Candida, tejrritja e tharmit; Simptomat, shkaqet, trajtimi natyral

 

Gjithkush ka candida – Candida albicans është një tharm që ndodh natyrisht dhe është i pranishëm te të gjithë. Por Candidiasis ose Candida, i referohet nje tejrritje të dëmshme të tharmit, Candida albicans, brenda trupit.

Për qëllim të thjeshtësisë, vetëm termi Candida do të përdoret në këtë dokument.

Te njerëzit e shëndetshëm, megjithatë, candida mbahet nën kontroll nga sistemi imun dhe është e kufizuar vetëm në zorrën e hollë dhe në lëkurë, kurse te femrat edhe në vaginë.

Në një masë të madhe, ky proces burgosje ndodh për shkak të baktereve të shëndetshme dhe thelbësore në traktin gastrointestinal, të tilla si acidophilus dhe bifidobacteria.

Kur popullimi i baktereve të shëndetshme ndërpritet, për shembull kur dikush merr antibiotik, Candida albicans fillon të përhapet në zona të tjera të trupit sepse në këtë rast lejohet kalimi i pakontrolluar nëpër muret e zorrëve në qarkullimin e gjakut. Kur kjo ndodh, Candida albicans fillon të shndërrohet në një kërpudhë të dëmshme që mund të infektojnë indet trupit dhe organet e tij. Përhapja e Candida albicans në fushat e trupit të cilave ajo nuk i përket është quajtur candidiasis, apo Candida.

Vlerësohet se 33%  e amerikanëve janë të prekur nga candida dhe numrat janë në rritje; megjithatë, sëmundja mbetet në neglizhencë nga shumica e mjekëve konvencional. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, simptomat e saj të ndryshme mund të adresohen gabimisht kushteve të tjera të sëmundjes. Në të kundërt, praktikuesit e kurimit natyral dhe mjekësia alternative i kushton vëmendje të madhe ndihmës së pacientëve të tyre për të parandaluar dhe për t’u shëruar nga candida. Kurimet natyrale për Candida janë përgjithësisht shumë më efektive dhe më të qëndrueshme se sa trajtimet antibiotike të ofruara në mënyrë tipike nga mjekësia konvencionale.

Shumica e mjekëve konvencional gjithashtu nuk arrijnë të kuptojnë se si candida, kur është e pranishme në çrregullime të rënda imunitare të tilla si SIDA, mund të çojë në një formë të helmimit të gjakut e njohur si septikemi që është shkaktuar nga Candida albicans me përhapjen e tërbuar të saj gjatë qarkullimit të gjakut, duke kolonizuar indet dhe organet e trupit.

Në raste të tjera më pak drastike, por më të zakonshme të mangësisë imune, Candida albicans mund të shkaktojë sulm infeksioni të qelizave të tilla si qelizat T, që ato të shkatërrohen, duke krijuar një mjedis për infeksioneve oportune.

Për këto arsye, praktikuesit e mjekësisë alternative natyrale e konsiderojnë candidan si një kërcënim potencial të rëndë shëndetësor dhe bëjnë gjithçka që munden për të siguruar që ajo është trajtuar siç duhet.

Pasi Candida albicans përhapet përtej traktit gastrointestinal, ajo kolonizon zona të tjera të trupit, dhe prodhon toksina të ndryshme. Këto toksina mund të pengojnë shëndetin duke ulur furnizimin e trupit me qelizat e bardha të gjakut, të cilat janë të nevojshme për sistemin imunitar për të shmangur bakteret infektive, viruset, kërpudhat dhe shkaktarët e tjerë të sëmundjeve. Taksinat e Candida albicans pengojnë gjithashtu aftësinë e trupit për të prodhuar antioksidantë, duke përfshirë glutathione, një enzimë që është e rëndësishme për detoksifikimin e mëlçisë dhe të frymëmarrjes qelizore.

Si rezultat i këtyre efekteve negative të shkaktuara nga përhapja e pakontrolluar e Candida albicans, simptomat e Candida mund të shfaqen në mënyra të ndryshme, duke imituar kushtet e tjera të sëmundjes dhe duke ndikuar negativisht në shumë fusha të trupit.

Për candidiasis ekzistojnë ilaçe natyrale. Ato mundësojnë rivendosjen e bilancit biokimik të trupit, dhe njëkohësisht duhen bërë ndryshime në dietën dhe stilin e jetesës të dizajnuara për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të gjithkujt.

Simptomat

Candida mund të shkaktojë një koleksion të tërë të simptomave duke përfshirë:

– Lodhje kronike

– Shtim në peshë

– Depresion, ankth dhe nervozizëm

– Hyperactivity, konfuzion dhe humbje të kujtesës

– Probleme gastrointestinale të tilla si fryrje, gazra, dhimbje barku, diarre kronike, kapsllëk, djegie të zemrës

 • Alergji (ndaj ushqimit dhe alergeneve të ajrit)
 • Sindromi i premenstrualeve të ashpra (PMS)
 • Mosfunksionim seksual dhe humbje e interesit seksual
 • Lëkundje të rënda humori dhe ndjenja mentalisht të “shqetësuar”
 • Infeksione të përsëritura fungale të tilla si “kruarje të rrëzëve të kofshëve”, këmbë atleti, qere ose infeksione vaginale / urinare
 • Një ndjenjë e të qënit i trullosur ose i dehur pas pirjes së një sasie shumë të vogël alkooli ose pas ngrënies së disa ushqimeve të caktuara
 • Njolla, urtikarie, puçrra fytyre dhe lëkurë me luspa
 • Presion sinusi, sulme ethesh dhe kollitje
 • Acarim sysh apo veshësh
 • Migrenë dhe dhimbje koke
 • Probleme me gjumin
 • Rrahje të shpejta zemre

Testimi për Candida

Mjekët konvencionalë në mënyrë tipike testojnë për Candida duke përdorur teste tradicionale laboratorike si analizat e gjakut, të cilat shfaqin antitrupat e Candida albicans.

Testet e tilla nganjëherë mund të jenë të dobishme, por ato gjithashtu mund të japin rezultate pozitive të rreme, pasi që të gjithë kanë një shkallë të Candida albicans në trupat e tyre, dhe për këtë arsye edhe kanë antitrupa për të. Në qoftë se një sasi e madhe e antitrupave gjendet të jetë e pranishme në gjak, megjithatë, ky është një tregues i fortë se candida është i pranishëm.

Edhe pse praktikuesit e mjekësisë natyrale mund të përdorin testet tradicionale laboratorike, ato nuk mbështeten vetëm në to. Përveç testeve, ata marrin historinë e plotë mjekësore të pacientit dhe u bëjnë atyre pyetje të tilla si ato të mësipërmet.

Teste të tjera të përdorura nga mjekët alternativë përfshijnë:

Mikroskopia Darkfield: opsioni ynë i preferuar për të gjetur nëse ju keni Candida, përfshin përdorimin e një microscropie darkfield. Ndryshe nga mikroskopitë tradicionale, një mikroskopi darkfield është përshtatur posaçërisht për të qenë në gjendje të shqyrtojë qelizat e gjalla të gjakut që janë zmadhuar mbi një ekran video. Kjo i lejon mjekët e trajnuar në këtë teknikë diagnostikuese për të zbuluar prova të sëmundjes nëpërmjet shtrembërimeve në muret e qelizave të gjakut, dhe për të lokalizuar mikroorganizmat e dëmshme, duke përfshirë Candida albicans, parazitët, metalet e rënda, mangësitë ushqyese, dhe llojet e tjera të baktereve dhe kërpudhave në gjak. Quajtur edhe Analiza live e qelizës së gjakut, kjo është një pamje e shkëlqyer në terrenin e brendshëm të dikujt. Darkfield, së bashku me ekzaminimin Electrodermal, është i shpejtë, më i qartë dhe metoda më e lehtë me të cilën përcaktohet nëse keni Candida apo jo.

Shkaqet

– Te gratë, infeksionet e tharmit janë arsyeja e dytë më e zakonshme për djegien e vaginale, kruajtjen, dhe shkarkimin. Tharmi gjendet në vaginën e shumicës së grave dhe mund të rritet shpejt nëse mjedisi në vaginë ndryshon.

Përdorimi i antibiotikëve dhe steroideve është arsyeja më e shpeshtë për rritje e jashtëzakonshme të tharmit të candidas. Pilulat e shtatzënisë, menstruacioneve, spermës, diabetit, dhe kontrollit të lindjes, gjithashtu mund të kontribuojnë për të marrë një infeksion candida. Infeksionet e tharmit janë më të zakonshme pas menopauzës.

– Te njerëzit që kanë një sistem të dobësuar imunitar për shkak të trajtimeve të kancerit, steroideve, apo sëmundjeve të tilla si SIDA, infeksionet candidale mund të ndodhin në të gjithë trupin dhe mund të jenë të rrezikshme për jetën. Gjaku, truri, sytë, veshka, dhe zemra janë të prekura më shpesh, por kërpudhat candidal gjithashtu mund të rriten në mushkëri, mëlçi, dhe shpretkë. Candida është shkaku kryesor i ezofagut (inflamacion në fyt) te njerëzit me AIDS.

– Gati 15% e njerëzve me sistemet imun të dobësuar zhvillojnë një sëmundje sistemike të shkaktuar nga Candida. Këto infeksione hyjnë në gjak nëpërmjet prishjeve apo prerjes në lëkurë ose membranës së mukozës. Organizmat Candidale mund të grumbullohen në një zone të caktuar për shkak të përdorimit të shpeshtë të antibiotikëve të forta, të cilat vrasin bakteret që normalisht i mbajnë ato nën kontroll.

– Përdorimi i pajisjeve të implantuara në lëkurë, si catheters urinare dhe portet IV mundësojnë gjithashtu qasje të candidas për të hyrë në trup. Të droguarit që përdorin gjilpërat e pista mund të injektojnë tharmi të candidas direkt në gjakun e tyre apo në indet e thella.

– Antibiotikët – këto vrasin bakteret “e mira” të zorrëve, si dhe të këqiat. Ato mund të shkaktojnë mjedisin e ndryshuar dhe të  imbalancuar që i duhet Candidas për t’u shndërruar në formën e saj agresive. Antibiotikët ndryshojnë ekuilibrin e florës së zorrëve dhe shtypin sistemin imunitar.

– Faktorët Dietik – Qumështi duhet të shmanget, sepse ai përmban laktozë, një lloj i sheqerit që promovon rritjen e Candidas. Ushqime të tjera që promovojnë candida janë ato që përmbajnë myk ose tharmi, të tilla si pastat, djathrat, frutat e thata dhe kikirikët. Mielli i bardhë dhe sheqeri mund të jenë gjithashtu përgjegjës për Candida.

– Alkooli – Alkooli është i përbërë nga sheqerna të rafinuar dhe thartuar. Ai është gjithashtu më shumë toksik se sheqeri dhe ushqen candidan.

– Faktorët e mjedisit – mjedisi me lagështirë si bodrumet e mykura mund të inkurajojnë rritjen e tharmit të candidas. Ekspozimi ndaj ndotësve të mjedisit të tilla si mbetje pesticidesh, gazi i makinave, kimikatet industriale dhe metalet e rënda (veçanërisht nga mbushjet zhiva amalgam), gjithashtu mund të nxisin rritjen e Candida.

Ashtu si me të gjitha sëmundjet, candida nuk ndodh brenda natës dhe as shërimi nuk ndodh brenda natës. Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të gjeni një profesionist në mjekësinë natyrale.

TRAJTIMI I CANDIDA-s

Trajtimi konvencional mjekësor i Candida është i kufizuar në medikamentet anti-fungale, të tilla si Nystatin, Ketoconazol, dhe Diflucan. Edhe pse këto barna mund të jenë të dobishme në disa raste të Candida që i bëjnë rezistencë formave të tjera të trajtimit, por praktikuesit e shëndetit natyral paralajmërojnë kundër përdorimit të tyre si një zgjedhje e parë për shkak të efekteve anësore të rrezikshme që ato mund të shkaktojnë, duke përfshirë edhe shtypjen e funksionit imunitar.

Për më tepër, Nystatin, një nga drogat më të popullarizuara për trajtimin e Candida, në fakt mund të shkaktojë që Candida albicans të shndrrohet në specie të tjera të tharmit që janë rezistente ndaj trajtimit Nystatin. Gjithashtu, Nystatin ka treguar të mbetet në zorrë, pasi ka qenë përdorur, duke vazhduar për të shkatërruar bakteret e shëndetshme, gjë e cila është një nga shkaqet e Candida në vendin e parë.

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL I CANDIDAS

Gastrointestinal Disorders

Products from desert plants specially produced for diseases and problems of the gastrointestinal tract (digestive tract) including: Gastritis (stomach ulcer), heartburn, gastroesophageal reflux, hiatal hernia, bloating, colitis and irritable bowel syndrome, bacteria and parasites, candida albicans, intestinal microbiome, etc.


Çrregullimet Gastrointestinale

Produkte nga bimët e shkretëtirës të prodhuara posaçërisht për sëmundjet dhe problemet gastrointestinale (të aparatit të tretjes) duke përfshirë: Gastritin (ulçërën e stomakut), urthin, refluxin gastroezofaegal, hernia hiatale, fryerjen e barkut, kolitin nervor dhe zorrën e irrituar, bakteriet dhe parazitët, candida albicans, mikrobiomën e zorrëve, etj.

On Sale
ProbioHerb
ProbioHerb
ProbioHerb
was €150
Save 20%
€120
On Sale
Comyrrha Candida
Comyrrha Candida
Comyrrha Candida
was €150
Save 20%
€120