Autizmi; Shkaqet, Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrale

 

Autizmi është një nga kushtet më të rënda neuro-zhvillimore që prek fëmijët e moshës 3-17 vjeç. Ka pasur një rritje dramatike në numrin e fëmijëve me këtë çrregullim vitet e fundit. Si rezultat, prindërit po kërkojnë përgjigje për shkaqet themelore të autizmit dhe mjetet natyrore për të përmirësuar simptomat e autizmit në fëmijët e tyre.

Çrregullimi i Spektrit të Autizmit (ASD) konsiderohet një çrregullim i trurit që ndikon në sjelljen e dukshme sociale. Sidoqoftë, është më shumë sesa një diagnozë e vetme në sjellje. Autizmi prek gjithë trupin. Inflamacioni, problemet me tretjen, problemet e gjumit dhe simptomat e tjera janë të zakonshme tek fëmijët me autizëm. Këto simptoma fizike ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm të fëmijës.

Balancimi i mikrobiomës së zorrëve, përdorimi i dietave speciale dhe produktet bimore specifike kanë një ndikim të thellë tek fëmijët me autizëm.

Çfarë është Autizmi?

Autizmi ose ASD është një spektër i çrregullimeve neurologjike që bëhen të dukshme në fëmijërinë e hershme dhe zgjasin gjatë jetës së një personi. Konsiderohet si çrregullim i spektrit sepse ekziston një variacion i gjerë në llojin dhe ashpërsinë e simptomave që njerëzit përjetojnë. Disa njerëz me autizëm mund të kenë vetëm simptoma të buta ndërsa të tjerët mund të kenë simptoma të rënda.

Fillimi i simptomave të autizmit zakonisht ndodh në moshën 3 vjeç, me shumë prindër që vërejnë shenja të autizmit tek fëmija i tyre nga mosha 6 muajsh. Simptomat mund të mos shfaqen plotësisht derisa fëmija të jetë në shkollë ose më vonë.

Autizmi është më i zakonshëm tek djemtë sesa vajzat, me një raport 4 me 1. Ndodh në të gjitha grupet etnike, racore dhe ekonomike.

Simptomat e Autizmit

Autizmi ndikon në sjelljen e një fëmije, aftësitë sociale dhe aftësinë për të komunikuar. Shenjat dhe simptomat e autizmit përfshijnë:

  • Vonesa e fjalimit ose regresioni
  • Vonesa në pikat normale të fëmijërisë, siç është ecja
  • Ndjeshmëri ndaj tingujve ose ndaj zhurmave të caktuara
  • Nuk ka gjeste reciproke, të tilla si përgjigja ndaj lojërave
  • Një fëmijë 6 muajsh ose më i rritur që nuk buzëqesh ose nuk ndalon së qeshuri
  • Sjelljet e përsëritura janë të zakonshme
  • Shpesh herë fëmija nuk dëshiron të preket
  • Zhurmat me zë të lartë mund të jenë jashtëzakonisht shqetësuese për fëmijën

Përveç këtyre simptomave, inflamacioni sistemik, problemet që lidhen me imunitetin gastrointestinal dhe ndryshimet në mikrobiotën e zorrëve janë karakteristike për njerëzit me autizëm. Ankthi dhe depresioni, shqetësimet e gjumit dhe një sërë gjendjesh mjekësore shoqëruese janë gjithashtu dëmtime të zakonshme të shoqëruara nga autizmi.

Autizmi dhe Sindroma e Aspergerit

Faktorët që mund të kontribuojnë në Autizëm

Dieta speciale të dobishme për Autizmin

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të prindërve me fëmijë të Spektrit Autik, për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore të fëmijëve të tyre.

Kura Bimore Profesionale për Spektrin e Autizmit

Paketa e Mbështetjes së Trurit dhe Kurimit Natyral të Fëmijëve Autik kombinon 3 produkte bimore në një paketë për të siguruar shërimin dhe ushqyesit kryesorë që fëmijët e moshës 2-15 vjeç kanë nevojë për funksionim optimal të trurit dhe përpunimin njohës.

1. Desert ProSmart

Një studim i madh tregoi se glutathione është më e ulët tek fëmijët me autizëm. Glutathione është antioksiduesi master i trupit i cili ndihmon në mbrojtjen e trurit nga dëmtimi i radikalëve të lirë.

Desert ProSmart ndihmon në forcimin e glutathione si N-Acetyl-L-Cysteine (NAC) dhe Acetyl-L-Carnitine (ALC). NAC është një aminoacid i cili është thelbësor për trupin për të bërë glutathione. ALC është një lloj carnitine që prodhohet natyrshëm në tru. ALC është një antioksidant i fuqishëm që është në gjendje të përshkojë pengesën gjak-trur dhe të stimulojë dhe forcojë qelizat nervore të trurit. Mund të ndihmojë gjithashtu në drejtimin e acideve yndyrore në mitokondri, energjia elektrike e qelizave. Kjo ndihmon në krijimin e energjisë së re të qelizave.

Fosfatidilserina (PS) është një klasë fosfolipidesh që gjenden në membranat qelizore. PS është kritike sepse ndihmon trurin të përdorë energjinë në mënyrë më efikase. PS rrit metabolizmin neuronal dhe stimulon prodhimin e acetilkolinës.

Desert ProSmart përmban ACL, NAC, PS, Acid Alpha Lipoic dhe Carnitine, të drejtëpërdrejta nga esenca e bimëve shkretinore.

2. Smart Kids Immunity Booster

Një sistem imunitar i fortë është thelbësor në trajtimin e Autizmit. Smart Kids Immunity Booster vepron në riparimin e çrregullimit të qelizave imunitare në tru (mikroglia dhe astroglia), autoimunitetin, aktivizimin e rritur të qelizave T, dhe mutacionet në gjenet që kontrollojnë funksionimin e qelizave immune, dhe jo vetëm.

3. ProbioHerb

Përmirësimi i shëndetit të zorrëve dhe balancimi i mikrobiomës është thelbësor për këdo që ka autizëm. Zorra konsiderohet truri i dytë për shkak të sasisë së mbaresave nervore dhe neurotransmetuesve që janë të lidhur me funksionimin e zorrëve. Kur shtresa e zorrëve është e përflakur dhe dëmtohet, proteina të mëdha futen në rrjedhën e gjakut. Kjo krijon inflamacion në të gjitha indet, përfshirë trurin.

Probiotikët janë mikroorganizma të dobishëm (baktere dhe maja) që mbajnë zorrë dhe trupin tuaj të shëndetshëm. Ato janë të ngjashme me mikroorganizmat që natyrisht jetojnë në trupin tonë.

ProbioHerb është një kombinim ideal i probiotikëve me bazë bimore për të mbështetur florën e zorrëve, shëndetin e qelizave dhe imunitetin.

Enzimat tretëse përmirësojnë funksionin e tretjes, përmirësojnë thithjen e lëndëve ushqyese dhe ndihmojnë në zbutjen e shqetësimit të stomakut. Produkti përfshin një larmi enzimash kyçe për të adresuar të gjitha efektet enzimatike të tretjes. Këto enzima janë në gjendje të mbijetojnë në vargjet e ndryshme të pH të stomakut dhe zorrëve të vogla.

* Përkrah bimeve, prindërit dhe kujdestarët e fëmijëve duhet të ndjekin edhe udhëzimet për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ne e shoqërojme për çdo fëmijë në mënyrë të posaçme.