7 Faktorët kryesorë që shkaktojnë Autoimunitet

 

Kushtet autoimune, të tilla si Lupus, Artriti Reumatoid dhe MS, ndikojnë më shumë se 250 milionë njerëz në mbarë botën. Në Shtetet e Bashkuara, ato janë semundja kronike e tretë pas sëmundjeve kardiovaskulare dhe kancerit.

 • A jeni diagnostikuar me një sëmundje autoimune ju, një mik apo një anëtar i familjes?
 • A keni një histori familjare të autoimunitetit dhe doni të mësoni se si ta parandaloni atë?
 • A jeni një ofrues i kujdesit shëndetësor i cili dëshiron të trajtojë më mirë pacientët me sëmundje autoimune?
 • Nëse përfshiheni në një nga këto më sipër, ose thjesht dëshironi të mësoni më shumë rreth trajtimit dhe kthimit të këtyre kushteve, atëherë ky artikull është për ju!

Këtu do të mësoni 7 faktorët kryesorë që shkaktojnë kushte autoimmune, kështu që mund të kuptoni pse kemi një epidemi të tillë të inflamacionit kronik dhe autoimmunitetit.

Kërkimet në kushtet autoimune

Bazuar në studime të shumta, ne tani e dimë se 25% e kushteve autoimune janë gjenetike, dhe 75% tjetër janë mjedisore. Ka 7 faktorë kryesorë mjedisorë që shkaktojnë kushte autoimune:

 1. Ndjeshmëria ndaj glutenit
 2. Prodhimet OMGJ
 3. Mosfunksionimi i zorrëve
 4. Stresi neurologjik
 5. Toksinat
 6. Stresi dhe lodhja veshkore
 7. Infeksionet

Secili prej këtyre është një pjesë e byrekut – për disa, një copë mund të jetë më e madhe – por të gjitha luajnë një rol në një farë mase. Si kujestarë të shëndetin ne përqëndrohemi në adresimin e të shtata këtyre faktorëve për të ndihmuar njerëzit të kapërcejnë kushtet e tyre autoimune. Në vijim është arsyetimi dhe disa mbështetje kërkimore për çdo faktor.

 1. Ndjeshmëria ndaj Glutenit

Gluteni është proteina e zakonshme e gjetur në grurë, elb, spelt dhe thekër. Gluteni është një proteine ​​ngjitëse dhe ruajtëse, që është sfida e traktit të tretjes. Gluteni shpesh lidhet me murin e zorrëve të vogla ku mund të shkaktojë çrregullime të sistemit të tretjes dhe të sistemit imunitar. Alergjitë e plota ndaj glutenit krijojnë shkatërrime të villit të zorrëve të vogla (xhepat që lejojnë thithjen e lëndës ushqyese). Ky kusht quhet sëmundja Celiac.

Ndjeshmëria Glutene jo-Celiac (NCGS) është një epidemi që është një faktor i rëndësishëm kontribues me sëmundjet inflamatore dhe autoimune. Për këta individë që konsumojnë gluten krijon një përgjigje kronike të stresit që rrit inflamacionin në rajonet e ndryshme të trupit.

NCGS është shumë e lidhur me çrregullimet inflamatore të të gjitha llojeve. Është gjithashtu një faktor kontribues në shumë sëmundje autoimune si sëmundja celiac, artriti reumatoid, diabeti tip I, çrregullimei neurologjike, tiroidet Hashimotos, kardiomiopatia autoimune, limfoma dhe dermatitis herpetiformis (sëmundje e lëkurës), ndër të tjera. Ai është gjithashtu i lidhur si një faktor kontribues për astmën, alergjinë, dhe ekzemën.

 1. Prodhimet OMGJ (të modifikuara gjenetikisht)

Disa nga rreziqet shëndetësore përfshijnë infertilitetin, mosfunksionimin imun, reaksionet alergjike, plakjen e përshpejtuar, çrregullimin e insulinës, mosfunksionimin e organeve dhe mosfunksionimin e tretjes.

AAEM citon në gazetën e saj, “Ka më shumë se një lidhje rastësore midis ushqimeve OMGJ dhe efekteve të dëmshme shëndetësore. Ka shkakim, siç përcaktohet nga kritere të njohura shkencore. Forca e shoqërimit dhe konsistencës ndërmjet ushqimeve gjenetike dhe sëmundjeve konfirmohet në disa studime të kafshëve”.

 1. Mosfunksionimi i zorrëve

Zorrët luajnë rol në mbi 80% të sistemit imunitar dhe kanë një lidhje të drejtpërdrejtë me trurin nëpërmjet nervit vagus. Ekuilibri i dobët bakterial ose dysbiosis shoqërohet me çdo çrregullim të traktit digjestiv, si dhe me kushtet auto-imune dhe çështjet psikologjike dhe të sjelljes. Shëndeti i trupit dhe i mendjes janë veçanërisht të varur nga shëndeti i mikrobiomës njerëzore.

Kur sistemi digjestiv është i dëmtuar, kjo çon në dobësimin e absorbimit të lëndëve ushqyese dhe në rritjen e substancave toksike në trup. Kjo është një nga shkaqet kryesore të sëmundjes kronike. Për shembull, tharmi i tepërt prodhon substanca toksike që mund të kalojnë nëpër barrierën e gjakut dhe të ndryshojnë funksionimin neurologjik duke shkaktuar “mjegull të trurit”, probleme të sjelljes dhe vështirësi në të mësuar.

 1. Stresi Neurologjik

Sistemi nervor dhe sistemi imunitar janë të lidhura fort me njëri-tjetrin dhe punojnë së bashku për të krijuar përgjigje optimale për trupin që të përshtatet dhe të shërohet në mënyrë të përshtatshme. Disfunksionet nervore për shkak të disalanksioneve kurrizore janë të vështira për trupin dhe shkaktojnë ndryshime jonormale që çojnë në një përgjigje të imunizuar të keqkoordinuar.

Trauma e lindjes, sjellja e keqe me kalimin e kohës dhe traumat e tjera të tilla si aksidentet e makinave dhe rënia ndikojnë dhe ushtrojnë presion në shpinë. Në veçanti, këto gjëra mund të dëmtojnë pjesën e sipërme të qafës , gjë e cila është jashtëzakonisht e rëndë për trupin. Degëzimet e rritura të hormoneve të stresit në trup përfshijnë gjëndrat e veshkave që punojnë me mbingarkesë, ulin imunitetin, ulin funksionet e tretjes, lodhjen dhe çrregullimet e presionit të gjakut.

Subluxation është termi për keqgrupimet e shpinës që shkaktojnë ndrydhje dhe acarim të rrugëve nervore që ndikojnë në sistemet e organeve të trupit. Subluxations janë një shembull i stresit nervor fizik që ndikon në kontrollin nervor. Sipas studiuesve, stresi neurologjik çon në ndryshime të masave të funksionit imunologjik dhe rritjes së ndjeshmërisë ndaj një sërë sëmundjesh.

 1. Toksinat dhe aftësia e detoksifikimit

Bota moderne është plot me toksina mjedisore dhe këto luajnë rol në zhvillimin e kushteve autoimune. Është vlerësuar se ka më shumë se 80.000 kimikate toksike që përdoren rregullisht në botë. Ka mbi 500 kemikate të ruajtura në trupin tonë dhe individi mesatar ka të paktën shtatë pesticide të testuara në urinë. Është e domosdoshme që të kemi një stil të jetës së përditshme të detoksifikimit për të larguar këto toksina të padëshiruara nga sistemi ynë.

Trupi ka një sistem detoksifikimi metabolik të ndërtuar për të trajtuar këtë problem duke konvertuar toksinat yndyrore të tretshme në metabolit joaktiv të tretshëm në ujë. Ky proces kryhet nga një sërë enzimesh që transformojnë, bashkojnë (lidhin) dhe transportojnë toksinat jashtë trupit.

Shumë individë kanë polimorfizma gjenetike që pengojnë aftësinë e tyre për të çrrënjosur toksinat nga trupi. Të tjerë i kanë sistemet e tyre të detoksifikimit të mbingarkuara duke rezultuar në glutation të ulët dhe elementë metiluese. Pa këto faktorë kyç, këta individë nuk janë në gjendje të përshtaten dhe të detoksifikohen, gjë që lejon përforcimin e stresit oksidativ dhe inflamacionit.

 1. Stresi dhe hormonet

Stresi kronik dhe i ulët është një epidemi moderne që krijon metabolizëm të ngadaltë, inflamacion kronik dhe imunitet anormal. Ky stres zbraz trupin nga ushqyesit kritik dhe shkakton oksidimin e elementeve celulare të ndryshme. Nivelet e larta të hormoneve të stresit mund të krijojnë probleme të tretjes dhe sindromën e zorrës që pikon, rritjen e oreksit, shtimin e peshës, çrregullimet e tiroides dhe përshpejtimin e degjenerimit të trurit.

Këto janë gjetje të zakonshme në trurin e atyre që kanë çrregullime ankthi, depresioni dhe çrregullime të tjera psikologjike. Shumë kushte autoimmune rritin kronikisht prodhimin e hormoneve të stresit si një katalizator për këtë përgjigje abnormale imune.

Të jetosh në një gjendje frike është shumë shkatërruese për fiziologjinë njerëzore. Frika ngre hormonet e stresit të cilat shfrytëzojnë të gjitha burimet kryesore në trup dhe e lënë sistemin të drenazhuar pas një periudhe kohore.

 1. Infeksionet

Infeksionet parazitare kronike lidhen me depërtueshmërinë e zorrëve, sindromën e zorrës që pikon, sindromën e zorrëve nervore, lëvizjet e parregullta të zorrëve, keq-absorbimin, gastritin, refluksin, çrregullimet e lëkurës, dhimbjet e nyjeve, alergjitë sezonale dhe ushqimore dhe dobësimin e imunitetit.

Infeksione të tjera të mëdha përfshijnë herpesin, sëmundjen Lyme, Virusin e Papillomës Njerëzore (HPV) dhe Cytomegalovirusin, H. Pylori, Siboni dhe Candida. Ka shumë të tjera, por të gjitha këto dobësojnë sistemin imunitar dhe shkaktojnë reaksione anormale që mund të rezultojnë në kushte autoimune.

Programi i Eliminimit të Auto-Imunitetit

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të pacientëve me Sëmundje Autoimune për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Paketa për Pacientët me Sëmundje Autoimune dhe Gjenetike

Immunotherapy

SKU 98239
€200.00
In stock
1
Product Details

Immunotherapy - For Autoimmune Diseases

- Immunotherapy is a balanced combination of wilderness wild plants and ancient wisdom with modern technology that naturally reactivate compromised immunity, rejuvenate body cells and restore metabolic balance.

- Immunotherapy focuses on the vital support of DNA and cell mitochondria, cell power producers, or cell battery packs, one of the main cellular sources of Reactive Oxygen (ROS) and Reactive Nitrogen (RNS) types, directly related. with loss of the myelin / oligodendrocyte complex, and with oxidative stress, leading to dysfunction and autoimmune disorders.

- Stimulates stem cell activation, and can replace expensive stem cell therapies (SCTs); reduces inflammation and modulates the immune system; has the potential to treat a range of autoimmune conditions and digestive health issues, such as Crohn's disease, irritable bowel syndrome, MS and lupus, neurodegenerative issues, such as Alzheimer's and Parkinson's disease, spinal cord injury, COPD, heart disease, diabetes, tooth regeneration, blindness and visual impairment, psoriasis, arthritis, musculoskeletal issues, etc.

- Helps survival, self-renewal, ancestral engagement and anti-aging effects of stem cells.
- Increases the frequency and total number of hematopoietic stem cells (HSC) of normal bone marrow.
- Contains quercetin, which can help differentiate mesenchymal bone marrow stem cells into β cells.
- Contains Curcumin, which helps adult hippocampal neurogenesis and promotes plasticity and nerve repair. Helps in stem cell differentiation.

- Works on balancing blood sugar, with the aim of sustainable energy production and immune control throughout the body.

- Inhibits the development of advanced glycolytic enzymes that disrupt cell membrane function and impair insulin receptor activity.

- Prevents toxic debris and inflammatory molecules (such as TNF-alpha) from penetrating neurological tissues.

- Fights chronic inflammation and helps restore optimal health quickly.

- Stimulates the central nervous system and its functioning.

- Stimulates the Glimpatic System, a very important system that helps remove metabolic wastes and toxins built up within the central nervous system.

- Cleanses the lymphatic system, removes toxins and prevents lymphatic congestion.

- Regulates the gut microbiota to prevent autoimmune attacks and food allergies.

- The best treatment for disorders of the digestive system; treats gastric reflux, aids digestion, fights parasites, constipation and diarrhea.

- This drug is effective for all pathological diseases.

- Supporting the immune system, it is the best fighter for autoimmune diseases.

- Strengthens and stimulates the body's core organs to function in the best way.

- Stimulates the liver to perform its functions, strengthens blood and fights anemia.

- Assists gallbladder function.

- The antioxidant benefits of" Immunotherapy "are actually just the tip of the iceberg. It is a wonderful product that helps all people stay stronger and more resistant to disease.

Note!

- Our products are not manufactured or commercial, as are commonly called "Dietary Supplements", but our products are specially prepared for each patient directly from the wild wild plants studied.

- Immunotherapy is 100% original, safe for everyone and has no side effects.

- 100% organic with wild plants, no chemical preservatives, no artificial dyes and no chemical additives.

Ingredients: The product is a professional combination of over 20 desert wild herbs, combined in a variety of types and doses with a high degree of professionalism for all patients.


Immunotherapy - Për të gjitha sëmundjet Autoimune


- Immunotherapy është një kombinim i ekuilibruar i bimëve të egra shkretinore dhe mençurisë së lashtë me teknologjinë moderne, që në mënyrë natyrale të riaktivizojë imunitetin e komprometuar, të rinovojë qelizat e trupit dhe të rivendosë balancimin metabolik.

- Immunotherapy fokusohet në mbështetjen jetike të ADN dhe mitokondrisë së qelizave, prodhuesit të energjisë për qelizën, apo paketat e baterive të qelizës, një nga burimet qelizore kryesore të llojeve të Oksigjenit reaktiv (ROS) dhe të Azotit reaktiv (RNS), që lidhen direkt me humbjen e kompleksit mielinë / oligodendrocite, dhe me stresin oksidativ, duke çuar në mosfunksionim dhe çrregullime autoimune.

- Stimulon aktivizimin e qelizave staminale, dhe mund të zëvendësojë terapitë e shtrenjta të qelizave staminale (SCT); ul inflamacionin dhe modulon sistemin imunitar; ka potencial për trajtimin e një sërë kushtesh autoimune dhe çështje shëndetësore të tretjes, të tilla si sëmundja e Crohn, sindroma e zorrëve të irritueshme, MS dhe lupus, çështje neurodegjenerative, të tilla si sëmundja Alzheimer dhe Parkison, dëmtimi i palcës kurrizore, COPD, sëmundja e zemrës, diabeti, rigjenerimi i dhëmbëve, verbimi dhe dëmtimi i shikimit, psoriasis, artriti, çështjet muskuloskeletore, etj.

- Ndihmon mbijetesën, vetë-rinovimin, angazhimin e prejardhjes dhe efektet anti-plakje të qelizave staminale.

- Rrit frekuencën dhe numrin total të qelizave rrjedhëse hematopoietike (HSC) të palcës së kockave normale.

- Përmban quercetin, e cila mund të ndihmojë në diferencimin e qelizave burimore mesenkimale të palcës së kockave në qelizat β.

- Përmban Curcumin, që ndihmon neurogjenezën hipokampale të të rriturve dhe promovon plasticitetin dhe riparimin nervor. Ndihmon në diferencimin e qelizave staminale.

- Vepron në ekuilibrimin e sheqerit në gjak, me qëllim prodhimin e qëndrueshëm të energjisë dhe kontrollin imunitar në të gjithë trupin.

- Pengon zhvillimin e enzimave glikolitike të avancuara që shkatërrojnë funksionin e membranës qelizore dhe dëmtojnë aktivitetin e receptorit të insulinës.

- Parandalon mbeturinat toksike dhe molekulat inflamatore (si TNF-alfa) nga depërtimi në indet neurologjike.

- Lufton inflamacionin kronik dhe ndihmon ne rikthimin e shpejte te shendetit optimal.

- Stimulon sistemin nervor qëndror dhe funksionimin e tij.

- Stimulon Sistemin Glimfatik, një sistem shumë i rëndësishëm që ndihmon në heqjen e mbetjeve metabolike dhe toksinave të ndërtuara brenda sistemit nervor qendror.

- Pastron sistemin limfatik, nxjerr toksinat dhe parandalon kongjestionin limfatik.

- Rregullon mikrobiotën e zorrëve për të parandaluar sulmet autoimmune dhe alergjitë ushqimore.

- Trajtimi më i mirë për çrregullimet në sistemin tretës; trajton refluksin e stomakut, ndihmon tretjen, lufton parazitët, kapsllëkun dhe diarrenë.

- Ky ilaç është efikas për të gjitha semundjet patologjike.

- Duke mbështetur sistemin imun, ai është luftuesi më i mirë i sëmundjeve autoimmune.

- Fuqizon dhe stimulon organet bazë të trupit për të funksionuar në mënyrën më të mirë.

- Stimulon mëlçinë për kryerjen e funksioneve të saj, forcon gjakun dhe lufton aneminë.

- Ndihmon funksionin e fshikëzës së tëmthit.

Përfitimet antioksiduese të "Immunotherapy" janë në fakt vetëm maja e ajsbergut. Ai është një produkt i mrekullueshëm që ndihmon të gjithë njerëzit për të qëndruar më të fortë dhe më rezistues ndaj sëmundjeve.

Shënim!

- Produktet tona nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht “Supplementet dietike”, por produktet tona përgatiten në menyrë të posaçme për çdo pacient direkt nga bimët e egra shkretinore të studiuara.

- Immunotherapy është 100% origjinal, i sigurtë për të gjithë dhe nuk ka efekte anësore.

- 100% organik me bimë të egra, pa ruajtës kimik, pa ngjyrosës artificial dhe pa shtesa kimike.

- Kapsulat tona janë Vegetariane (nga celuloza vegjetale e pishës), Hallall, 100% natyrale, pa përmbajtje shtazore, pa prezervativë, që treten lehtësisht dhe përvetësohen shpejt nga sistemi i tretjes.


Ingredients: The product is a professional combination of over 20 desert wild herbs, combined in a variety of types and doses with a high degree of professionalism for all patients.


Save this product for later