Kanceri i stomakut – Adenokarcinoma gastrike 

 

Kanceri i stomakut karakterizohet nga një rritje e qelizave kanceroze brenda membranës së stomakut. I quajtur edhe kanceri i gastritit, ky lloj kanceri është i vështirë për t’u diagnostikuar, sepse shumica e njerëzve zakonisht nuk tregojnë simptoma në fazat e hershme.

Instituti Kombëtar i Kancerit vlerëson se do të ketë rreth 38.000 raste të reja të kancerit të stomakut në 2018. NCI gjithashtu vlerëson se kanceri i stomakut është 1.7 % e rasteve të reja të kancerit në botë.

Ndërsa kanceri i stomakut është relativisht i rrallë në krahasim me llojet e tjera të kancerit, një nga rreziqet më të mëdha të kësaj sëmundjeje është vështirësia e diagnostikimit të tij. Meqënëse kanceri i stomakut zakonisht nuk shkakton ndonjë simptomë të hershme, shpesh ai nuk diagnostikohet derisa të përhapet në pjesë të tjera të trupit. Kjo e bën më të vështirë trajtimin.

Edhe pse kanceri i stomakut mund të jetë i vështirë për t’u diagnostikuar dhe trajtuar, është e rëndësishme që të merrni njohuritë që ju nevojiten për të mundur sëmundjen.

Llojet e kancerit të stomakut

Adenokarcinoma

Ky është lloji më i zakonshëm i kancerit të stomakut, që përbën deri në 95% të të gjitha rasteve. Fillon në indet e membranës së stomakut, në qelizat që prodhojnë mukozë dhe lëngje të tjera.

Llojet e tjera

Llojet më të zakonshme të kancerit të stomakut përfshijnë ato që fillojnë në qelizat e traktit të tretjes – tumoret carcinoide, sarkoma e stomakut – dhe limfomat, të cilat janë të lidhura me një pjesë të sistemit të imunitetit të quajtura nyje limfatike.

Çfarë e shkakton kancerin e stomakut?

Stomaku (së bashku me ezofagun) është vetëm pjesa e sipërme të traktit të tretjes. Stomaku është përgjegjës për tretjen e ushqimit dhe dërgon lëndët ushqyese në pjesën tjetër të organeve të tretjes, përkatësisht zorrët e vogla dhe të mëdha.

Kanceri i stomakut ndodh kur qelizat e shëndetshme brenda sistemit të sipërm të tretjes bëhen kanceroze dhe rriten jashtë kontrollit, duke formuar një tumor. Ky proces ndodh ngadalë. Kanceri i stomakut tenton të zhvillohet gjatë shumë viteve.

Kush është më i rrezikuar nga kanceri i stomakut?

Rreth 280,000 njerëz diagnozohen me të çdo vit, 60% e njerëzve të diagnostikuar me këtë kancer janë mbi 65 vjeç. Burrat kanë më shumë gjasa për ta marrë atë sesa gratë. Kanceri i stomakut ka qenë shkaku kryesor i vdekjes nga kanceret deri në vitet 1940, por tani ai është lloji i 14-të më i zakonshëm i kancerit. Hulumtuesit mendojnë se ulja e tij është për shkak të konsumimit të perimeve më shumë se mish i tymosur dhe i kripur, kjo për arsye se tani ushqimet mund të ruhen në frigorifer, ndërsa në vitet 1900 ushqimi ruhej duke përdorur kripën dhe tymosjen.

Kanceri i stomakut lidhet drejtpërdrejt me tumoret në stomak. Megjithatë, ka disa faktorë që mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të këtyre qelizave kanceroze. Këta faktorë të rrezikut përfshijnë sëmundje dhe kushte të caktuara, të tilla si:

Limfoma (një grup i kancerit të gjakut).

– H. pylori, infeksionet bakteriale (një infeksion i zakonshëm i stomakut që nganjëherë mund të çojë në ulcer të stomakut).

– Tumoret në pjesë të tjera të sistemit të tretjes.

– Polipat e stomakut (rritjet jonormale të indeve që formohen në membranën e stomakut).

– Anemia (kur i keni shumë të ulëta qelizat e kuqe të gjakut, sepse ju keni nevojë për më shumë B12).

– Polyposis  adenomatous (kur keni polipe në zona të tilla si në stomak dhe në zorrë të trashë).

– Achlorhydria (kur keni mangësi  të një acidi të caktuar në lëngun e tretjes).

Faktorë të tjerë të rrezikut përfshijnë

– Të moshuait, zakonisht 50 vjeç e lart.

– Tek burrat.

– Duhanpirësit.

– Njerëzit me një histori familjare të sëmundjes.

Mënyra e jetesës

Ndërsa historia personale mjekësore mund të ndikojë në rrezikun e zhvillimit të kancerit të stomakut, faktorë të caktuar të jetesës gjithashtu mund të luajnë një rol. Ju mund të keni më shumë gjasa të merrni kancerin e stomakut nëse:

– Gjërat që bëni çdo ditë mund të ndikojnë në shanset për të marrë kancerin e stomakut.

– Nëse konsumoni shumë ushqime të pjekura

– Ushqime  të kripura

– Ushqimet e përpunuara

– Perimet turshi mund të rritin rrezikun

– Mos konsumimi mjaftueshëm i frutave dhe perimeve

– Nëse pini duhan

– Pini alkool

– Jeni shumë mbipeshë

– Jeta jo-aktive

– Mosruajtja ose mosgatimi mirë i ushqimit.

Simptomat e kancerit të stomakut

Sipas NCI, zakonisht nuk ka shenja ose simptoma të hershme të kancerit të stomakut. Për fat të keq, kjo do të thotë që njerëzit shpesh nuk dinë se çdo gjë është e gabuar derisa kanceri të ketë arritur një fazë të përparuar. Shenjat e hershme permblidhen ne tabelen me poshte:

Disa nga simptomat më të zakonshme të kancerit të stomakut të avancuar janë

– Përzierjet dhe vjelljet

– Urthi i shpeshtë

– Humbja e oreksit, nganjëherë shoqërohet me humbje të papritur të peshës

– Ngopje e hershme (ndjenja e plotë pasi ha vetëm një sasi të vogël)

– Verdhëza

– Lodhja e tepruar

– Dhimbja e stomakut, e cila mund të jetë më e keqe pas ngrënies

– Ndenjësi djegie në stomak pas ngrënies.

– Diarrea ose kapsllëku.

Kur nuk trajtohet në kohë, kanceri i stomakut mund të përhapet në:

– Mushkëri

– Nyjet limfatike

– Kocka

– Mëlçi

Këtu gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të stomakut për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi natyral i Avancuar – Kura Bimore

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!