e verdhë, e verdhë e zbehtë dhe pangjyrë. Dallohet

Vaj Rozmarinës

2017-11-26T20:31:31+00:00November 26th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Vaj i Rozmarinës për Trupin dhe Flokët   Vaji i rozmarinës (Rosmarinus officinalis) është nga vajrat më të njohur për dobitë e tij shëndetësore. Karakterizohet me ngjyrën e tij të verdhë dhe aromën e këndëshme, përdoret në idustrinë e shampove

Livanda

2017-11-14T15:18:06+00:00November 14th, 2017|Categories: Aromaterapia, Bota Bimore|

Livanda dhe vetitë kuruese të saj dhe të vajit të saj   Arabisht:  الضرم ose  الخزام ose  اللاوندة Anglisht: Lavandula Latinisht: Lavandula Angustifolia Vera   Përshkrimi dhe orgjina e Livandës Livanda është bimë barishtore shumëvjeçare, me gjatësi deri në 1

Vaj Arganit

2017-11-12T23:17:56+00:00November 11th, 2017|Categories: Aromaterapia, Bota Bimore|

Dobitë e Vajit të  Arganit   Arabisht: الأرغان أو الأرقان أو لوز البربر Anglisht: Argan. Emri shkencor: Argania spinosa L. Familja: Sapotaceae. Argani është pemë shumëvjeçare me lartësi 8-10m, me gjethe të vogla e ovale, me lule të vogla, me

Vajrat Anti-Plakje

2017-11-07T00:05:04+00:00November 7th, 2017|Categories: Aromaterapia, Lëkura|

Vajrat më të mirë anti-plakje dhe përdorimi i tyre Procesi i plakjes në lëkurë është vështirë të shmanget, por me kujdes të veçantë dhe vëmendje, ju mund të mbani lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të mbani një pamje rinore. Për

Vaj i qepës

2017-11-06T13:48:42+00:00November 6th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Dobitë shëndetësore të vajit të qepës; Mënyra e përgatitjes   Vaji i qepës ka dobi të mrekullueshme shëndetësore sidomos për flokët dhe lëkurën. Vajin e qepës mund ta përdorim gjithashtu në gatime të ndryshme sidomos në salcën e sallatës. Vaji

Vaj Limonit

2017-11-05T19:54:21+00:00November 5th, 2017|Categories: Aromaterapia|

Dobitë e vajit të limonit, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe përdorimi   Limoni konsiderohet nga frutat më të pasur me vitamin C. Ai është nga frutet që gjendet në çdo shtëpi dhe, përveç pijes së shijshme që  jep, mund