9 dëmet kryesore të Kimioterapisë

 

Njohja e aspekteve të ndryshme të protokolleve të trajtimit mund t’u lejojë pacientëve të marrin vendimin e duhur dhe të jenë  të mirë-informuar.

Njerëz të ndryshëm reagojnë ndaj trajtimit në mënyra të ndryshme. Është e vështirë të tregosh saktësisht se cilat efekte anësore do të merrni gjatë trajtimit dhe kimioterapia nuk është shumë e ndryshme në këtë drejtim. Sidoqoftë, shumica e barnave kimoterapeutike janë veçanërisht helme për qelizat e trupit – si rezultat, efektet anësore kanë një rol të rëndësishëm në uljen drastike të cilësisë së jetës dhe shpesh duke u bërë një shkak i rëndësishëm i morbiditetit dhe rritjes së vdekshmërisë.

Shumë studime pohojnë se kimioterapia nuk ka treguar ndonjë vlerë, me statistika që tregojnë se ajo ka vetëm një efekt margjinal dhe nëse ka ndonjë rritje të nivelit të mbijetesës 5-vjeçare për pacientët me kancer.
Për shkak të aftësisë së saj  për të dëmtuar qelizat plotësisht të shëndetshme, kimioterapia dihet se shkakton efekte anësore të ndryshme në të gjithë trupin.

Ndërsa në disa raste mjekët mund të justifikojnë përdorimin e kimioterapisë, është e rëndësishme që pacienti i kancerit të jetë i informuar mirë për mundësitë para se të pranojë verbërisht një protokoll trajtimi.

Ky artikull merr një pamje “sistematike” për efektet anësore të kimioterapisë – duke parë efektet anësore më të shpeshta që ndikojnë në sistemet e ndryshme të trupit, është e rëndësishme që ata të jenë të vetëdijshëm për atë që mund t’u ndodhë:

 • Efektet psikologjike dhe emocionale
 • Efektet e Sistemit Skeletik
 • Efektet e sistemit sekretues në veshka dhe fshikëz
 • Efektet Seksuale dhe të Sistemit Riprodhues
 • Efektet e Sistemit Integumentar në flokë, lëkurë dhe thonjë
 • Efektet e sistemit të tretjes
 • Efektet e sistemit nervor dhe muskulor
 • Efektet e sistemit qarkullues
 • Efektet e sistemit imunitar
 1. Efektet psikologjike dhe emocionale

Traumat psikologjike dhe emocionale janë, në pjesën më të madhe, efekte dytësore të trajtimit të efekteve anësore primare të kimioterapisë. Të jetuarit me efektet e kimioterapisë mund të jetë frustuese, stresuese dhe traumatike. Është e natyrshme të ndjesh ankth dhe shqetësim të vazhdueshëm. Efektet mund të bëhen dërrmuese.
Ju gjithashtu mund të shqetësoheni, ose të zemëroheni për pamjen dhe shëndetin tuaj. Disa njerëz mund të vuajnë nga depresioni. Ju shqetësoheni për punën tuaj, për çështjet financiare dhe për përgjegjësitë familjare gjatë trajtimit të kancerit.
Nëse jeni i prekur nga ky ankth, terapitë natyrale si masazhimi dhe meditimi për relaksim, mund të jenë të dobishme. Këshillimi profesional mund të jetë i nevojshëm nëse ndjenjat e depresionit vazhdojnë.

 1. Efektet në sistemin skeletik

Sipas Instituteve Kombëtare të Shëndetit (NIH), gratë që janë trajtuar për kancerin e gjirit janë në rrezik të lartë për osteoporozën dhe thyerjen e kockave. Kjo është për shkak të kombinimit të barnave të përdorura që shkaktojnë rënie në nivelet e estrogjenit. Osteoporoza rrit rrezikun e thyerjeve të kockave. Fushat më të zakonshme të trupit që vuajnë nga prishjet janë shpina dhe legeni, fundshpina dhe kyçet e dorës.

Disa ilaçe të kimioterapisë mund të shkaktojnë uljen e niveleve të kalciumit dhe të kontribuojnë në humbjen e përshpejtuar të kockave. Kjo mund të çojë në osteoporozë e lidhur me kancerin, sidomos në gratë pas menopauzës dhe atyre që menopauza u ndodh papritur për shkak të kimioterapisë.

 1. Efektet në sistemin sekretues në veshka dhe fshikëz

Veshkat punojnë jashtëzakonisht shumë për të nxjerrë helmet ë fuqishme të kimioterapisë teksa kalojnë nëpër trupin tuaj. Disa qeliza të veshkave dhe fshikëzës mund të acarohen ose të dëmtohen gjatë procesit. Simptomat e dëmtimit të veshkave përfshijnë uljen e urinimit, ënjtjen e duarve dhe këmbëve (edemë), dhe dhimbje koke. Simptomat e acarimit të fshikëzës përfshijnë një ndjenjë djegieje gjatë urinimit dhe rritjes së frekuencës urinare.

Rekomandohet pirja e shumë lëngjeve që të heqin helmet nga sistemi dhe të minimizojnë presionin në sistemin sekretor. Disa ilaçe shkaktojnë që urina të marrë ngjyrë të kuqe ose portokalli për disa ditë.

 1. Efektet Seksuale dhe të Sistemit Riprodhues

Interesi për seksin zvogëlohet gjatë kimioterapisë, siç përjetohet nga disa pacientë. Por kjo është vetëm një nga efektet anësore të mundshme.

Efektet në gratë:
• Ndryshime hormonale: periudha të parregullta ose ndodhje e  papritur e menopauzës.
• Sterilitet i përkohshëm ose i përhershëm.
• Thatësi e indeve vaginale.
• Infeksione vaginale: Mundësia e zhvillimit të infeksioneve vaginale rritet.
• Defektet e lindjes: Mund të shkaktojnë defekte të lindjes.
• Mund të zvogëlojë aftësinë për të konceptuar.
Ilaçet e kimioterapisë mund të kenë efekt mbi hormonet që gjithashtu ndikojnë tek meshkujt. Disa ilaçe të kimioterapisë dëmtojnë spermatozoidet ose ulin numrin e tyre, dhe gjithashtu është e mundur edhe infertiliteti i përkohshëm ose i përhershëm.

 1. Efektet në sistemin integumentar – flokët, lëkura dhe thonjtë

Ilaçet e kimioterapisë mund të shkaktojnë këto efekte tek pamja e jashtme:
• Humbja e flokëve (alopeci) brenda pak javësh nga trajtimi i parë është një efekt anësor i vëzhguar zakonisht i shumicës së barnave të kimioterapisë. Humbja e qimeve mund të ndodhë në kokë, vetulla, qerpikë dhe trup.

 • Sëmundje të lëkurës si thatësi, kruarje dhe skuqje. Ju mund të keni ndjeshmëri të lartë ndaj diellit.
 • Thonjtë e këmbës dhe të duarve mund të kthehen në ngjyrë kafe ose të verdhë, dhe të bëhen më të brishta. Rritja e thonjve mund të ngadalësohet dhe thonjtë mund të prishen ose të thyhen lehtë. Në raste të rënda, thonjtë mund të ndahen nga shtrati i vet.
 1. Efektet në sistemin e tretjes

Më poshtë janë disa efekte anësore të kimioterapisë në sistemin e tretjes:

 • Sëmundje të gojës si thatësira e gojës mund ta bëjnë të vështirë për t’u përtypur dhe për të gëlltitur. Ulçërat gjithashtu mund të formohen në gjuhë, buzë, mishrat e dhëmbëve, ose në fyt. Sëmundjet e gojës mund t’ju bëjnë më të ndjeshëm ndaj gjakderdhjeve dhe infeksioneve. Ushqimi nuk ka shije dhe është i pakëndshëm. Shumë pacientë ankohen për një shije metalike në gojë, ose një shtresë të verdhë ose të bardhë në gjuhë.
  • Mund të dëmtojë qelizat përgjatë traktit gastrointestinal. Përzierja është një simptomë e zakonshme dhe mund të rezultojë në periudha të shkurtra të të vjellave.
  • Kapsllëk ose diarre. Në disa njerëz, kapsllëku mund të jetë një problem. Kjo mund të shoqërohet me presion, dhimbje dhe gazra.
  • Mund të kontribuojë në humbjen e oreksit dhe ndjenjë ngopje edhe pse nuk keni ngrënë shumë.
  • Humbja e peshës dhe dobësia e përgjithshme janë të zakonshme. Kimioterapia e pamundëson traktin gastrointestinal, duke rezultuar në kequshqyerje.

Pas gjithë kësaj, është e rëndësishme të konsumoni ushqime të shëndetshme, të balancuara mirë dhe të pini shumë ujë gjatë ditës për të shmangur dehidratimin.

 1. Efektet në sistemin nervor dhe muskular

Të gjithë e dimë se sistemi nervor qendror kontrollon emocionet tona, modelet e mendimit dhe koordinimin. Kimioterapia  mund të ketë këto efekte:
• Probleme me kujtesën, ose vështirëson përqendrimin ose të mendoni qartë. Kjo simptomë nganjëherë quhet “mjegulla e chemos” ose “truri i chemos”. Në disa raste mund të shtojnë ankthin dhe stresin.
• Dhimbje, dobësi, mpirje ose ndjeshmëri shpimi në duar dhe këmbë (neuropati periferike). Muskujt mund të ndihen të lodhur, therës.
• Reflektimet mund të ngadalësohen.

 1. Efektet në sistemin e qarkullimit të gjakut

Prodhimi i gjakut (qelizat e kuqe të gjakut dhe qelizat e bardha të gjakut) preken më së shumti gjatë kimioterapisë. Kjo mund të rezultojë në disa probleme. Qelizat e kuqe të gjakut përçojnë oksigjen në inde dhe anemia ndodh kur trupi nuk prodhon mjaft qeliza të kuqe të gjakut, duke ju bërë të ndiheni jashtëzakonisht të lodhur. Simptoma të tjera të anemisë përfshijnë:
• Ndjeshmëria ndaj dritës
• Dobësi e përgjithshme
• Të menduarit me vështirësi
• Lëkurë të zbehtë
• Ndjenja e ftohtit
Neutropenia është më e ulët, duke prekur numërimin e qelizave të bardha të gjakut, dhe ky është një efekt i madh anësor i ilaçeve të kimioterapisë. Qelizat e bardha të gjakut luajnë një rol të rëndësishëm në sistemin imunitar: ndihmojnë në luftimin e infeksionit dhe shmangin sëmundjet. Simptomat nuk janë gjithmonë të dukshme, por një numër i ulët i qelizave të bardha të gjakut ngre rrezikun e infektimit dhe sëmundjeve. Njerëzit me sistem imunitar të dobësuar nga kimioterapia duhet të marrin masa paraprake për të shmangur ekspozimin ndaj viruseve, baktereve dhe mikrobeve të tjera.
Qelizat që quhen trombocite ndihmojnë në mpiksjen e gjakut. Një numër i ulët i trombociteve, i quajtur trombocitopeni, nënkupton që pacienti ka më shumë gjasa të ketë gjakderdhje. Simptomat përfshijnë gjakderdhje të hundës, gjak në vjellje ose jashtiqje, dhe menstruacione më të rënda se normalja.

Efektet e tjera të ilaçeve të kimios në zemër:
• Kardiomiopatia – dobësim i muskujve të zemrës
• Aritmi e zemrës
• Ndikojnë në aftësinë e zemrës për të pompuar në mënyrë efektive gjakun
• Rritin rrezikun e sulmit në zemër.

 1. Efektet në sistemin imunitar

Sistemi imun në thelb do të thotë mekanizëm mbrojtës i trupit.
Ne e dimë se trajtimet kimike të kancerit e shtypin sistemin imunitar të pacientit duke e bërë atë të ngadalësohet në mënyrë të rrezikshme.
Pranimi i kimioterapisë mund të shkaktojë dëme në qelizat e bardha të shëndetshme të gjakut, të cilat normalisht quhen shtylla kurrizore e sistemit imunitar. Një numër i ulët i qelizave të bardha të gjakut do t’ju bëjë të ndiheni të dobët, të prirur ndaj infeksioneve, duke përfshirë ato të shkaktuara nga viruset, bakteret dhe kërpudhat. Kur qelizat tuaja të bardha janë të ulëta, ato shpejt mund të rriten në një kërcënim serioz për shëndetin.

Vdekja e papritur që shkakton efekti i kimioterapisë

Ajo që ne nuk kemi diskutuar në këtë dokument janë shumë raporte që tregojnë se kimioterapia vetë mund të shkaktojë vdekjen e papritur ose të nxisë rritjen e kancerit rezistent.
Reuben Chow, shkrimtar në Natyral News, raporton një studim që është kryer nga Hetimi Konfidencial Kombëtar mbi rezultatin e pacienteve dhe vdekjeve në Britani . Studimi analizoi të dhënat për 600 ankesa të pacientëve të kancerit  që kishin kaluar 30 ditë pas trajtimit. Shumica e pacientëve të përmendur tashmë ishin deklaruar “të pashërueshëm”  pas mjekimit me kimoterapi.

Studimi gjeti se rreth 1 në çdo 4 vdekje ishte shkaktuar nga kimioterapia. Gjetjet e studimit gjithashtu përfshinin zbulimin se 2 nga çdo 5 pacientë kishin vuajtur nga trajtimi.

Trajtimi natyral profesional i sigurte dhe efektiv

Gilead Desert Herbs

SKU 00101
€250.00
In stock
1
Product Details

Gilead Desert Herbs - The Desert Power to Beat Cancer

- Gilead Desert Herbs is a unique herbal product in the fight against severe diseases, including various cancers of blood, lung, liver, pancreatic, colon, rectum, urinary, bone and brain.
- From the powerful curative properties of "Gilead Desert Herbs": Anti-tumor, enhances the function of the immune system by stimulating the production of immune system cells such as lymphocytes, macrophages, Langerhans cells, histiocytes, etc.
- Gilead Desert ingredients have proven the ability to selectively destroy cancer cells in various types of cancer.
- Fights free radicals and prevents the spread of cancer cells.
- The compounds found in the "Gilead Desert" formula rapidly fight cancer cells and reduce cell damage.
- Helps reduce the damage of chemotherapy and radiotherapy.
- Prevents stiffening of the liver and spleen.
- Helps damaged cells recover, digests grease, cleanses acids and prevents edema.
- "Gilead Desert" fights the formation of cancer cells in the blood and tissues.
- Treats polyps and cysts in various organs of the body, including the colon, stomach, nose, gall bladder, kidney, urinary bladder and uterus.
- Relieves stress and depression, cures headaches and relieves sleep.
- Natural antibiotic; calms pain and fights viruses, fights infections and allergies, relieves bone pain.
- Fights infections and helps heal wounds quickly, fights radicals that lead to skin aging.
- Relieves pain naturally, with no narcotic content.
- Activates the pancreas, reduces the amount of sugar in the urine and blood.

Note!

- "Gilead Desert Herbs" and all of our products are not manufactured or commercially available, as are commonly called "Dietary Supplements", but they are specially prepared directly from the wild desert studied plants.

- "Gilead Desert Herbs" is 100% Original, completely safe for everyone and has no side effects.

- 100% with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes or chemical additives.

- Prescribed along with other herbal remedies of the complete package for patients with different types of cancer.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily by 1 capsule.


Ingredients

The product is a professional combination of more than 20 wild desert plants, combined in type and dose assigned to each patient based on their medical report and current health status.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

As a result, these wild plants have some of the natural compounds and protections the body needs, especially in this time where the world we live in is full of pesticides and poisons.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum infusion of the best the Lord has given us!


Gilead Desert Herbs - Fuqia e Shkretëtirës për Goditjen e Kancerit


- Gilead Desert Herbs është një produkt bimor unik në luftimin e semundjeve të rënda, duke perfshirë lloje të ndryshme të kancerit, sëmundjet e gjakut, mushkërive, mëlçisë, pankreasit, zorrës së trashë, rektumit, traktit urinar, kockave dhe trurit.

- Nga veçoritë e fuqishme kuruese të "Gilead Desert Herbs": Anti-tumor, rrit fuksionin e sistemit imunitar duke stimuluar prodhimin e qelizave të sistemit imun, si limfocitet, makrofagjet, qelizat langerhans, histiocytet, etj.

- Përbërësit e Gilead Desert kanë provuar aftësinë e asgjesimit seleksionues të qelizave kancerore në lloje të ndryshme të kancerit.

- Lufton radikalet e lira dhe parandalon përhapjen e qelizave kancerore.

- Komponimet që gjenden në formulën "Gilead Desert" luftojnë në mënyrë të shpejtë qelizat kancerore dhe reduktojnë dëmtimin qelizor.

- Ndihmon në reduktimin e dëmeve të kimioterapisë dhe radioterapisë.

- Parandalon ngurtësimin e mëlçisë dhe të shpretkës.

- Ndihmon qelizat e dëmtuara të rimarrin veten, tret yndyrat, pastron acidet dhe parandalon edemën.

- "Gilead Desert" lufton formimin e qelizave kancerore në gjak dhe në inde.

- Trajton polipet dhe kistet në organe të ndryshme të trupit, perfshirë ato në zorrën e trashë, stomak, hundë, fshikezën e tëmthit, veshka, fshikëzën urinare dhe uterus.

- Largon stresin dhe depresionin, kuron dhimbjet e kokës dhe lehtëson gjumin.

- Antibotik natyral; qetëson dhimbjet dhe lufton viruset, lufton infeksionet dhe alergjitë, lehtëson dhimbjet e eshtrave.

- Lufton infeksionet dhe ndihmon në kurimin e shpejtë të plagëve, lufton radikalët që çojnë në plakje të lëkurës.

- Qetëson dhimbjet në mënyrë natyrale, pa përmbajtje të lëndeve narkotike.

- Aktivizon pankreasin, ul sasinë e sheqerit në urinë dhe në gjak.


Shënim!

- “Gilead Desert Herbs” dhe të gjitha produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- " Gilead Desert Herbs" është 100% Origjinal, krejtësisht i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anesore.

- 100% me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial apo shtesa kimike.

- Përshkruhet përkrah ilaçeve të tjera bimore të paketës së plotë për pacientët me lloje të ndryshme të kancerit.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

- Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


Përbërësit

Produkti është një kombinim profesional i më shumë se 20 bimëve të egra shkretinore, të kombinuara në lloj dhe dozë të caktuar për çdo pacient në bazë të raportit mjekësor dhe gjendjes aktuale shëndetësore.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Si rezultat, këto bimë të egra kanë disa prej përbërjeve dhe mbrojtjeve natyrore që i nevojiten trupit, sidomos në këtë kohë ku bota që jetojmë është e mbushur me pesticide dhe helme.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një infuzion me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Save this product for later