A po e helmoni veten me pastë dhëmbësh komerciale?

 

Kujdesi oral është jetik për shëndetin e përgjithshëm, por jo të gjitha produktet e higjienës dentare janë krijuar të njëtrajtëshme. Përderisa është e rëndësishme të lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë, cilësia e pastës së dhëmbëve që përdorni ka po aq ndikim në shëndetin e dhëmbëve sa edhe numri i herëve që lani dhëmbët.

Ju mund të mos e kuptoni, por toksinat e dëmshme mund të zhyten lehtë në pastën tuaj të dhëmbëve. Shumica e pastave komerciale të dhëmbëve janë të mbushura me komponime të rrezikshme, duke përfshirë fluoride, triklosan, ngjyra artificiale dhe ëmbëlsues, dhe madje edhe glikol propilen, i cili është përbërësi kryesor aktiv në antifriz. Këto përbërës të dyshimtë mund të jenë shumë të ashpër në mishrat e dhëmbëve dhe dhëmbët tuaj, dhe ato mund të jenë tepër të dëmshme nëse gëlltiten ose përthithen në rrjedhën e gjakut. Studimet shkencore tregojnë se të gjithë këta përbërës mund të kenë efekte anësore të rrezikshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për fluorin, një neurotoksinë e njohur. Fatkeqësisht, fluori mund të gjendet në rreth 95% të të gjitha produkteve të pastave të dhëmbëve.

Nëse dëshironi të parandaloni që këto kimikate toksike të mos futen në gojën tuaj, ku mund të përthithen në rrjedhën e gjakut, duhet të zgjidhni pastat e dhëmbëve që bëhen duke përdorur vetëm përbërës natyralë për luftimin e baktereve që nuk do të dëmtojnë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve. Këtu janë disa nga përbërësit që duhet të kërkoni në një formulë të pastës së dhëmbëve me cilësi të lartë.

– Klorur natriumi (kripë deti)

Kripa e detit është një nga erëzat më të vjetra, më të vlerësuara dhe më të përdorura në botë. Jo vetëm që mund të përdoret për të ruajtur ushqimin, por kripa e detit është përdorur në mjete të ndryshme tradicionale për mijëra vjet për të mbajtur dhëmbët të pastër. Ajo madje përmban disa elementë dhe minerale që mbështesin shëndetin e qëndrueshëm oral. Një përbërës kryesor në shumë pluhura antikë të pastrimit të dhëmbëve, kripa e detit përdoret si një gërryes efektiv por i butë që mund të largojë papastërtitë dhe njollat, si dhe të ndriçojë dhëmbët.

– Bikarbonat natriumi USP

Bikarbonati natriumit me cilësi të lartë konsiderohet nga shumë njerëz si një trajtim i lirë, i testuar me kohë për kujdesin oral. Ju mund të siguroni në mënyrë të sigurt dhëmbë dhe Mishra të forte dhe të shëndetshëm duke i larë ato rregullisht me një përzierje Sode buke dhe kripë deti.

– Gjethe Neem organike

Njohur në Indi mbi 4500 vjet më parë, pema Neem shpesh quhet “Farmacia e fshatit”. Si e tillë, njerëzit shpesh përdorin gjethet e pemëve neem (Azadirachta indica) për të ruajtur dhe mirëmbajtur dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve. Studimet tregojnë se ekstrakti i gjetheve neem përmban polifenole me veti të fuqishme antioksiduese.

– Vaj Mendre

Vaj esencial i Mendrës (Spearmint) është një përbërës i zakonshëm në shumë formula natyrale të larjes së gojës. Meqenëse është qetësues për indet e buta, siç janë mishrat e dhëmbëve, vaji i mendrës mund të ndihmojë në procesin e shërimit natyral të trupit, ndërsa pastron edhe dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve.

– Pluhur Mirre (Myrrh)

Mirra posedon veti të fuqishme antiseptike dhe astringente që promovojnë shërimin dhe lehtësimin e dhimbjeve të lehta të dhëmbëve. Kjo substancë e ngjashme me sapunin është një përbërës premium në produktet e kujdesit oral pa fluoride pasi mund të mbështesë shëndetin e mishrave.

Këto përbërës janë mjaft efektivë vetë, por kur i kombinoni ato mund të formojnë një zgjidhje të fuqishme të kujdesit dentar që mund të ushqejë mishrat dhe dhëmbët, duke promovuar shëndetin oral.

Maksimizoni shëndetin oral në mënyrë natyrale duke hequr pastat e dhëmbëve të mbushura me fluor dhe duke i zëvendësuar ato me alternativa më të shëndetshme.