4 Shtyllat bazë për luftimin e kancerit

 

Nëse jeni serioz për mbajtjen e kancerit jashtë nga jeta juaj, ndiqni hapat e mëposhtme. Keto hapa janë të thjeshta, prandaj provoji dhe do të bëhesh një prej fituesve kundër kësaj sëmundjeje shkatërruese. Duke i bërë ato pjesë të jetës suaj, do të ndjeni ndryshim të madh në shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Tani, para çdo gjëje, duhet të jetë e ditur se trajtimi i kancerit me kirurgji, kimioterapi dhe rrezatim, për fat të keq, nuk kuron rrënjët e kancerit, madje shkaktojne perhapje te semundjes me metastaza dhe vrasin shumë qeliza të shëndetshme gjatë rrugës. Pra trajtimi i kancerit konvencional nuk e ndihmon shëndetin e pacientit.

Edhe onkologët e kuptojnë se toksinat dhe inflamacioni janë shkaku themelor i miliona vdekjeve nga kanceri çdo vit në nivel global, por nuk përdorin dhe nuk luftojnë për teknika parandaluese që do t’i mbajnë këta pacientë të lidhur dhe për një ose pesë vjet të jenë të diagnozuar me një kancer të dytë.

Nëse ju nuk i kuptoni shkaqet – problemet do fillojnë me hapa të mëdha – dhe ju në të vërtetë nuk e keni rifilluar betejën.

Ju duhet të merrni në kontroll shëndetin tuaj, dhe kjo kërkon nga ju për të kuptuar se si funksionon trupi juaj dhe çfarë ai ka nevojë për të bërë sa më mirë punën e tij.

Kurimi në mënyrë natyrale ju ndihmon të kuroheni pa efekte anësore, ju ndihmon për të mbajtur trupin tuaj më të fortë, ju mbron kundër episodit të përsëritjes së  kancerit në të ardhmen, përmirëson kualitetin e jetës suaj dhe ju ndihmon për të mos bërë trajtime të tilla si rrezatimi apo kimioterapia, që e lënë trupin (dhe sistemin imunitar) të shkatërruar dhe të dobët.

Shtylla e parë – DIETA

Kanceri është lufta më e madhe e gjithë jetës suaj. Ju duhet të jeni të aftë dhe të shëndetshëm  për të përmbushur këtë sfidë. Në mënyrë që të luftoni infeksionet, bakteret, dhe për të luftuar efektet e moshës, trupi juaj do të ketë nevojë për karburantin e duhur.

Kjo është arsyeja pse ushqimi është shtylla e parë për të mposhtur shkaqet e kancerit.

Çdokush (profesional mjekësor ose të tjerë) i cili ju thotë se dieta nuk ndikon në shëndetin tuaj, apo aftësinë për të luftuar sëmundjen, është një gënjeshtar.

Ushqimi është gjithçka. Edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) vlerëson se rreth 40% e kancereve janë të shkaktuara nga dieta (përqindja në fakt është shumë më e lartë). Çfarë ju zgjidhni për të vënë në gojën tuaj, bën të kuptohet dallimi në mes jetës dhe vdekjes.

Kjo nuk është dramatike, por fakt.

Një dietë e mbushur me yndyra të dëmshme, ngjyra artificiale, ruajtës, sheqer të tepërt, kafeinë, apo kalori, në të vërtetë nuk e ushqejnë trupin tuaj. Nëse trupi juaj nuk ka marrë vitaminat e duhura dhe mineralet – ndalon së ecuri. Ashtu si një makinë pa benzinë.

Sugjerimi ynë është që të mbushni dietën tuaj me ushqime të freskëta, organike (sa më shumë të jetë e mundur), perime me gjethe jeshile, pije organike, perime dhe fruta me ngjyra të ndezura. Mos harroni se produktet e qumështit, sojës, drithërat, dhe madje edhe prodhime të caktuara, mund të jenë të modifikuar gjenetikisht. Shmangni sheqerin e bardhë, miellin e bardhë, orizin e bardhë dhe ushqimet e përpunuara.
Nje diete e posaçme me listen e ushqimeve te rekomanduara dhe te atyre qe duhet te shmangen nga pacientet me kancer, ne e shoqerojme bashke me kuren bimore per çdo pacient ne veçanti.

Shtylla e dytë – Emocionet pozitive

Emocionet negative janë shkak për rrënjët e kancerit, dhe ky është realitet. Shkenca e mbështet këtë qëndrim, kështu që mbani një mendje të hapur dhe bëhuni pozitiv.
Studimet kanë treguar se mendimet negative dhe stresi kanë një ndikim të madh në shkaktimin e kancerit të gjirit, kurse mendimet pozitive kanë pasur një normë 50% më të mirë të mbijetesës dhe të luftimit të kancerit.

Studime të tjera kanë gjetur se kanceri përhapet shpejtë tek gratë që kanë “mendime negative dhe stres.” Shumë gra ndihen të shtypura dhe nuk kanë aftësinë për të shprehur zemërimin, frikën apo emocione të tjera negative.

Stresi është i njohur si shkaktari kryesor i inflamacionit. Kjo është një gjë e pakundërshtueshme. Inflamacioni është zbuluar që ka baza te të gjitha sëmundjet e njohura.

Me fjalë të tjera, stresi do tju shkatërrojë me kancer apo sulm në zemër, ose sëmundje autoimune … nëse ju e lejoni atë për të kontrolluar jetën tuaj.

Emocionet e balancuara janë të barabartë me një sistem të ekuilibruar fiziologjik.

Shtylla e tretë – Detoksifikimi

Ka armiq të panumërt në botën tonë moderne dhe shumë prej tyre janë ushqime, njerëz ose situata, si dhe produkte që përdorim në jetën tonë. Ne kemi folur për dy të parët. Le të diskutojmë ndotjen toksike që shumica e njerëzve nuk e konsiderojnë si të rëndësishme.

Ndotja personale është aq e tmerrshme sa ndotja e mjedisit, dhe ne jemi të rrethuar nga të dy në çdo hap. Ndotësit janë në tokë, ujë dhe ajër, dhe kjo do të thotë se ato janë në furnizimin tonë të ushqimeve. Ato janë të vështirë për t’u kontrolluar (edhe ushqimet organike janë rritur në të njëjtin planet që kemi korruptuar me toksina të panumërta).

Nëse ju nuk keni dëgjuar për përbërësit kimik që gjenden në kozmetikë, mallrat shtëpiakë dhe pastruesit e përditshëm, ju bëjmë thirrje për të bërë disa kërkime mbi këtë tani.

Bizneset e mëdha (prodhuesit e ushqimit, prodhuesit e lëndëve kimike, prodhuesit e kujdesit personal dhe Big Pharma (ilaçet, ilaçet, ilaçet) janë të dëmshme për shëndetin tuaj. Ata nuk kujdesen në lidhje me “shërimin” por vetëm me zgjatjen e sëmundjes dhe fitimin.

Çdo herë që të përdorni produkte kozmetike, shampo, zbutës flokësh, anti-djersë, ngjyra, pastrues shtëpiak, ose ndonjë mori të produkteve të tjera … ju jeni duke bërë ruletë ruse me shëndetin tuaj.

Këto toksina vdekjeprurëse nuk kalojnë vetëm përmes sistemit tuaj. Jo, por edhe më keq, sistemi imun nuk do të jetë në gjendje për të kontrolluar pjesën më të madhe të pasojave. Shumë prej këtyre kimikateve kaq të rrezikshëm grumbullohen në trup gradualisht dhe më pas rritin nivelin e toksinave në të gjithë trupin.

Menyra me e mire dhe me e sigurte per shpetimin nga toksinat dhe per forcimin e imunitetit eshte nepermjet kures bimore profesionale qe Mjekesia Bimore Arabe e sjell ne ndihme te pacienteve te kancerit, dhe qe eshte shtylla e katert per luftimin e kancerit, si ne vijim.

Shtylla e katërt – Kura Bimore Profesionale

Kurat Bimore për Tumoret

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm ilaçi apo trajtimi, por ai është një term shumë më i gjerë për një grup çrregullimesh të lidhura me të.

Trupi ynë përmban rreth një trilion qeliza të cilat vazhdimisht ndahen për të formuar qeliza të reja dhe zëvendësojnë ato të vjetrat. Vetëm kur një lloj qelizash fillon të ndahet pandërprerë dhe pa drejtim, shndërrohet në atë që ne e quajmë kancer.

Pasi të zhvillohet kanceri, qelizat e reja të formuara nuk përcaktohen më për nga madhësia, forma ose funksioni. Qelizat kancerogjene janë anormale dhe nuk kryejnë ndonjë funksion. Në formën malinje të kancerit, ato mund të përhapen dhe të pushtojnë qelizat përreth, dhe gjithashtu të arrijnë në vende të largëta përmes gjakut ose sistemit limfatik për të formuar tumore të reja. Trajtimet konvencionale të kancerit, si kimioterapia dhe radioterapia, është vërtetuar të jenë nga shkaktarët kryesorë të përhapjes së kancerit në zona të ndryshme të trupit.

Nga ana tjetër, tumoret beninje zakonisht kufizohen në një vend dhe nuk përhapen në zonat përreth. Të gjithë tumoret beninje janë zakonisht të padëmshëm përveç tumoreve beninje të trurit, të cilat mund të jenë kërcënuese për jetën.

Mjekët mendojnë se nuk ka një shkak të vetëm për kancerin, por është një kombinim i faktorëve të shumtë që paraqet një rrezik ose një kërcënim për kancerin. Këta faktorë mund të jenë socialë, mjedisorë ose gjenetikë.

Stadizimi i kancerit është shumë i rëndësishëm pasi thjeshton vendndodhjen e kancerit, shkallën në të cilën është përhapur dhe gjithashtu tregon nëse është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Skenimi është i dobishëm për mjekët dhe pacientët në mënyrat e mëposhtme:

 • Të planifikojnë trajtimin më të mirë për rastin.
 • Të parashikojnë shanset e përsëritjes së kancerit.
 • Të parashikojnë shanset e shërimit.
 • Të diskutojnë mënyrën më të mirë për të ruajtur shëndetin e pacientit dhe për të mos prishur edhe më shumë cilësinë e jetës së tij me trajtimet konvencionale, sidomos kur është në fazat e avancuara të sëmundjes.

Fazat e Kancerit dhe mundësitë e Shërimit

 • Faza 0 - Kjo do të thotë që kanceri nuk është përhapur në strukturat përreth. Ky lloj i kancerit mund të shërohet lehtë me anë të kurës bimore. Ndërhyrja kirurgjikale do të shkaktonte aktivizim dhe agresivitet të kancerit.
 • Faza I - Tumori është ende i vogël në madhësi dhe nuk është përhapur më thellë në indet, as në nyjet limfatike. Kanceri është ende i shërueshëm dhe njihet si kancer i fazës së hershme. Trajtimi natyral me bimët shkretinore është zgjedhja më e zgjuar në këtë rast, pasi trajtimet konvencionale do të shkaktonin agresivitet dhe avancim të sëmundjes.
 • Faza II dhe faza III - këto faza tregojnë një kancer më të madh që ka hyrë thellë në indet dhe gjithashtu mund të jetë përhapur në nyjet limfatike. Sidoqoftë, ende nuk është metastatike. Mundësia e shërimit total me trajtimet konvencionale si kimioterapia apo rrezatimi nuk ekziston, por suksesi që pretendohet është me arritjen e fshehjes së qelizave kancerore për disa muaj deri në disa vite, që zakonisht nuk i kalojnë 5 vjet, dhe atëherë kanceri do të rikthehet më agresiv dhe duke u përhapur shpejt në të gjithë trupin. Nëse vazhdohet me trajtimet konvencionale pas kësaj, i sëmuri do të vdesë nga dhimbjet e tmerrshme të atyre trajtimeve. Kurse me trajtimin natyral me kurën me bimë shkretinore, mundësia e shërimit total në këtë fazë është mbi 90%, kurse mundësia e rikthimit të kancerit është 10%, pas një periudhe kohore që i kalon 10 vjet, pas caktimit të Zotit.
 • Faza IV - Kjo tregon kancer të avancuar ose metastatik, i cili është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Mundësia e shërimit me trajtimet konvencionale si kimioterapia apo rrezatimi në këtë fazë është Zero; ndërsa mjekët flasin këtu për mbijetesë, për t’i shtyrë pacientit disa muaj jetë me anë të trajtimeve konvencionale, në realitet vetëm sa i shtojnë dhimbje të tmerrshme pacientit, i përkeqësojnë shëndetin dhe i përshpejtojnë vdekjen klinike, kurse jetën që i ka caktuar Zoti, nuk mund ta shtojnë apo pakësojnë aspak. Kurse mundësia e shërimit me anë të trajtimit natyral me kurat me bimë shkretinore në këtë fazë është rreth 40%, kurse mbijetesa klinike është nga 1-10 vjet për fazat më të avancuara; por këtu ka një rol shumë të rëndësishëm ruajtja e cilësisë së jetës dhe e shëndetit të pacientit, në mënyrë që t’i jetojë sa më mirë dhe pa dhimbje e vuajtje ato pak vite, muaj apo ditë që i ka caktuar Zoti të jetojë. Sidoqoftë, kura jonë bimore jep efekte të plota edhe përkrah trajtimeve konvencionale si kimioterapia apo radioterapia, dhe madje u jep atyre drejtim më pozitiv, si dhe redukton në maksimum dëmet dhe efektet anësore të tyre, duke qëndruar besnike në krah të pacientit.

Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të shëroheni në mënyrë natyrale dhe të jetoni sa më shëndetshëm, qoftë në aspektin fizik apo atë mendor dhe shpirtëror, në cilëndo fazë të sëmundjes që të jeni.

Besimi dhe mbështetja te Zoti duhet të jetë prezent në çdo njeri, sepse besimi e nxjerr shpirtin e njeriut në dritën e ekzistencës dhe e ngre atë në majat e optimizmit, lumturisë dhe shërimit.

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet dhe mund të bëjë një jetë më të mirë, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur, të cilën sapo e keni gjetur!

Kurat tona bimore për kancerin janë krejtësisht me bimë Shkretinore, dhe ato janë kthyer sot në qendër të vëmendjes si mundësia më inkurajuese, më e suksesshme dhe më e sigurt, dhe kjo për disa arsye të forta, ku më kryesoret janë:

 • Efektet e forta kurative të bimëve shkretinore kundër sëmundjeve të rënda degjenerative si kanceri dhe sëmundjet gjenetike e autoimune, për shkak të lëndëve aktive të veçanta që i bëjnë ato të afta për t’i mbijetuar kushteve ekstreme të thatësirës dhe nxehtësisë.
 • Rritja e rezistencës dhe imunitetit te pacientit për të luftuar sëmundjen dhe për të ruajtur shëndetin njëkohësisht; si rezultat i përmbajtjes së lëndëve të caktuara të bimëve shkretinore që i bën ato rezistente në shkretëtirë.
 • Efektet që kanë bimët shkretinore për luftimin dhe reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të trajtimeve konvencionale si kimioterapia dhe radioterapia.
 • Janë krejtësisht të sigurta dhe pa efekte anësore për të gjithë njerëzit, që në lindje e deri në moshën më të vjetër, edhe për gratë shtatzëna apo gjidhënëse.

Kurat tona bimore për lloje të ndryshme të Kancerit, përmbajnë formula ekzakte të bimëve të caktuara shkretinore, në varësi të llojit dhe fazës së kancerit, dhe në varësi të moshës dhe gjendjes shëndetësore aktuale të pacientit.

Kohëzgjatja e Trajtimit ndryshon nga një pacient në tjetrin dhe ndikohet nga shumë faktorë, por mesatarisht shkon 2-12 muaj apo edhe më shumë në rast nevoje.

Kosto e trajtimit me kurën tonë bimore, duke llogaritur kohëzgjatjen maksimale të trajtimit prej 12 muajsh, nuk arrin as 5-10% të kostos dhe shpenzimeve që duhet të beni për trajtimet konvencionale me kimioterapi, radioterapi, terapi hormonale, imunizuese, kirurgji, etj; ndërkohë që efektet e kurave tona bimore, përqindja e suksesit dhe ndihma reale që i japin pacienteve nuk ka të krahasuar me ato të trajtimeve konvencionale. Ai që është i urtë do të zgjidhte më të mirën dhe më lirën; madje edhe nëse kura bimore do i shtohej asaj konvencionale, nuk do tërbënte ndonjë ndryshim të madh në koston përfundimtare.

Përbërësit e kurës bimore

Secili prej ilaçeve bimore përbërëse të kurave të llojeve të ndryshme të kancerit ka efekte të rëndësishme të shumëfishta në luftimin e sindromës së kancerit, në fuqizimin e imunitetit, në përkrahjen e shëndetit dhe cilësisë së jetës së pacientit, dhe në reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të trajtimeve konvencionale; siç është e detajuar në vijim: