Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Aromaterapia

/Aromaterapia

June 2017

Refluksi Gastro-Ezofageal

By | June 12th, 2017|Aparati Tretjes, Aromaterapia|

Trajtimi i Refluksit Gastro-Ezofageal me Vajra Esencial   Refluksi Gastro-Ezofageal i referohet një gjendje ku acidi i prodhuar në stomak kthehet prapa në ezofag. Kjo përjetohet si një ndjesi djegie poshtë gjoksit, dhe rezulton me një numër të simptomave, si: fryrje, vështirësi të gëlltitjes, dhe vështirësi në tretje. Përveç kësaj,  thartira estomakut mund të shkaktohet  nga [...]

May 2017

Vajrat Anti-plakje

By | May 4th, 2017|Aromaterapia|

Vajrat më të mirë anti-plakje dhe përdorimi i tyre Procesi i plakjes në lëkurë është vështirë të shmanget, por me kujdes të veçantë dhe vëmendje, ju mund të mbani lëkurën tuaj të shëndetshme dhe të mbani një pamje rinore. Për të parandaluar plakjen e lëkurës, është e rëndësishme për të zëvendësuar vajrat e humbur. Shumë [...]

April 2017

Vaj Hudhrës

By | April 28th, 2017|Aromaterapia|

Dobitë e vajit të hudhrës, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe mënyra e përdorimit   Shekuj më parë, paraardhësit tanë janë mbështetur në mrekullitë e natyrës për të qëndruar të shëndetshëm. Një prej ilaçeve më të njohura tradicionale është hudhra, ende e njohur në të gjithë botën për aftësinë e saj të jashtëzakonshme për të [...]

Comments Off on Vaj Hudhrës

Shea Butter

By | April 27th, 2017|Aromaterapia|

Shea Butter; kremi më i dashur për lëkurën dhe flokët   Anglisht: Shea Butter, Shea Tree. Emri shkencor: Vitellaria paradoxa. Familja: Vitellaria. Pema e Sheas rritet në Afrikën Qëndrore. Shea është bimë shumëvjeçare, me gjatësi 10- 15 m. Frutet ngjasojnë me kumbulla të mëdha, me fara sa madhësia e një bajameje e cila quhet “Kernel” [...]

January 2017

Vaj pemës çajit

By | January 30th, 2017|Aromaterapia|

Vaj i pemës së çajit   Vaj i pemës së çajit nxirret nga gjethet e kësaj peme të cilat karakterizohen për përmbajtjen e lartë të vajrave esencialë. Ngjyra e tij është e verdhë, e verdhë e zbehtë dhe pangjyrë. Dallohet për aromën e tij të këndëshme dhe përdoret gjerësisht në produktet kozmetike, kryesisht për sëmundjet [...]

Comments Off on Vaj pemës çajit

December 2016

Vaj Jasminës

By | December 28th, 2016|Aromaterapia|

Vaj i jasminës; shoqëruesi më i mirë i femrave   Vaj jasminës nxirret nga lulet e jasminës dhe është me veti të shumta kuruese. Aroma e tj  është e ëmbël dhe ekzotike. Vaji orgjinal i Jasminës është nga vajrat më të shtrenjtë në botë. Vaji i Jasminës konsiderohet: Non-toxik, non-irritatnt, non-sensitizink. Elementët aktiv të vajit [...]

Vaj Farave të Rrushit

By | December 24th, 2016|Aromaterapia|

Vaji i farave të rrushit   Rrushi ka shkallë të gjerë përdorimi dhe prodhimi. Vaj i tij ka veti kuruese të shumta, ai është përbërës kryesor në shumë prodhime kozmetike. Vaj i rrushit është i pasur me: kalori, fat; Saturated fat, Polyunsaturated fat, Monounsaturated fat, sodium, karbohidrate, fibra, sheqer, vitamin; A, B6, C, E, calcium, [...]

Vaj Vetiver

By | December 24th, 2016|Aromaterapia|

Vaj Vetiver; për qetësinë nervore dhe shëndetin e lëkurës   Vaj vetiver nxirret nga rrënjët e bimës vetiver; ai është një vaj kompleks dhe aromatik që përmban më shumë se 100 komponenete të iditefikuara. Vaji vetiver është njohur ndryshe edhe si “Vaji i Qetësisë”. Vaj vetiver është i pasur me: Benzoic acid, vetivene, furfurol, vetivenyl [...]

Vaj Luleshëngjini

By | December 24th, 2016|Aromaterapia|

Dobitë mjekësore të vajit të Luleshëngjinit   Vaj i luleshëngjinit nxirret nga gjethet dhe lulet e bimës dhe ka veti kuruese dhe qetësuese. Përdoret gjerësisht në kozmetikë për sëmundjet e lëkurës, qarkullimin e gjakut, relaksimin e muskujve, etj. Përdorimi i tij është i brëndshëm dhe i jashtëm. Elementët aktiv të vajit të luleshëngjinit: Monoterpenes, oxides, [...]

Vajra për flokët

By | December 22nd, 2016|Aromaterapia|

Vajrat më të mirë për flokë të gjatë, të butë dhe të shëndetshëm   Vajrat janë  faktorët më të rëndësishëm për shëndetin e flokëve dhe lëkurës së kokës, duke pasur parasysh se flokët bëhen të thatë për shkak të disa faktorëve, duke përfshirë mungesën e përkujdesjes  apo mosha,  lëkura e kokës bëhet e paaftë për [...]

Vaj Arganit

By | December 20th, 2016|Aromaterapia|

Dobitë e Vajit të  Arganit   Arabisht: الأرغان أو الأرقان أو لوز البربر Anglisht: Argan. Emri shkencor: Argania spinosa L. Familja: Sapotaceae. Argani është pemë shumëvjeçare me lartësi 8-10m, me gjethe të vogla e ovale, me lule të vogla, me pesë petale e me ngjyrë të verdhë në të gjelbër, me fryt të gjatë, me [...]

Vaj bajames

By | December 18th, 2016|Aromaterapia|

Vaj i bajames së ëmbël   Vaj i bajames së ëmbël nxirret nga farat e saj dhe  është nga vajrat esencialë më të njohur dhe me dobi të shumta për shëndetin, lëkurën dhe flokët. Vaji i bajames së ëmbël është i pasur me: proteina, fibra, vitamin;  Thiamine (B1),Ribloflavin (B2), Niacin (B3), Acid Pantotenik (B5), Vitaminë [...]

Shampo Natyrale

By | December 18th, 2016|Aromaterapia|

Si ta përgatisim vetë shampon sipas llojit të flokut; për flokë të shëndetshëm dhe të shndritshëm   Nuk ka dyshim se përdorimi i përbërësve natyralë na mbron nga efektet e komponenteve kimikë,  dhe i jep  lëkurës dhe flokëve pamje të shëndetëshme dhe gjallëruese. Ju mund ta bëni vetë shampon që i përshtatet llojit të flokut që [...]

Vaj Avokados

By | December 18th, 2016|Aromaterapia|

Vaj i Avokados për Lëkurën dhe Flokët   Vaji i Avokados nxirret nga fruti i tij. Ky vaj ka shumë dobi kozmetike. Dobitë e vajit të Avokados për lëkurën - Ndihmon për kurimin e psoriasis. - Zbut lëkurën e ashpër. - Stimulon aktivizimin e gjakut në lëkurë. - Pastrues i fytyrës nga qelizat e vdekura [...]

Vaj Qepës

By | December 11th, 2016|Aromaterapia|

Dobitë shëndetësore të vajit të qepës; Mënyra e përgatitjes   Vaji i qepës ka dobi të mrekullueshme shëndetësore sidomos për flokët dhe lëkurën. Vajin e qepës mund ta përdorim gjithashtu në gatime të ndryshme sidomos në salcën e sallatës. Vaji i qepës është i pasur me: Vitaminë B, C, minerale, sodium, potassium, fosfor, calcium, jod, [...]

Gjalp Kakao

By | December 6th, 2016|Aromaterapia|

Gjalpi i kakaos dhe dobitë e tij për lëkurën dhe flokët   Gjalpi i kakaos nxirret nga farat e kakaos. Ngjyra e tij është e verdhë e zbehtë dhe është i ngrënshëm, përdoret për bërjen e çokollatave, dhe në kozmetikë. Karakterizohet për rezistencë ndaj bakterieve dhe prishjes, mund të jetojë deri në pesë vjet. Ka [...]

Vaj Limonit

By | December 6th, 2016|Aromaterapia|

Dobitë e vajit të limonit, mënyra e përgatitjes në shtëpi dhe përdorimi   Limoni konsiderohet nga frutat më të pasur me vitamin C. Ai është nga frutet që gjendet në çdo shtëpi dhe, përveç pijes së shijshme që  jep, mund të përfitohet shumë edhe nga lëvorja e tij e cila përmban vajra esencialë dhe aromë [...]

Vaj i Rozmarinës

By | December 1st, 2016|Aromaterapia|

Vaj i Rozmarinës, për Trupin dhe Flokët   Vaji i rozmarinës (Rosmarinus officinalis) është nga vajrat më të njohur për dobitë e tij shëndetësore. Karakterizohet me ngjyrën e tij të verdhë dhe aromën e këndëshme, përdoret në idustrinë e shampove dhe sapunëve.  Përdoret edhe si temjan. Vaji në përgjithësi ka aftësi për forcimin e gjithë [...]

Vaj Kamfuri

By | December 1st, 2016|Aromaterapia|

Dobitë e vajit të kamfurit   Vaj i kamfurit karakterizohet me aromën dhe shijen e tij të vecantë, përdoret në shumë ilaçe faramaceutike, në erëza, dhe në  operacione, pasi ai mbyll plagët, lehtëson qarkullimin e gjakut dhe vret mikrobet. - Ndihmon për kurimin e çrregullimeve të frymëmarrjes. - Ndihmon për kurimin e astmës, infeksionet e [...]

November 2016

Aromaterapia

By | November 13th, 2016|Aromaterapia|

Aromaterapia, Terapia e vajrave esencial   Vajrat esenciale, te perftuar nga bime te ndryshme, kane dhene rezultate te mira ne kurimin e disa semundjeve. Keto vajra bimore jane te pasur me shume lende ushqyese dhe kuruese dhe ne saje te perberjes se tyre kane specifikat e veta ne trajtimin e semundjeve. Ne kete kend do [...]

Load More Posts
error: Alert: Content is protected !!