You are here:Home-2019-November

Alstonia Scholaris

2019-11-17T21:13:31+04:00November 17th, 2019|Bota Bimore|

Alstonia Scholaris; Për sëmundjet e sistemit tretës dhe sistemit të qarkullit të gjakut   Arabisht: شجرة السبورة, جَحْلَم Anglisht: Blackboard Tree Emri shkencor: Alstonia Scholaris L. Familja: Apocynaceae. Alstonia Scholaris është pemë tropikale me gjelbërim të përhershëm që bën pjesë

Adiantum Philippense

2019-11-07T17:59:33+04:00November 7th, 2019|Bota Bimore|

Adiantum Philippense   Arabisht: برشاوشان هلالي أو برشاوشان مقوّس أو برشاوشان فليبيني Anglisht: Walking maidenhair fern, or black maidenhair. Emri shkencor: Adiantum Philippense L. Familja: Pteridaceae. Adiantum Philippense është një lloj bime delikate që rritet në një pozicion kacavjerrës gjysëm të drejtë. Gjethet e saj

Acacia Ehrenbergiana; Me efekt të lartë Anti-Mikrobal

2020-03-11T22:30:57+04:00November 2nd, 2019|Bota Bimore|

Acacia Ehrenbergiana; Me efekt të lartë Anti-Mikrobal   Arabisht: السَّلَم أو السنط الأرنبرغي Anglisht:  Salam Emri shkencor: Acacia ehrenbergiana L. Famija: Fabaceae Acacia Ehrenbergiana është një pemë shkurre e gjatë ose një pemë e vogël, rrallë është më e madhe se 4 metra