Mënyra për të trajtuar Psoriasis në shtëpi

 

Psoriasis është një çrregullim autoimun i përsëritur i karakterizuar nga arna të kuqe dhe të pjekura në lëkurë.

Edhe pse ndikon lëkurën, psoriasis fillon thellësisht brenda trupit, pikërisht në sistemin imunitar.

Ai vjen nga qelizat T, një lloj i qelizave të bardha të gjakut. Qelizat T janë të dizajnuara për të mbrojtur trupin nga infeksioni dhe sëmundjet. Kur këto qeliza gabimisht bëhen aktive dhe i shtyjnë përgjigjet e tjera imune, kjo mund të çojë në simptoma të psoriasis.

Edhe pse mjekësia kimike nuk ka gjetur mjekim për psoriasis, ekzistojnë shumë trajtime për të lehtësuar simptomat e tij.

Këtu janë 8 mënyra që ndihmojnë në trajtimin e Psoriasis

  1. Shmangni aromat

Shumica e shampove dhe parfumeve kanë ngjyra dhe kimikate të tjera që mund të irritojnë lëkurën. Ato mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë, por gjithashtu mund të ndezin psoriasis.

Shmangni produktet e tilla ose zgjidhni ato me etiketë “për lëkurë të ndjeshme”.

  1. Hani shëndetshëm

Ushqimi mund të luajë një rol në menaxhimin e psoriasis.

Eliminimi i mishit të kuq, yndyrnave të ngopura, sheqernave të rafinuara, karbohidrateve dhe alkoolit mund të ndihmojë në reduktimin e problemeve.

Peshqit e egër, farat, arrat, dhe acidet yndyrore Omega-3 janë të njohura për aftësinë e tyre për të zvogëluar inflamacionin. Këto mund të jenë e dobishme për menaxhimin e simptomave të psoriasis.

  1. Banjo e ngrohtë

Uji i nxehtë mund të jetë një ngacmues për lëkurën. Sidoqoftë, një banjë e vakët me kripë, vaj mineral, qumësht, ose vaj ulliri mund të qetësojë kruarjet dhe të depërtojë në lëkurë. Vaj ullirit mund të ketë gjithashtu dobi qetësuese kur aplikohet në mënyrë topike në lëkurë.

  1. Merrni rreze dielli

Terapia e dritës përfshin ekspozimin e lëkurës në rrezet ultravjollcë. Rrezet ultravjollcë mund të ndihmojnë në ngadalësimin e rritjes së qelizave të lëkurës të shkaktuara nga psoriasis. Kjo lloj terapie shpesh kërkon sesione të vazhdueshme dhe të shpeshta.

Duhet të theksohet se shtratet për rreze nuk janë një mjet për arritjen e terapisë së dritës. Gjithashtu ekspozimi i tepërt nën rrezet e diellit mund të përkeqësojë psoriasis.

  1. Shmangni alkoolin

Alkooli është një shkaktar për shumë njerëz që kanë psoriasis.

Një studim në vitin 2015 gjeti një rrezik në rritje të psoriasis në mesin e grave që pinin alkool. Ata që pijnë alkool kanë pothuajse dy herë më shumë gjasa të zhvillojnë psoriasis krahasuar me ata që nuk pijnë.

      6. Ndalo pirjen e duhanit

Shmangni duhanin. Pirja e duhanit mund të rrisë rrezikun e psoriasis.

Nëse ju tashmë keni psoriasis, duhani mund t’i bëjë simptomat më të rënda.

      7. Ulja e stresit

Çdo gjendje kronike si psoriasis mund të jetë nga një burim stresi, i cili nga ana tjetër mund të përkeqësojë simptomat e psoriasis.

Përveç reduktimit të stresit sa herë që është e mundur, merrni parasysh inkorporimin e praktikave të reduktimit të stresit, si ushtrimi dhe meditimi.

Autoimmune

The herbal treatments for Autoimune Disorders

The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Sjwgren Syndrome, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, ADHD, Cystic Fibrosis, Urticaria / Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etc.

Our cures are completely with wild desert plants studied in different parts of the modernized world, successfully tested in hundreds of patients with different types of autoimmune diseases, and are completely safe, very effective and without any side effects.

You can find the detailed cures of each of the autoimmune diseases in detail by clicking on the photos below or on the name of each disease.

Kurat bimore profesionale për Sëmundjet Autoimune - Shqip

Trajtimi natyral profesional më efektiv dhe më shpresëdhënës për të gjithë pacientët me sëmundje autoimmune, motorike, nervore dhe gjenetike, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

Kurat tona janë krejtësisht me bimë të egra shkretinore të studiuara në vende të ndryshme të botës së modernizuar, të provuara me sukses në qindra pacientë me lloje të ndryshme të sëmundjeve autoimmune, dhe janë krejtësisht të sigurta, shumë efektive dhe pa asnjë lloj efekti anësor.

Kurat përbërëse të secilës prej sëmundjeve autoimune i gjeni të detajuara duke klikuar mbi fotot e mëposhtme apo mbi emrin e secilës sëmundje.