5 Mënyra për të Eliminuar Qelizat e Kancerit

 

Tani e dimë se shumica e kancereve mund të shmangen me ndryshime të thjeshta, por të fuqishme në dietën dhe zakonet e jetesës sonë. Megjithatë, sot ne shohim gati 1 në çdo 2 njerëz që marrin një formë të kancerit në jetën e tyre dhe një mjek i stërvitur në mënyrë të rregullt lejohet të ofrojë kirurgji, kimioterapi ose rrezatim – i cili (në të vërtetë) nuk do t’i ndalojë kurrë qelizat e kancerit të rriten jashtë kontrollit.

A po kërkoni të vrisni qelizat e kancerit në mënyrë natyrale? E gjitha fillon me një fokus në përmirësimin e funksionimit të sistemit imunitar. Këtu, ne do të zbulojmë 5 mënyra të thjeshta për t’ju ndihmuar të zvogëloni inflamacionin qelizor, të balanconi hormonet dhe të kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak. Mbani në mend, këto janë elementët që rrisin rrezikun tuaj për kancer.

Duke ndjekur këto hapa, do të përmirësoni sistemin e tretjes dhe rrugët e detoksifikimit natyral të trupit. Gati për të filluar?

Eliminoni qelizat e kancerit pa dëmtuar pjesën tjetër të trupit

Jini të paralajmëruar: Me gjithë ndershmërinë, mjeku juaj i familjes ka të ngjarë të mendojë se strategjitë e mëposhtme janë “jo-shkencore” dhe se “nuk ia vlen shumë”. Por, mos lejoni që t’ju dekurajojnë.

Mjekësia perëndimore kontrollohet plotësisht nga industria farmaceutike. Dhe, shumica e mjekëve dinë pak fare për ushqimin – nëse nuk bëjnë vetë përpjekje për të mësuar më shumë.

Në fund të fundit: nëse jeni duke luftuar me një gjendje mjekësore (dhe doni ndihmë të vërtetë), kërkoni këshillën e një mjeku integrues të trajnuar mirë. Dhe, mbi të gjitha, mbani në mend këto 5 strategji – gjithmonë:

  1. Gjendja emocionale. Bernie Siegel, MD, një pionier në fushën e mjekësisë moderne, sugjeron me forcë se ‘rruga drejt shërimit gjithmonë qëndron te dashuria’.

Siç shpjegon Dr. Siegel, “një sistem imunitar i fuqishëm mund të kapërcejë kancerin nëse nuk ndërhyn me të, dhe rritja emocionale drejt vetë-pranimit dhe qëndrimit me të dashurit ndihmon në mbajtjen e fortë të sistemit imunitar.”

Kur ka të bëjë me kancerin, nuk duhet të anashkaloni kurrë fuqinë e faljes, mirënjohjes dhe dashurisë.

  1. Lëvizni vazhdimisht. Është e drejtë të thuhet se shumica e pacientëve me kancer do të përmirësonin shumë rezultatet e tyre duke u bërë më aktivë fizikisht, por njëkohësisht pa e tepruar me ushtrime. Në përgjithësi, përfitimet e ushtrimit përfshijnë: frymëmarrje më të mirë, qarkullim, lëvizshmëri, forcë muskulore, durim dhe marrje oksigjeni. Dhe, natyrisht, nuk duhet të harrojmë efektin e tij në përmirësimin e mirëqenies mendore dhe emocionale.
  2. Përqendrohuni në të ngrënit e një “diete antikanceroze”. Të gjithë kemi qeliza kancerogjene brenda trupit tonë. Por, një sistem imunitar i shëndetshëm do të na ruajë nga dëmtimi.

Dhe, sinqerisht, nuk ka asnjë mënyrë më të mirë për ta mbajtur sistemin tuaj imunitar të fortë sesa mbajtja e një diete të pasur me perime organike, pa lëndë kimike, fruta, barishte, plus ujë të freskët (të pastër). Përveç kësaj, shmangni ngrënien e ushqimeve të përpunuara – me çdo kusht – për të zvogëluar barrën tuaj toksike.

  1. Plotësoni dietën tuaj – sipas nevojës. Të gjithë kanë nevojat e tyre specifike të bazuara në tendencat gjenetike dhe zakonet e kaluara të jetesës.

Por, e thënë thjesht, kur eliminoni mangësitë ushqyese – keni tendencë të zvogëloni rrezikun e kancerit. Kjo është ajo ku testet e duhura laboratorike mund të dëshmojnë se janë një hap i parë drejt shërimit.

Kur merrni parasysh plotësimin, është më mirë të këshilloheni me një ofrues të kualifikuar shëndetësor dhe të pyesni për vitaminat A, B, C, D plus mineralet si: zink, selen, magnez, enzima ndihmuese të tretjes dhe probiotikë për të përmirësuar funksionimin e sistemit imunitar.

  1. Rinovoni dhe rivendosni energjinë tuaj. Shumë keqkuptuar dhe injoruar nga mjekësia perëndimore, shumica e pacientëve me kancer duhet të ndërtojnë nivelet e tyre të energjisë. Ju lutemi mos e injoroni këtë të vërtetë të thjeshtë.

Ushtrimet e frymëmarrjes së thellë dhe përmirësimi i zakoneve të gjumit do të ndihmojnë për të rivendosur energjinë tuaj. Mënyra të tjera për rinovimin e trupit përfshijnë: zgjidhjen e lëndëve toksike; uljen e ekspozimit ndaj ndotjes së EMF dhe daljen në natyrë – sa më shpesh që të jetë e mundur.

Per trajtim natyral profesional te llojeve te ndryshme te kancerit, klikoni mbi foton me poshte.