Terapia Aromatike me vajra esencial

Misku i zi

2018-10-19T18:35:26+04:00October 19th, 2018|Aromaterapia, Arti Jetës|

Misku i zi nuk ka vetëm aromë të këndëshme, por përdoret edhe si ilaç   Misku i zi konsiderehoet si parfum ose vaj aromatizues. Ai nxirret nga trupi i drerit të miskut (Dreri i miskut i përket familjes Moschidae dhe

Vaj i Hudhrës

2017-12-06T21:21:05+04:00December 6th, 2017|Aromaterapia|

Dobitë e vajit të hudhrës, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe mënyra e përdorimit   Shekuj më parë, paraardhësit tanë janë mbështetur në mrekullitë e natyrës për të qëndruar të shëndetshëm. Një prej ilaçeve më të njohura tradicionale është hudhra,

Uthulla e Rrushit

2017-12-03T15:44:51+04:00December 3rd, 2017|Aromaterapia|

Dobitë e uthullës së rrushit dhe mënyrat e përdorimit   Uthulla e rrushit është një nga llojet e uthullës që përdoret në përgatitjen e disa lloje të salcës, ajo gjithashtu është antibakteriale dhe është përdorur në mjekësinë bimore për trajtimin

Gjalpi i kakaos

2017-12-03T14:40:22+04:00December 3rd, 2017|Aromaterapia|

Gjalpi i kakaos dhe dobitë e tij për lëkurën dhe flokët   Gjalpi i kakaos nxirret nga farat e kakaos. Ngjyra e tij është e verdhë e zbehtë dhe është i ngrënshëm, përdoret për bërjen e çokollatave, dhe në kozmetikë.

Vaj Rozmarinës

2017-11-26T20:31:31+04:00November 26th, 2017|Aromaterapia|

Vaj i Rozmarinës për Trupin dhe Flokët   Vaji i rozmarinës (Rosmarinus officinalis) është nga vajrat më të njohur për dobitë e tij shëndetësore. Karakterizohet me ngjyrën e tij të verdhë dhe aromën e këndëshme, përdoret në idustrinë e shampove

Vajrat Anti-Plakje

2017-11-07T00:05:04+04:00November 7th, 2017|Aromaterapia, Lëkura|

Vajrat më të mirë anti-plakje dhe përdorimi i tyre Procesi i plakjes në lëkurë është vështirë të shmanget, por me kujdes të veçantë dhe vëmendje, ju mund të mbani lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të mbani një pamje rinore. Për

Vaj i qepës

2017-11-06T13:48:42+04:00November 6th, 2017|Aromaterapia|

Dobitë shëndetësore të vajit të qepës; Mënyra e përgatitjes   Vaji i qepës ka dobi të mrekullueshme shëndetësore sidomos për flokët dhe lëkurën. Vajin e qepës mund ta përdorim gjithashtu në gatime të ndryshme sidomos në salcën e sallatës. Vaji

Vaj Limonit

2017-11-05T19:54:21+04:00November 5th, 2017|Aromaterapia|

Dobitë e vajit të limonit, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe përdorimi   Limoni konsiderohet nga frutat më të pasur me vitamin C. Ai është nga frutet që gjendet në çdo shtëpi dhe, përveç pijes së shijshme që  jep, mund