7 Faktorët kryesorë që shkaktojnë Autoimunitet

 

Kushtet autoimune, të tilla si Lupus, Artriti Reumatoid dhe MS, ndikojnë më shumë se 250 milionë njerëz në mbarë botën. Në Shtetet e Bashkuara, ato janë semundja kronike e tretë pas sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit.

 • A jeni diagnostikuar me një sëmundje autoimune ju, një mik apo një anëtar i familjes?
 • A keni një histori familjare të autoimunitetit dhe doni të mësoni se si ta parandaloni atë?
 • A jeni një ofrues i kujdesit shëndetësor i cili dëshiron të trajtojë më mirë pacientët me sëmundje autoimune?
 • Nëse përfshiheni në një nga këto më sipër, ose thjesht dëshironi të mësoni më shumë rreth trajtimit dhe kthimit të këtyre kushteve, atëherë ky artikull është për ju!

Këtu do të mësoni 7 faktorët kryesorë që shkaktojnë kushte autoimmune, kështu që mund të kuptoni pse kemi një epidemi të tillë të inflamacionit kronik dhe autoimmunitetit.

Kërkimet në kushtet autoimune

Bazuar në studime të shumta, ne tani e dimë se 25% e kushteve autoimune janë gjenetike, dhe 75% tjetër janë mjedisore. Ka 7 faktorë kryesorë mjedisorë që shkaktojnë kushte autoimune:

 1. Ndjeshmëria ndaj glutenit
 2. Prodhimet OMGJ
 3. Mosfunksionimi i zorrëve
 4. Stresi neurologjik
 5. Toksinat
 6. Stresi dhe lodhja veshkore
 7. Infeksionet

Secili prej këtyre është një pjesë e byrekut – për disa, një copë mund të jetë më e madhe – por të gjitha luajnë një rol në një farë mase. Si kujestarë të shëndetin ne përqëndrohemi në adresimin e të shtata këtyre faktorëve për të ndihmuar njerëzit të kapërcejnë kushtet e tyre autoimune. Në vijim është arsyetimi dhe disa mbështetje kërkimore për çdo faktor.

 1. Ndjeshmëria ndaj Glutenit

Gluteni është proteina e zakonshme e gjetur në grurë, elb, spelt dhe thekër. Gluteni është një proteine ​​ngjitëse dhe ruajtëse, që është sfida e traktit të tretjes. Gluteni shpesh lidhet me murin e zorrëve të vogla ku mund të shkaktojë çrregullime të sistemit të tretjes dhe të sistemit imunitar. Alergjitë e plota ndaj glutenit krijojnë shkatërrime të villit të zorrëve të vogla (xhepat që lejojnë thithjen e lëndës ushqyese). Ky kusht quhet sëmundja Celiac.

Ndjeshmëria Glutene jo-Celiac (NCGS) është një epidemi që është një faktor i rëndësishëm kontribues me sëmundjet inflamatore dhe autoimune. Për këta individë që konsumojnë gluten krijon një përgjigje kronike të stresit që rrit inflamacionin në rajonet e ndryshme të trupit.

NCGS është shumë e lidhur me çrregullimet inflamatore të të gjitha llojeve. Është gjithashtu një faktor kontribues në shumë sëmundje autoimune si sëmundja celiac, artriti reumatoid, diabeti tip I, çrregullimei neurologjike, tiroidet Hashimotos, kardiomiopatia autoimune, limfoma dhe dermatitis herpetiformis (sëmundje e lëkurës), ndër të tjera. Ai është gjithashtu i lidhur si një faktor kontribues për astmën, alergjinë, dhe ekzemën.

 1. Prodhimet OMGJ (të modifikuara gjenetikisht)

Disa nga rreziqet shëndetësore përfshijnë infertilitetin, mosfunksionimin imun, reaksionet alergjike, plakjen e përshpejtuar, çrregullimin e insulinës, mosfunksionimin e organeve dhe mosfunksionimin e tretjes.

AAEM citon në gazetën e saj, “Ka më shumë se një lidhje rastësore midis ushqimeve OMGJ dhe efekteve të dëmshme shëndetësore. Ka shkakim, siç përcaktohet nga kritere të njohura shkencore. Forca e shoqërimit dhe konsistencës ndërmjet ushqimeve gjenetike dhe sëmundjeve konfirmohet në disa studime të kafshëve”.

 1. Mosfunksionimi i zorrëve

Zorrët luajnë rol në mbi 80% të sistemit imunitar dhe kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me trurin nëpërmjet nervit vagus. Ekuilibri i dobët bakterial ose dysbiosis shoqërohet me çdo çrregullim të traktit digjestiv, si dhe me kushtet auto-imune dhe çështjet psikologjike dhe të sjelljes. Shëndeti i trupit dhe i mendjes janë veçanërisht të varur nga shëndeti i mikrobiomës njerëzore.

Kur sistemi digjestiv është i dëmtuar, kjo çon në dobësimin e absorbimit të lëndëve ushqyese dhe në rritjen e substancave toksike në trup. Kjo është një nga shkaqet kryesore të sëmundjes kronike. Për shembull, tharmi i tepërt prodhon substanca toksike që mund të kalojnë nëpër barrierën e gjakut dhe të ndryshojnë funksionimin neurologjik duke shkaktuar “mjegull të trurit”, probleme të sjelljes dhe vështirësi në të mësuar.

 1. Stresi Neurologjik

Sistemi nervor dhe sistemi imunitar janë të lidhura fort me njëri-tjetrin dhe punojnë së bashku për të krijuar përgjigje optimale për trupin që të përshtatet dhe të shërohet në mënyrë të përshtatshme. Disfunksionet nervore për shkak të disalanksioneve kurrizore janë të vështira për trupin dhe shkaktojnë ndryshime jonormale që çojnë në një përgjigje të imunizuar të keqkoordinuar.

Trauma e lindjes, sjellja e keqe me kalimin e kohës dhe traumat e tjera të tilla si aksidentet e makinave dhe rënia ndikojnë dhe ushtrojnë presion në shpinë. Në veçanti, këto gjëra mund të dëmtojnë pjesën e sipërme të qafës , gjë e cila është jashtëzakonisht e rëndë për trupin. Degëzimet e rritura të hormoneve të stresit në trup përfshijnë gjëndrat e veshkave që punojnë me mbingarkesë, ulin imunitetin, ulin funksionet e tretjes, lodhjen dhe çrregullimet e presionit të gjakut.

Subluxation është termi për keqgrupimet e shpinës që shkaktojnë ndrydhje dhe acarim të rrugëve nervore që ndikojnë në sistemet e organeve të trupit. Subluxations janë një shembull i stresit nervor fizik që ndikon në kontrollin nervor. Sipas studiuesve, stresi neurologjik çon në ndryshime të masave të funksionit imunologjik dhe rritjes së ndjeshmërisë ndaj një sërë sëmundjesh.

 1. Toksinat dhe aftësia e detoksifikimit

Bota moderne është plot me toksina mjedisore dhe këto luajnë rol në zhvillimin e kushteve autoimune. Është vlerësuar se ka më shumë se 80.000 kimikate toksike që përdoren rregullisht në botë. Ka mbi 500 kemikate të ruajtura në trupin tonë dhe individi mesatar ka të paktën shtatë pesticide të testuara në urinë. Është e domosdoshme që të kemi një stil të jetës së përditshme të detoksifikimit për të larguar këto toksina të padëshiruara nga sistemi ynë.

Trupi ka një sistem detoksifikimi metabolik të ndërtuar për të trajtuar këtë problem duke konvertuar toksinat yndyrore të tretshme në metabolit joaktiv të tretshëm në ujë. Ky proces kryhet nga një sërë enzimesh që transformojnë, bashkojnë (lidhin) dhe transportojnë toksinat jashtë trupit.

Shumë individë kanë polimorfizma gjenetike që pengojnë aftësinë e tyre për të çrrënjosur toksinat nga trupi. Të tjerë i kanë sistemet e tyre të detoksifikimit të mbingarkuara duke rezultuar në glutation të ulët dhe elementë metiluese. Pa këto faktorë kyç, këta individë nuk janë në gjendje të përshtaten dhe të detoksifikohen, gjë që lejon përforcimin e stresit oksidativ dhe inflamacionit.

 1. Stresi dhe hormonet

Stresi kronik dhe i ulët është një epidemi moderne që krijon metabolizëm të ngadaltë, inflamacion kronik dhe imunitet anormal. Ky stres zbraz trupin nga ushqyesit kritik dhe shkakton oksidimin e elementeve celulare të ndryshme. Nivelet e larta të hormoneve të stresit mund të krijojnë probleme të tretjes dhe sindromën e zorrës që pikon, rritjen e oreksit, shtimin e peshës, çrregullimet e tiroides dhe përshpejtimin e degjenerimit të trurit.

Këto janë gjetje të zakonshme në trurin e atyre që kanë çrregullime ankthi, depresioni dhe çrregullime të tjera psikologjike. Shumë kushte autoimmune rritin kronikisht prodhimin e hormoneve të stresit si një katalizator për këtë përgjigje abnormale imune.

Të jetosh në një gjendje frike është shumë shkatërruese për fiziologjinë njerëzore. Frika ngre hormonet e stresit të cilat shfrytëzojnë të gjitha burimet kryesore në trup dhe e lënë sistemin të drenazhuar pas një periudhe kohore.

 1. Infeksionet

Infeksionet parazitare kronike lidhen me depërtueshmërinë e zorrëve, sindromën e zorrës që pikon, sindromën e zorrëve nervore, lëvizjet e parregullta të zorrëve, keq-absorbimin, gastritin, refluksin, çrregullimet e lëkurës, dhimbjet e nyjeve, alergjitë sezonale dhe ushqimore dhe dobësimin e imunitetit.

Infeksione të tjera të mëdha përfshijnë herpesin, sëmundjen Lyme, Virusin e Papillomës Njerëzore (HPV) dhe Cytomegalovirusin, H. Pylori, Siboni dhe Candida. Ka shumë të tjera, por të gjitha këto dobësojnë sistemin imunitar dhe shkaktojnë reaksione anormale që mund të rezultojnë në kushte autoimune.

Programi i Eliminimit të Auto-Imunitetit

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të pacientëve me Sëmundje Autoimune për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Paketa për Pacientët me Sëmundje Autoimune dhe Gjenetike

Labisia - For Her

SKU 00305
€150.00
In stock
1
Product Details

Labisia - For Her

- Fights infertility in women.

- It helps in egg formation.

- Activates ovaries in women.

- Organizer of the menstrual cycle.

- Fights polycystic ovary syndrome.

- Fights fibrous tumors of the uterus.

- Helps balance the hormones in the organism.

- Helps relieve menopausal symptoms.

- Protects the body from cell damage.

- Fights the HPV virus.

- Nervous system soothing.

- Strengthens and suppresses the body in general.

- Strengthens the immune system.

- Delays signs of aging.

- Softens and smoothes the skin.

- Lowers blood cholesterol.

- Tonic and protective against osteoporosis.

- Helps digestion, fight colitis infections and stomach ulcers.

- Treats Arterial Tension, Encephalitis and Arteriosclerosis.

Note!

› Our products are not manufactured or commercially available, as are" Dietary Supplements "products, but our products are specially prepared by specialized and experienced herbalists.

› Labisia is 100% original, safe for everyone and has no side effects.

› 100% organic with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes and no chemical additives.

› The product is in capsule form and is taken 3 times daily from 1 capsule.


Labisia - For Her


- Lufton infertilitetin tek gratë.

- Ndihmon në formimin e vezëve.

- Aktivizon vezoret tek gratë.

- Organizator i ciklit menstrual.

- Lufton sindromin e vezores policistike.

- Lufton tumoret fibroze të mitrës.

- Ndihmon balancimin e hormoneve në organizëm.

- Ndihmon në lehtësimin e simptomave të menopauzës.

- Mbron trupin nga dëmtimi i qelizave.

- Lufton virusin HPV.

- Qetësues i sistemit nervor.

- Forcon dhe zhdërvjell trupin në mënyrë të përgjithshme.

- Forcon sistemin imun.

- Vonon shenjat e plakjes.

- Zbut dhe lëmon lëkurën.

- Ul kolesterolin në gjak.

- Tonik dhe mbrojtës nga osteoporoza.

- Ndihmon tretjen, lufton infeksionet e kolitit dhe ulçërën e stomakut.

- Trajton tensionin arterial, Encephalitis dhe Arteriosclerosis.

Shënim!

› Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht produktet "Dietary Supplements", por produktet tona pergatiten në mënyrë të posaçme nga herbalistë të specializuar dhe me përvojë.

› Labisia është 100% origjinal, i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anësore.

› 100% organik me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

› Produkti është në formë të kapsulave dhe merret 3 herë në ditë nga 1 kapsulë.

Save this product for later