Bakteria e zorrëve ofron informacion për kurimin e sklerozës së shumëfishtë

 

Çfarë ju shkon në mendje kur dëgjoni fjalën “baktere”? Ndoshta mendoni për një ngjyrë të çuditshme, të gjelbër të errët, një karikaturë me fytyrë të hidhur që shihni në reklamat e pastruesve të banjës dhe merrni një shtysë të fortë për t’i larë duart me sapun tri herë më shumë!

Në mënyrë të pavëmendshme, shumë njerëz janë keqkuptuar se të gjitha bakteret janë toksike dhe të dëmshme. E vërteta është se ekzistojnë lloje të caktuara të baktereve që janë të dobishme për trupin e njeriut në shumë mënyra. Disa baktere madje kanë efekte kuruese!

Në fakt, hulumtimet e reja kanë treguar se bakteret e zorrëve mund të jenë çelësi për hapjen e rrugëve për trajtim shtesë për pacientët me sklerozë të shumëfishtë.

Çfarë është skleroza e shumëfishtë (MS)?

Skleroza e shumëfishtë është një sëmundje që përfshin sistemin nervor qendror. Në thelb, në çdo trup njerëzor, qelizat nervore në kurriz dhe tru mbulohen me një proteinë të quajtur myelinë. Ata që vuajnë nga skleroza e shumëfishtë kanë një sistem imun që fillon të sulmojë mielinën. Kjo, nga ana tjetër, ndërpret rrjedhën e rregullt të impulseve nervore.

Ashtu si me shumicën e kushteve, skleroza e shumëfishtë mund të shkojë në paaftësi deri në tërësisht shkatërruese dhe fatale. Simptomat e para të kësaj sëmundje shfaqen përgjithësisht në mes të moshave 20 dhe 40, dhe disa simptoma të zakonshme përfshijnë vizionin e paqartë, shtrembërimin e ngjyrës ose verbërinë e pjesshme. Shumica e pacientëve gjithashtu përjetojnë dobësi të muskujve, humbje të ekuilibrit, dridhje, marramendje dhe humbje të dëgjimit.

Në raste të rënda, disa pacientë mund të gjejnë veten të paaftë për të ecur ose qëndruar, ndërsa të tjerë përjetojnë paralizë të plotë. Ekspertët besojnë se shkaku i kësaj gjendje është i lidhur me një virus ose ndonjë shkak tjetër të panjohur mjedisor.

Çfarë kanë të bëjnë bakteret e zorrëve me MS?

Një studim i krye në kohët e fundit ka treguar një lidhje midis sistemit imunitar, trurit dhe zorrëve.

Më parë është gjetur se bakteret e zorrëve luajnë një rol në shumë aspekte të fiziologjisë përfshirë diabetin, obezitetin, depresionin, ankthin dhe skizofreninë.

Në këtë studim të veçantë, ekipi hulumtues zbuloi se bakteret e zorrëve ndërveprojnë me microglia dhe astrocytes, të cilat janë të dy llojet e qelizave të trurit. Microglia heq qelizat e vdekura dhe të dëmtuara dhe kështu është një lojtar i rëndësishëm kur bëhet fjalë për përgjigjet imune brenda sistemit nervor. Astrocytes gjithashtu ofrojnë mbështetje për qelizat nervore.

Sidoqoftë, neurotoksina që çliron mikroglia dëmton astrocitet, gjë që shkakton inflamacion në tru, që nga ana e vet kontribuon në kushte të ndryshme neurologjike.

Ky studim i ri ka treguar se ky bakter është një ndërmjetës kur bëhet fjalë për inflamacion. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për sklerozën e shumëfishtë.

Përfundimi

Pyetja që lind është se si saktësisht  të shfrytëzohen këto baktere dhe si mund të mbështetet shëndeti dhe funksioni i tyre? Shkenca tashmë e pranon se kthimi tek natyra është kurimi i të ardhmes. Trajtimet natyrale kanë qenë dhe mbeten e vetmja mënyrë për kurimin e sëmundjeve, dhe më specifikisht, për aktivizimin në mënyrë nëtyrale të këtyre baktereve të mira që të stimulojnë funksionin e nervave përkatëse dhe si rrjedhim shërimin nga MS.

Me kalimin e kohës, studimet gjithmonë japin shpresë të re për një botë më të sigurt dhe më të mirë.

Mjekësia bimore arabe, me rolin e saj, vazhdon kërkimet për mundësimin e arritjeve më të fundit të trajtimeve natyrale për sëmundje të ndryshme, përfshirë edhe MS.

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL PER MULTIPLE SCLEROSIS 

Trajtimi natyral profesional me efektiv dhe shpresedhenes per pacientet me semundje autoimune dhe nervore e gjenetike, si: MS, ALS, DP, CP, Frederic Ataxia, Tiroidet, etj, qe eshte shpresa me e madhe qe ata mund te kene per sherimin e tyre, per permiresimin e cilesise se jetes dhe per parandalimin e avancimit te semundjes.

Trajtimi natyral profesional per semundjet autoimune dhe gjenetike eshte krejtesisht me bime te egra shkretinore te studiuara, i sigurte, efektiv dhe pa asnje lloj efekti anesor.

Efektet e kurës fillojnë që në ditët e para, dhe trajtimi zgjat meastarisht 6-12 muaj, duke i marrë ilaçet në mënyrë të rregullt dhe duke ndjekur udhëzimet tona në lidhje me dietën ushqimore dhe stilin e jetesës, që ne i shoqërojmë bashkë me ilaçet bimore.

(KLIKONI KETU)