You are here:--November

Osteoartriti

2018-12-06T00:40:10+00:00November 24th, 2018|Categories: Kyçet Kockat|

Osteoartriti; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi   Osteoartriti, (OA) është thuajse forma më e përhapur e artritit. Nën moshën 45 vjeç, diagnostikohen më shumë burrat sesa gratë me OA, shpesh për shkak të aksidenteve dhe lëndimeve. Sëmundja bëhet tri herë më

Kimioterapia aktivizon mekanizmin e rritjes së tumoreve kancerore

2018-11-03T15:39:48+00:00November 3rd, 2018|Categories: Tumoret|

Kimioterapia aktivizon mekanizmin e rritjes së tumoreve kancerore në trup, shumëzon kanceret gjithandej, dhe zakonisht vret pacientin   Megjithëse konsiderohet trajtimi më efektiv për të luftuar kancerin, kimioterapia mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi, sipas një studimi të

Chrozophora Tinctoria

2018-11-02T20:47:51+00:00November 2nd, 2018|Categories: Bota Bimore|

Chrozophora Tinctoria; Bimë e rrallë e shkretëtirës me veti unike kuruese   Arabisht: التُّنوم الصبغي, الزريق Anglisht: Giradol Emri shkencor: Chrozophora tinctoria L. Familja: Euphorbiaceae. Chrozophora Tinctoria është bimë shkurre, shumëvjecare, me lartësi 10-50 cm, me lule të verdha e

Si ndikon Alkooli në tru

2018-11-02T16:13:00+00:00November 2nd, 2018|Categories: Të ndryshme|

Si ndikon Alkooli në tru   Keni menduar ndonjëherë çfarë bën alkooli me trupin tuaj? Veçanërisht, si e prek alkooli trurin? E vërteta është se dëmtimi shkon përtej një dhimbje koke dhe mjegullës së trurit që përjetoni në mëngjes pasi

Paronychia Arabica – Margarita e argjendtë

2018-11-01T21:27:59+00:00November 1st, 2018|Categories: Bota Bimore|

Paronychia Arabica - Margarita e argjendtë; Për pastrimin e gjakut, forcuese e imunitetit, shpërbërëse e tumoreve, për hepatitin, infeksionet e veshkave   Arabisht: الداحسية الفضية Anglisht: Silver daisy Emri shkencor: Paronychia Arabica L. Familja: Caryophyllaceae Paronychia Arabica është bimë barishtore