7 Faktorët kryesorë që shkaktojnë Autoimunitet

 

Kushtet autoimune, të tilla si Lupus, Artriti Reumatoid dhe MS, ndikojnë më shumë se 250 milionë njerëz në mbarë botën. Në Shtetet e Bashkuara, ato janë semundja kronike e tretë pas sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit.

 • A jeni diagnostikuar me një sëmundje autoimune ju, një mik apo një anëtar i familjes?
 • A keni një histori familjare të autoimunitetit dhe doni të mësoni se si ta parandaloni atë?
 • A jeni një ofrues i kujdesit shëndetësor i cili dëshiron të trajtojë më mirë pacientët me sëmundje autoimune?
 • Nëse përfshiheni në një nga këto më sipër, ose thjesht dëshironi të mësoni më shumë rreth trajtimit dhe kthimit të këtyre kushteve, atëherë ky artikull është për ju!

Këtu do të mësoni 7 faktorët kryesorë që shkaktojnë kushte autoimmune, kështu që mund të kuptoni pse kemi një epidemi të tillë të inflamacionit kronik dhe autoimmunitetit.

Kërkimet në kushtet autoimune

Bazuar në studime të shumta, ne tani e dimë se 25% e kushteve autoimune janë gjenetike, dhe 75% tjetër janë mjedisore. Ka 7 faktorë kryesorë mjedisorë që shkaktojnë kushte autoimune:

 1. Ndjeshmëria ndaj glutenit
 2. Prodhimet OMGJ
 3. Mosfunksionimi i zorrëve
 4. Stresi neurologjik
 5. Toksinat
 6. Stresi dhe lodhja veshkore
 7. Infeksionet

Secili prej këtyre është një pjesë e byrekut – për disa, një copë mund të jetë më e madhe – por të gjitha luajnë një rol në një farë mase. Si kujestarë të shëndetin ne përqëndrohemi në adresimin e të shtata këtyre faktorëve për të ndihmuar njerëzit të kapërcejnë kushtet e tyre autoimune. Në vijim është arsyetimi dhe disa mbështetje kërkimore për çdo faktor.

 1. Ndjeshmëria ndaj Glutenit

Gluteni është proteina e zakonshme e gjetur në grurë, elb, spelt dhe thekër. Gluteni është një proteine ​​ngjitëse dhe ruajtëse, që është sfida e traktit të tretjes. Gluteni shpesh lidhet me murin e zorrëve të vogla ku mund të shkaktojë çrregullime të sistemit të tretjes dhe të sistemit imunitar. Alergjitë e plota ndaj glutenit krijojnë shkatërrime të villit të zorrëve të vogla (xhepat që lejojnë thithjen e lëndës ushqyese). Ky kusht quhet sëmundja Celiac.

Ndjeshmëria Glutene jo-Celiac (NCGS) është një epidemi që është një faktor i rëndësishëm kontribues me sëmundjet inflamatore dhe autoimune. Për këta individë që konsumojnë gluten krijon një përgjigje kronike të stresit që rrit inflamacionin në rajonet e ndryshme të trupit.

NCGS është shumë e lidhur me çrregullimet inflamatore të të gjitha llojeve. Është gjithashtu një faktor kontribues në shumë sëmundje autoimune si sëmundja celiac, artriti reumatoid, diabeti tip I, çrregullimei neurologjike, tiroidet Hashimotos, kardiomiopatia autoimune, limfoma dhe dermatitis herpetiformis (sëmundje e lëkurës), ndër të tjera. Ai është gjithashtu i lidhur si një faktor kontribues për astmën, alergjinë, dhe ekzemën.

 1. Prodhimet OMGJ (të modifikuara gjenetikisht)

Disa nga rreziqet shëndetësore përfshijnë infertilitetin, mosfunksionimin imun, reaksionet alergjike, plakjen e përshpejtuar, çrregullimin e insulinës, mosfunksionimin e organeve dhe mosfunksionimin e tretjes.

AAEM citon në gazetën e saj, “Ka më shumë se një lidhje rastësore midis ushqimeve OMGJ dhe efekteve të dëmshme shëndetësore. Ka shkakim, siç përcaktohet nga kritere të njohura shkencore. Forca e shoqërimit dhe konsistencës ndërmjet ushqimeve gjenetike dhe sëmundjeve konfirmohet në disa studime të kafshëve”.

 1. Mosfunksionimi i zorrëve

Zorrët luajnë rol në mbi 80% të sistemit imunitar dhe kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me trurin nëpërmjet nervit vagus. Ekuilibri i dobët bakterial ose dysbiosis shoqërohet me çdo çrregullim të traktit digjestiv, si dhe me kushtet auto-imune dhe çështjet psikologjike dhe të sjelljes. Shëndeti i trupit dhe i mendjes janë veçanërisht të varur nga shëndeti i mikrobiomës njerëzore.

Kur sistemi digjestiv është i dëmtuar, kjo çon në dobësimin e absorbimit të lëndëve ushqyese dhe në rritjen e substancave toksike në trup. Kjo është një nga shkaqet kryesore të sëmundjes kronike. Për shembull, tharmi i tepërt prodhon substanca toksike që mund të kalojnë nëpër barrierën e gjakut dhe të ndryshojnë funksionimin neurologjik duke shkaktuar “mjegull të trurit”, probleme të sjelljes dhe vështirësi në të mësuar.

 1. Stresi Neurologjik

Sistemi nervor dhe sistemi imunitar janë të lidhura fort me njëri-tjetrin dhe punojnë së bashku për të krijuar përgjigje optimale për trupin që të përshtatet dhe të shërohet në mënyrë të përshtatshme. Disfunksionet nervore për shkak të disalanksioneve kurrizore janë të vështira për trupin dhe shkaktojnë ndryshime jonormale që çojnë në një përgjigje të imunizuar të keqkoordinuar.

Trauma e lindjes, sjellja e keqe me kalimin e kohës dhe traumat e tjera të tilla si aksidentet e makinave dhe rënia ndikojnë dhe ushtrojnë presion në shpinë. Në veçanti, këto gjëra mund të dëmtojnë pjesën e sipërme të qafës , gjë e cila është jashtëzakonisht e rëndë për trupin. Degëzimet e rritura të hormoneve të stresit në trup përfshijnë gjëndrat e veshkave që punojnë me mbingarkesë, ulin imunitetin, ulin funksionet e tretjes, lodhjen dhe çrregullimet e presionit të gjakut.

Subluxation është termi për keqgrupimet e shpinës që shkaktojnë ndrydhje dhe acarim të rrugëve nervore që ndikojnë në sistemet e organeve të trupit. Subluxations janë një shembull i stresit nervor fizik që ndikon në kontrollin nervor. Sipas studiuesve, stresi neurologjik çon në ndryshime të masave të funksionit imunologjik dhe rritjes së ndjeshmërisë ndaj një sërë sëmundjesh.

 1. Toksinat dhe aftësia e detoksifikimit

Bota moderne është plot me toksina mjedisore dhe këto luajnë rol në zhvillimin e kushteve autoimune. Është vlerësuar se ka më shumë se 80.000 kimikate toksike që përdoren rregullisht në botë. Ka mbi 500 kemikate të ruajtura në trupin tonë dhe individi mesatar ka të paktën shtatë pesticide të testuara në urinë. Është e domosdoshme që të kemi një stil të jetës së përditshme të detoksifikimit për të larguar këto toksina të padëshiruara nga sistemi ynë.

Trupi ka një sistem detoksifikimi metabolik të ndërtuar për të trajtuar këtë problem duke konvertuar toksinat yndyrore të tretshme në metabolit joaktiv të tretshëm në ujë. Ky proces kryhet nga një sërë enzimesh që transformojnë, bashkojnë (lidhin) dhe transportojnë toksinat jashtë trupit.

Shumë individë kanë polimorfizma gjenetike që pengojnë aftësinë e tyre për të çrrënjosur toksinat nga trupi. Të tjerë i kanë sistemet e tyre të detoksifikimit të mbingarkuara duke rezultuar në glutation të ulët dhe elementë metiluese. Pa këto faktorë kyç, këta individë nuk janë në gjendje të përshtaten dhe të detoksifikohen, gjë që lejon përforcimin e stresit oksidativ dhe inflamacionit.

 1. Stresi dhe hormonet

Stresi kronik dhe i ulët është një epidemi moderne që krijon metabolizëm të ngadaltë, inflamacion kronik dhe imunitet anormal. Ky stres zbraz trupin nga ushqyesit kritik dhe shkakton oksidimin e elementeve celulare të ndryshme. Nivelet e larta të hormoneve të stresit mund të krijojnë probleme të tretjes dhe sindromën e zorrës që pikon, rritjen e oreksit, shtimin e peshës, çrregullimet e tiroides dhe përshpejtimin e degjenerimit të trurit.

Këto janë gjetje të zakonshme në trurin e atyre që kanë çrregullime ankthi, depresioni dhe çrregullime të tjera psikologjike. Shumë kushte autoimmune rritin kronikisht prodhimin e hormoneve të stresit si një katalizator për këtë përgjigje abnormale imune.

Të jetosh në një gjendje frike është shumë shkatërruese për fiziologjinë njerëzore. Frika ngre hormonet e stresit të cilat shfrytëzojnë të gjitha burimet kryesore në trup dhe e lënë sistemin të drenazhuar pas një periudhe kohore.

 1. Infeksionet

Infeksionet parazitare kronike lidhen me depërtueshmërinë e zorrëve, sindromën e zorrës që pikon, sindromën e zorrëve nervore, lëvizjet e parregullta të zorrëve, keq-absorbimin, gastritin, refluksin, çrregullimet e lëkurës, dhimbjet e nyjeve, alergjitë sezonale dhe ushqimore dhe dobësimin e imunitetit.

Infeksione të tjera të mëdha përfshijnë herpesin, sëmundjen Lyme, Virusin e Papillomës Njerëzore (HPV) dhe Cytomegalovirusin, H. Pylori, Siboni dhe Candida. Ka shumë të tjera, por të gjitha këto dobësojnë sistemin imunitar dhe shkaktojnë reaksione anormale që mund të rezultojnë në kushte autoimune.

Programi i Eliminimit të Auto-Imunitetit

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të pacientëve me Sëmundje Autoimune për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Paketa për Pacientët me Sëmundje Autoimune dhe Gjenetike

Spinogal

SKU 98220
€225.00
In stock
1
Product Details

Spinogal Autoimmune Formula


- Spinogal is a unique herbal product for the treatment of autoimmune diseases and the nervous system, such as: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Rheumatoid Arthritis, Hashimotos Thyroiditis, Lupus, Autoimmune Hepatitis, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Syndrome Syndrome, Bipolar Disorder , ADHD, Cystic Fibrosis, Branchio-Otto-Renal (BOR) syndrome, etc.

- Strengthens the blood-brain barrier (which protects the brain from toxins, infectious microorganisms, and autoimmune shock) from penetrating T lymphocytes into neurological tissue for their destruction.

- Stimulates the natural production of vitamins D3 and K2, which are vital for the stability of the immune, nervous and endocrine systems.

- Stimulates Methylation, a key process that protects DNA, ignites and extinguishes genetic traits and helps detoxify environmental chemicals. Methylation plays a very important role in the function of T cells and poor methylation status is associated with the development of auto-immunity.

- Fights muscular spasms, strengthens muscles and muscle tissue.

- Stimulates body stamina and fights loss of balance.

- Strengthens eyesight and increases concentration.

- Helps treat lipomas (adipose glands) and cysts of the joints.

- Helps prevent the spread of tumors and cancers in the body.

- Fight against harmful bacteria (E. coli, Candida Albicans, etc.) and restore intestinal microbial balance, thereby preventing chronic nerve inflammation and autoimmunity.

- Supporters of arteries and heart.

- Helps to defrost excess fat and reduce weight.

- Cleanses the body from poisons and toxins.

Note!

- Our products are not manufactured or commercial, as are commonly called "Dietary Supplements", but they are specially prepared for each patient directly from the wild wild plants studied.

- Spinogal is 100% original, safe for everyone and has no side effects.

- 100% organic with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes and no chemical additives.

- Taken together with other products of the complete package for the fight against autoimmune diseases.

- The product is in capsule form and is taken 3 times daily from 1 capsule.Spinogal Autoimmune Formula


- Spinogal është një produkt bimor unik për trajtimin e sëmundjeve autoimune dhe të sistemit nervor, si: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Bipolar Disorder, ADHD, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

- Forcon barrierën e gjakut të trurit (e cila mbron trurin nga toksinat, mikroorganizmat infektive dhe goditja autoimune) nga depërtimi i limfociteve T në indet neurologjike për shkatërrimin e tyre.

- Stimulon prodhimin natyral të vitaminave D3 dhe K2, që janë jetike për stabilitetin e sistemit imun, nervor dhe endokrin.

- Stimulon Metilacionin, një proces kyç që mbron ADN-në, ndez dhe shuan tiparet gjenetike dhe ndihmon në detoksifikimin e kimikateve mjedisore. Metilacioni luan një rol shumë të rëndësishëm në funksionimin e qelizave T dhe statusi i dobët i metilimit është i lidhur me zhvillimin e auto-imunitetit.

- Lufton spazmat muskulare, forcon muskujt dhe indet muskulare.

- Stimulon qëndrueshmërinë e trupit dhe lufton humbjen e ekuilibrit.

- Forcon shikimin dhe rrit përqendrimin.

- Ndihmon në trajtimin e lipomave (gjëndrat dhjamore) dhe kistet e nyjeve.

- Ndihmon në parandalimin e përhapjes së tumoreve dhe kancereve në trup.

- Lufton bakteriet e demshme (E. coli, Candida Albicans, etj) dhe vendos ekuilibrin mikrobik të zorrëve, duke parandaluar kështu inflamacionin kronik nervor dhe autoimunitetin.

- Përkrahës i arterieve dhe zemrës.

- Ndihmon në shkrirjen e dhjamit të tepërt dhe për uljen në peshë.

- Pastron trupin nga helmet dhe toksinat.

Shënim!

- Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Supplementet dietike”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme për çdo pacient direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- Spinogal është 100% origjinal, i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anësore.

- 100% organik me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

- Merret së bashku me produktet e tjera të paketës së plotë për luftimin e sëmundjeve autoimmune.

- Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

- Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.

Save this product for later