You are here:Home-2020-February

Senna Meke; Pema Fisnike

2020-01-26T16:15:19+04:00February 24th, 2020|Bota Bimore|

Senna Meke; Pema Fisnike   Arabisht:  سنا مكي – Senna-Mekki. Anglisht: Senna-Mekki Emri shkencor: Cassia Senna L, dhe Senna Alexandrina Mill. Senna Mekki në të gjithë botën njihet me këtë emër. Është bimë shumë vjeçare me lartësi 2m. Gjethet kanë

Cassia Fistula – Pema e Artë

2020-01-26T16:04:38+04:00February 23rd, 2020|Bota Bimore|

Cassia Fistula - Pema e Artë; Për infeksionet, pastrimin e gjakut, tumoret e brëndëshme, diabetin, sistemin e frymëmarrjes, paralizat, epilepsinë..   Arabisht: خيار شنبر , الخروب الهندي Anglisht: Golden shoëer tree, Chinese cinnamon, Cassia bark, Canton cassia Emri shkencor: Cassia

Capparis Spinosa

2020-01-25T23:12:18+04:00February 21st, 2020|Bota Bimore|

Capparis Spinosa; Bimë e shkretëtirës që trajton kancerin dhe zëvendëson viagrat   Arabisht: القَبَّار, الكَبَر, الشَفَلَّح Anglisht: Caper bush, flinders rose. Emri shkencor: Capparis Spinosa L Familja: Capparaceae Capparis Spinosa është bimë shkurre shumëvjeçare, me lartësi deri 70cm. me gjethe

Cananga Odorata – Ylang-Ylang

2020-01-25T22:25:51+04:00February 20th, 2020|Bota Bimore|

Cananga Odorata - Ylang-Ylang   Arabisht: إيالنج إيالنج Anglisht: Ylang-ylang, cananga tree. Emri shkencor: Cananga odorata L. Familja: Annonaceae. Cananga Odorata është pemë shumëvjeçare, me gjelbërim të përjetshëm, me larësi 20 m, me gjethe ovale, me lule të verdha aromantike,

Cymbopogon citratus – Bar Limoni

2020-02-09T12:21:23+04:00February 15th, 2020|Bota Bimore|

Cymbopogon citratus - Bar limoni – Lemongrass   Arabisht: الإذخر الليموني أو حشيشة الليمون Anglisht: Lemon grass. Emri shkencor: Cymbopogon citratus. Familja: Poeceae. Bimë barishtore shumëvjeçare me gjelbërim të përjetshëm. Origjina e bimës është Azia Juglindore. Kryesisht rritet në vende

Boswellia Carterii – Temjani

2020-01-24T23:01:28+04:00February 11th, 2020|Bota Bimore|

Boswellia Carterii - Temjani   Arabisht: اللبان الذكر أو اللبان الشحري Anglisht: Frankincense, olibanum. Emri shkencor: Boswellia Carterii L. Familja: Burseraceae. Pema e temjanit është pemë shumëvjeçare me lartësi deri në 8 m, me lule të vogla të verdha dhe

Berberis Vulgaris – Melqinja

2020-01-24T22:49:07+04:00February 10th, 2020|Bota Bimore|

Berberis Vulgaris – Melqinja   Arabisht: البَرْبارِيس أو الزِّرِّشْكُ Anglisht: Barberry Emri shkencor: Berberis vulgaris L Familja: Berberidaceae Melqinja është bimë shumëvjeçare me gjelbërim të përjetshëm, me gjatësi 1.5 m, me gjethe të vogla vezake, të gjelbra dhe të shëndritshme,

Si të mbroni fëmijët dhe veten nga sëmundjet infektive, përfshirë Novel Coronavirusin

2020-02-24T20:39:31+04:00February 9th, 2020|Fëmijët|

Si të mbroni fëmijët dhe veten tuaj nga sëmundjet infektive, përfshirë Novel Coronavirusin   Sëmundjet e frymëmarrjes, të tilla si gripi dhe ftohja, përhapen gjatë dimrit, dhe infeksioni viral transmetohet tek fëmijët më shpejt se njerëzit e tjerë, për shkak

Atractylodes Lancea

2020-01-24T21:00:47+04:00February 8th, 2020|Bota Bimore|

Atractylodes Lancea; Për sistemin tretës, mëlçinë, inflamacionet, kancerin e mushkërive   Arabisht: كانغ تشو Anglisht: Cang Zhu Emri shkencor: Atractylodes lancea L Familja: Asteraceae Cang zhu është bimë shumëvjeçare, me lartësi deri 50 cm. Me lule të bardha, me rrënjë

Astragalus Spinosus

2020-02-08T21:52:50+04:00February 7th, 2020|Bota Bimore|

Astragalus Spinosus; Një bimë për të gjitha sëmundjet   Arabisht: القتاد Anglisht: Astragalus Emri shkencor: Astragalus Spinosus Familja: Fabaceae. Bimë shkurrore dhe e ashpër, që rritet në shkretëtirë, me lartësi deri në 2 m,  me gjëmba të shumtë dhe të

Astragalus Sarcocolla

2020-01-24T19:40:38+04:00February 6th, 2020|Bota Bimore|

Astragalus Sarcocolla; Për plagët tumorale, çrregullimet e syve   Arabisht: العنزروت، الكُحْل الفَارِسِيّ Anglisht:  Anzarot Persian Kohl Emri shkencor: Astragalus Sarcocolla L Astragalus Sarcocolla është bimë barishtore shumëvjeçare, me lartësi deri 1m, me gjethe të kundërta dhe të shumta, me

Artemisia Pallens

2020-01-24T14:41:28+04:00February 2nd, 2020|Bota Bimore|

Artemisia Pallens; Bimë aromatike për imunitetin, infeksionet, viruset, mikrobet, kërpudhat   Arabisht: أرطيميسيا بالنس Anglisht: Davana Emri shkencor: Artemisia pallens L Familja: Asteraceae Artemisia pallens është bimë barishtore me lartësi 40-60cm, me gjethe alternative, petiolate dhe të mbuluar me tomentose