5 Këshilla bazë për të ndihmuar në parandalimin dhe luftimin e kancerit të zorrës së trashë

 

Sipas statistikave, kanceri i zorrës së trashë merr jetën e afro  40.000 njerëzve në vit vetëm në Angli. Kanceri i zorrës së trashë është një nga sëmundjet më alarmante, por ju duhet të mbani mend se ky është edhe një prej kancereve me prognozë më të mire, në qoftë se diagnostikohet dhe trajtohet si duhet në fazat e hershme.

Para së gjithash, është e rëndësishme të dini se kanceri i zorrës së trashë, si të gjitha llojet e tjera të kancerit, nuk mund të pengohet  100%, sepse është e pamundur për të kontrolluar të gjithë faktorët që e shkaktojnë atë. Por, duke ruajtur një mënyrë jetese të shëndetshme mund ta vendosni veten në një pozitë të mirë për ta shmangur atë. Kjo është arsyeja pse sot duam t’ju japim disa këshilla dhe udhëzime bazë që do t’ju ndihmojnë të shmangni këtë problem sa më mirë që mundeni.

Udhëzime të shkëlqyera për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë

  1. Konsumoni më shumë fibra

Sa fibra konsumoni në ditë? Ndoshta çdo herë mendoni për këtë lëndë ushqyese, por ndoshta e neglizhoni. Shumë njerëz janë të prirur të hanë ushqime të ngrira, që janë të larta në yndyrna të ngopura, kripë dhe miell të bardhë, të cilat që të gjitha treten me vështirësi.

Këto ushqime dëmtojnë mëlçinë dhe zorrët, duke shkaktuar që toksinat të ndikojnë në funksionet e tyre kryesore, ndërsa në të njëjtën kohë sulmojnë zorrën e trashë. Është e rëndësishme që të bëheni të vetëdijshëm për këtë dhe të kuptoni se sa e rëndësishme është të përfshini shumë fibra në dietën tuaj të përditshme. Një sasi e mjaftueshme është midis 25-35 gram në ditë.

Më poshtë është një listë e disa ushqimeve thelbësore për të marrë fibra të mjaftueshme nga dieta juaj:

– Kokrra të plota

– Oriz

– Drithëra

– Fasule

– Arra

– Perimet me gjethe jeshile

– Perime rrënjësore, si panxhar dhe karrota

– Patëllxhan.

  1. Kufizoni sasinë e yndyrave të dëmshme

Siç e dini, ka disa yndyrna që janë të mira për trupin – si vaj ulliri, dhe acide yndyrore që gjenden në peshk si salmoni.

Por yndyrat nga mishi i kuq, sheqernat, pastat, mund të jetë shumë të dëmshme për shëndetin dhe janë shkak për zhvillimin e kancerit të zorrës së trashë. Duhet të përpiqeni t’i shmangni ato. Kur hani shumë yndyrë, trupi rrit sasinë biliare dhe acidi në stomak përdoret për procesin e tyre, gjë që ndikon direkt në zorrën e trashë.

  1. Rritja e marrjes së antioksidantëve

Pse të mos e filloni ditën me një lugë gjelle vaj ulliri dhe disa pika lëng limoni? Pirja e një gote me ujë të ngrohtë me disa pika lëng limoni, është një tjetër ide e madhe. Të dyja janë mënyra të shkëlqyera për të pastruar trupin nga fillimi i ditës, dhe për të marrë “koktejin” e duhur të antioksidantëve.

Bërja e ndryshimeve në dietën e përditëshme forcon aftësinë për të luftuar radikalet e lira që shkaktojnë kancer.

Frutat dhe perimet që janë të larta në vitaminë A, C, dhe E, janë ideale për të marrë nivele të larta të antioksidantëve; shtoni ushqimet e mëposhtme në dietën tuaj:

– Portokall dhe limon

– Papaja

– Karrota

– Luleshtrydhe

– Boronica

– Kivi

         4. Acid folik

Shumë studime kanë treguar rëndësinë e marrjes së mjaftueshme të aciditit folik për të parandaluar kancerin e zorrës së trashë. Acidi folik është i njohur edhe si vitamina B9, e cila forcon dhe përmirëson funksionet e sistemit të tretjes.

– Kale

– Spinaq

– Brokoli

– Asparagus

– Lakra

– Lakër brukseli

– Bizele

– Patate e ëmbël

– Avokado

– Banane

  1. Vitamina D

Shanset e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë janë shumë më të ulta në qoftë se keni nivele adekuate të vitaminës D. Nëse filloni të vuani nga mungesa e kësaj vitamine, atëherë i jeni drejtuar rrezikut për sëmundje të shumta, dhe kanceri i zorrës së trashë është një nga më të rrezikshmet.

I kushtoni vëmendje burimeve të mëposhtme  që mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të vitaminës D:

– Dilni jashtë në diell, por të jeni të kujdesshëm për të shmangur ekspozimin e tepërt të diellit në mes të ditës, ndërmjet orës 10 dhe 2 pasdite, kur dielli është më intensiv.

– Hani më shumë salmon dhe sardele.

– Provoni mëlçinë e pulës.

– Pini qumësht organik.

– Konsumoni vezë organike.

– Vezët e peshkut gjithashtu përmbajnë sasi të larta të vitamnës D.

Nëse ju apo ndonjë i afërmi juaj është prekur tashmë nga kanceri i zorrës së trashë, apo çdo lloj tjetër kanceri, bëhuni shkak për shërimin e tij, dhe na kontaktoni për trajtim natyral professional, me anë të cilit është shpëtuar dhe është përmirësuar jeta e shumë njerëzve.

Cancer

Unique Natural Professional Treatment of Cancer

One of the most revolutionary breakthroughs in treating cancer naturally through the potential desert plants and healthier lifestyles; benefiting from ongoing scientific research and long clinical experience with thousands of patients of various types of cancer.

A professional interweaving between the ancient and the modern, without compromising the former and taking advantage of the latter's technology, so that patients with different types of cancer have an unbreakable weapon against their disease.

Over 50 wilderness wild plants, expertly combined, are the ingredients of this unique package of its kind.

This package can be taken by all patients regardless of the type or stage of the disease, including the spread of metastases, whether or not they have received chemotherapy; that everyone benefits from treatment, and that everyone has the opportunity to be healed, by the Lord's will.

Our herbal medicines are not manufactured or commercially available, as are usually the "Dietary Supplements" products, but they are specially prepared directly from herbal extracts, and contain no preservatives or any kind of added chemicals, but only herbal extracts. 100%.

Potential of wild desert plants

Wild desert medicinal plants have proven to be a transcription factor in humans, encoded by a particular formula that regulates the expression of a variety of antioxidants and detoxifying genes, resulting in the self-destruction of carcinogenic cells.

None of the ingredients in this formula are treated with pesticides, herbicides, fungicides, synthetic fertilizers or "processing agents", found in conventional plants. You not only avoid these pest ingredients, but you are using wild plants, which generally produce their own natural protectors against pests.

Plants in this formula have powerful effects, and this is one of the fundamental reasons why they have been used for thousands of years in ancient cultures. Modern research is now showing more serious interest in these plants and their curative potential.

This professional blend of thoroughly wild herbs contains a full spectrum extract of the best the Lord has given us!


Trajtimi Natyral Profesional Unik i Kancerit


Një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë një armë të pathyeshme kundër sëmundjes së tyre.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm janë përbërëse të ilaçeve të kësaj pakete unike të llojit të saj.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë edhe përhapjen me metastaza, qoftë nëse kanë marrë apo jo kimioterapi; që të gjithë përfitojnë nga trajtimi, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Ilaçet tona bimore nuk janë të fabrikuara apo komerciale, siç janë zakonisht produktet “Dietary Supplements”, por ato përgatiten në menyrë të posaçme direkt nga ekstraktet e bimëve, dhe nuk permbajnë lëndë kimike ruajtëse apo ndonjë lloj lënde kimike të shtuar, por vetem ekstrakte bimore 100%.

Potenciali i bimëve të egra shkretinore

Bimët e egra medicinale shkretinore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene.

Asnjë nga përbërësit në këtë formulë nuk trajtohet me pesticide, herbicide, fungicide, plehra sintetike apo "agjentë përpunimi", të cilët gjenden në bimët konvencionale. Ju jo vetëm që i shmangni këto përbërës dëmtues, por jeni duke përdorur bimë të egra, të cilat në përgjithësi prodhojnë mbrojtësit e tyre natyralë kundër dëmtuesve.

Bimët në këtë formulë kanë efekte të fuqishme, dhe kjo është një nga arsyet themelore përse ato janë përdorur për mijëra vjet në kulturat e lashta. Hulumtimi modern tani është duke treguar një interesim më serioz në këto bimë dhe potencialin e tyre kurativ.

Ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra përmban një ekstrakt me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!