A parandalohet kanceri me kirurgji?!

 

Një studim i publikuar kohët e fundit (Tetor 2017) sfidon teorinë mjekësore të zakonshme që kanceri ovarian zhvillohet në vezore. Studimi mban titullin “Analiza molekulare e serumit të gradës së lartë të kancerit të vezores, me dhe pa karcinomë  të serumit tubal intra-epitelial”, i kryer nga hulumtuesit mjekësorë në 2016 në “Sloan-Kettering Cancer Institute” dhe Johns Hopkins. Studimi pohon se:

“Për dekada me rradhë mendohej se kanceri ovarian fillon në CIC të vezoreve, dhe disa të dhëna e mbështetën këtë pretendim. Lezione të ngjashme me një karcinomë intraepiteliale në CIC dhe OSE janë të rralla. Për dallim nga kjo, një prekursor i supozuar i karcinomës ovale është përshkruar në tubën fallopiane, të quajtur STIC, e cila gjendet shpesh në bashkëpunim me HGSCs “ovarian” dhe në tubat fallopiane të hequr profilikisht nga gratë me rrezik të lartë…

… Implikimet e këtyre gjetjeve i drejtojnë përpjekjet për parandalimin dhe zbulimin e hershëm të kancerit në tubin fallopian, dhe jo në OSE. Prova klinike të vazhdueshme dhe të planifikuara janë duke hetuar salpingektominë dypalëshe me ruajtjen e vezoreve si një opsion i mundshëm për zvogëlimin e riskut të kancerit të vezoreve.

Gratë shpesh inkurajohen që të heqin vezoret e tyre gjatë një operacioni ekzistues të legenit për të siguruar mbrojtje kundër kancerit ovarian.

Dr. Robert J. Roëen, M.D. (Udhëheqës i legjislacionit të Alaskës që mbron praktikat alternative mjekësore dhe mbështet lirinë e shëndetit) është në dilemë për nevojën e operacioneve të tilla në dritën e këtij studimi të ri.

Rezultati i heqjes kirurgjikale të vezoreve, për miliona gra, sipas Dr Roëen, ka qenë:

“… një makth i vështirësive hormonale. Vezoret, në fakt, prodhojnë disa hormone edhe pas menopauzës dhe të gjitha vezët zhduken.”

Pra, gratë duhet të mendojnë dy herë përpara se të paraqesin heqjen kirurgjike të vezoreve si një zgjidhje profilaktike ndaj kancerit ovarian.

Ky është një studim i rëndësishëm. Shumë grave u është thënë nga mjekët e tyre se gjatë operacionit të legenit duhet të hiqen vezoret për të zvogëluar rrezikun e kancerit.

Studimi zbuloi se shumica, dhe ndoshta të gjitha, kanceret ‘ovariane’ nuk lindin në vezore, por në tubin e largët Fallopian. Tubat Fallopiane mbulojnë vendin e ovulacionit dhe mbledhin vezën për transport në mitër. Kanceri që bëhet apo që është emërtuar si “kanceri ovarian” fillon në tubat fallopiane.

A bëhet ndërhyrja kirurgjikale për parandalimin e sëmundjeve?

Ka disa raste kur operacionet janë të nevojshme, pa dyshim.

Por, kur bëhet fjalë për shumicën e sëmundjeve, shumë operacione, jo vetëm që janë të panevojshme, por krijojnë një prirje më të keqe ndaj shëndetit dhe nevojës për vëmendje të vazhdueshme mjekësore me barna farmaceutike.

Shumë fëmijë i kanë hequr bajamet, së bashku me adenoidet, ndërkohë që kjo mund të kurohej thjesht duke ju përmbajtur një diete të shëndetshme, me çajra bimorë  apo mjete homeopatike për të përmirësuar shëndetin e tyre.

Shpesh, mjekësia konvencionale i refuzon opsionet e tjera të shërimit potencial. Në fund të fundit, kirurgjitë janë më fitimprurëse.

Mjekët ju thonë: Nëse keni një organ që ka probleme, hiqeni atë, fjalë për fjalë.

E njëjta gjë vlen edhe për fshikëzën e tëmthit që përmban gurë. Fshikëza e tëmthit është një pjesë esenciale e krijimit dhe magazinimit për mëlçinë.

Por ato hiqen në mënyrë rutinore, në vend që të tresin gurët me veprime të thjeshta detoksifikimi ose zgjidhje dietetike dhe bimore që mund të bëhen vetë ose nën mbikqyrjen e mjekëve të mjekësisë bimore.

Edhe biopsia që bëhet për të përcaktuar nëse nodulet e zbuluara në gjëndrën tiroide janë kanceroze, përfshin dëmtimin e tiroides, madje edhe heqjen plotësisht të saj me një tiroidektomi, ndërkohë që në shumicën e rasteve nodulet nuk janë kancerogjene.

Kirurgjitë “Parandaluese” të Kancerit!

Operacionet më të egra të parandalimit të kancerit janë bërë popullore nga gratë e njohura gjatë viteve të fundit. Disa vjet më parë kishte një reklamim të mastectomies të dyfishtë të publikuara për gratë e shëndetshme që kishin gjenet që me sa duket tregonin një ndjeshmëri të mundshme ndaj kancerit të gjirit.

Njëra prej tyre, një garuese e “Miss Amerika”, Allyn Rose, zbuloi pas mastectomy-së së saj të dyfishtë se në të vërtetë nuk i kishte pasur ndonjëherë gjenet BRCA1 / BRCA2! Disponimi gjenetik ishte supozuar sepse nëna e saj vdiq nga kanceri i gjirit, ose ndoshta trajtimet e ashpra, dhe kishte një histori familjare edhe më të gjatë të kancerit të gjirit, kështu që babai i saj i bëri presion që t’i nënshtrohej operacionit.

Mastectomia e dyshimtë më e famshme, që me sa duket kishte prirjen gjenetike BRCA1 / BRCA2, ishte me aktoren Angelina Jolie, e cila mburrej pas ngjarjes së saj të gjymtimit, në një shënim personal: “Unë nuk ndihem më pak se një grua. Ndihem e fuqizuar që kam bërë një zgjedhje të fortë që në asnjë mënyrë nuk e zvogëlon feminitetin tim.”

Këto veprime, të cilat refuzojnë të marrin në konsideratë veprimet alternative të shëndetshme më pak invazive për të parandaluar dhe madje edhe për të kuruar kancerin e gjirit, u mbështetën nga një pjesë e madhe e opinioneve të shprehura publikisht si racionale dhe kurajoze. Arroganca e injorancës mjekësore gjëmonte në të gjitha mediat kryesore.

Studimi e bëri të qartë se këto zgjidhje profilaktike kirurgjike janë të çmendura dhe të çuditshme, me disa sarkazma, nëse veprimi i njëjtë do të bëhej edhe për kancerin e testikujve (me heqjen e tyre).

Është interesant fakti se ekziston vërtetë kancer i testisit, por megjithatë, nuk shohim asnjë mjek të inkurajojë burrat që kjo pjesë e tyre të përfundojë e hequr, siç bëjnë me pjesët femërore (përfshirë gjinjtë).

Kurat me bimë shkretinore për lloje të ndryshme të tumoreve