You are here:-admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 201 blog entries.

Marule

By | 2017-11-18T23:12:04+00:00 November 18th, 2017|Categories: Fruta Perime|

Marule / Sallata Jeshile; lufton toksinat dhe mbron trupin nga sëmundjet; receta të shëndetëshme   Arabisht: الخس Anglisht: Lettuce Emri shkencor: Lactuca sativa L Familja: Asteraceae Marulja është bimë barishtore njëvjeçare,me lartësi 15-30 cm, me gjethe jeshile, të kuqe, të

Farat e lirit

By | 2017-11-18T22:46:29+00:00 November 18th, 2017|Categories: Bota Bimore|

Farat e lirit   Arabisht: الكتان, بذر الكتان Anglisht: Flax, common flax. Emri shkencor: Linum usitatissimum L. Familja: Linaceae. Liri ose Lini është bimë barishtore, me lartësi deri 1 m,  me gjethe të holla të gjata e me majë, me

Refluksi Gastroezofageal

By | 2017-11-18T20:40:08+00:00 November 18th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Refluksi Gastroezofageal; Simtomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   40% e  të gjitha moshave vuajnë nga refluksi gastroezofageal. Disa barna-kimike që merren për të  kuruar acidin, në fakt vetën sa shtypin simptomat përkohësisht. Efektet famëkeqe anësore të këtyre barnave përfshijnë: dhimbje koke,

Leukemia

By | 2017-11-18T19:54:38+00:00 November 18th, 2017|Categories: Kanceri|

Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simpatimat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme

Acridocarpus orientalis

By | 2017-11-18T18:44:39+00:00 November 18th, 2017|Categories: Bota Bimore|

Acridocarpus orientalis; Për luftimin e infeksioneve, stresit oksidativ, radikalet e lira, qelizat kancerore, paralizat, dhimbjet e muskujve …   Arabisht: قفص - Qafas Anglisht: Acridocarpus Emri shkencor: Acridocarpus orientalis L. Familja: Malpighiaceae Acridocarpus orientalis është një shkurre e vogël shumëvjeçare

Ëmbëltuesit artificial

By | 2017-11-18T17:07:17+00:00 November 18th, 2017|Categories: Ushqimi|

Ëmbëltuesit artificial; Ku gjenden? Sa të rrezikshëm janë? Lidhja që kanë me Diabetin, migrenën, depresionin, kancerin, pabarazitë hormonale, mbipeshën, etj. Lexo me vëmendje!   Ëmbëltuesit artificial, apo zëvendësuesit e sheqerit, janë kimikate të shtuar në disa ushqime dhe pije për

Hekuri

By | 2017-11-18T16:58:01+00:00 November 18th, 2017|Categories: Ushqimi|

Hekuri; Roli, Mungesa, Burimet, Doza ditore   Hekuri është element kimik me simbolin Fe, dhe numër atomik 26. Hekuri gjendet kryesisht në gjakun e njeriut (Sasia e hekurit në gjakun e njeriut do të mjaftonte për një gozhdë). Kur gjaku

Vitamina C

By | 2017-11-18T16:33:09+00:00 November 18th, 2017|Categories: Ushqimi|

Vitamina C / Ascorbic Acid; Roli, Mungesa, Burimet, Mbidoza, Doza ditore   Vitamina C është një lëndë ushqyese thelbësore për njerëzit dhe për disa lloje të kafshëve. Emri ‘Vitamin C’ i referohet L-enantiomerit të acidit ascorbic dhe formave të tij

Limfoma

By | 2017-11-18T16:27:59+00:00 November 18th, 2017|Categories: Kanceri|

Limfoma / Kanceri Limfatik; Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi   Limfoma është një formë e kancerit që prek sistemin imunitar - në mënyrë specifike, ky është një kancer i qelizave të imunitetit të quajtura limfocite, një lloj i qelizave të bardha

Epilepsia

By | 2017-11-18T12:55:28+00:00 November 18th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Epilepsia – Sëmundja e Tokës; Shkaqet, Simptomat, Trajtimi   Fjala “Epilepsi” vjen nga greqishtja e vjetër: ἐπίληψις, epílēpsis - shpërthim, sulm; nga latinishtja “epilepsia” si dhe nga greqishtja e sotme ἐπίληπτος, epílēptos - sulmoj, kap. Epilepsia është një sëmundje me

Sëmundja e Parkinsonit

By | 2017-11-18T12:50:00+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri në 10 milionë njerëz në mbarë

BIPOLAR DISORDER

By | 2017-11-18T12:46:13+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

BIPOLAR DISORDER – ÇRREGULLIMI BIPOLAR   Çrregullimi bipolar - i njohur në të kaluarën si depresioni maniak - është një çrregullim që ndikon në  gjendjen emocionale shpirtërore të njeriut me lëkundje nga një ekstrem në tjetrin. Nëse keni çrregullim bipolar,

AUTIZMI

By | 2017-11-18T12:33:01+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Fëmijët|

AUTIZMI; DIAGNOZA, SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Çfarë është Autizmi? Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Individët me autizëm kanë vështirësi në bërjen miq dhe në

Tumori i Trurit

By | 2017-11-17T23:45:56+00:00 November 17th, 2017|Categories: Kanceri|

Tumori i Trurit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Profesional Duke marrë hapësirë​​ deri brenda kafkës, një tumor i trurit mund të ndërhyjë në aktivitetin normal të trurit, duke rritur presionin në tru, duke e zhvendosur trurin ose duke e shtyrë atë

Load More Posts