Astma është një sëmundje kronike që prek aparatin e frymëmarrjes dhe kanalet e saj, duke çuar në bllokimin e këtyre rrugëve si rezultat i ekzistencës së gëlbazave në to dhe i tërheqjes së muskujve, dhe kështu shkaktohet vështirësi në frymëmarrje për një farë kohe në formë krizash të shoqëruara me gulçim në gjoks (zë tipik nga marrja frymë me zor) dhe ndonjëherë me kollë.

Nga shkaqet e kësaj sëmundje është ndikimi alergjik nga nuhatja e disa lëndëve që shkaktojnë alergji në mushkri , nga pjalma e pemëve dhe lulet e tyre në stinën e pranverës në përgjithësi, nga pluhuri, nga disa lloj parfumesh dhe erëra naftërash, etj.

Qelizat e sistemit imun lëshojnë në trup disa lëndë kimike që shkaktojnë simptoma të ndryshme me anë të cilat dallohen krizat e alergjisë, ndër të cilat edhe ngacmimi i tepërt i mukozës së humndëve e cila çon në mbylljen e kanaleve alergjike të mushkrive.

Disa kërkime shkencore kanë arritur në përfundimin se ekzistojnë disa lloj mikrobesh që e shkaktojnë këtë gjendje astmatike dhe kjo është e vërtetë, dhe shkaku i këtij vërtetimi nga ana jonë është se kur kemi përdorur disa lëndë bimore antibiotike në këtë rast, ka dhënë rezultate të shkëlqyera.

Pas eksperimentimit të këtyre bimëve të sigurta, u vërtetua shkencërisht dhe në mënyrë të prerë mundësia e përdorimit të tyre për të gjitha moshat në sasi përkatëse, duke ditur se këto bimë nuk kanë asnjë lloj përmbajtje helmi, madje ato mund të përdoren edhe nga gruaja shtatzanë pa asnjë lloj frike sepse ato nuk shkaktojnë asnjë dëm apo efekt anësor, as tek ajo, as tek fëmija. Kjo është vërtetuar edhe me anë të provës së drejtpërdrejtë tek njerëzit e sëmurë dhe rezultatet kanë qenë të shkëlqyera.

Përqindja e përmirësimit arrin ne 60-70% gjatë muajit të parë nga marrja e kësaj kure bimore, dhe brenda tre muajve, pritet qe të gjitha simptomat e sëmundjes (astmës) te zhduken totalisht dhe pacienti mund t’i flakë pa frikë të gjitha ilaçet kimike që ka marrë për këtë rast, duke përfshirë edhe aparatet e spërkatjes që veprojnë në zgjerimin e kanaleve të frymëmarrjes.

Po kështu edhe në rastet kur astma ka qenë e shoqëruar nga gëlbaza, rezultatet kanë qenë gjithashtu të shkëlqyera dhe e verdha e gjoksit, gëlbaza, kolla dhe gulçmet nga të cilat vuante i sëmuri janë zhdukur përfundimisht. Padyshim që kjo vërteton edhe një herë veçorinë e këtij ilaçi bimor, me ane te cilit ekziston mundesia e dhenies fund një herë e përgjithmonë astmës kronike, qoftë edhe nëse pacienti ka vuajtur prej saj qysh prej 10-15 vjetësh, e Zoti e ka ne dore sherimin dhe gjithcka.

* Bimët përbërëse të këtij produkti përmbajnë lëndë efektive të shumta, nga më të rëndësishmet e të cilave janë:
– Polysaccharide, Laktoniz (sheqer i pasur me proteinë), etj.
– Flavonoide: Quercitin, e cila është specifike për nxitjen e urinimit e shoqëruar nga Botaciumi, duke pastruar kështu organizmin nga helmet e ngjitura në të dhe nga ato që gjenden në aparatin e qarkullimit te gjakut, etj.
– Aminoacide: Hestamin, Cholin, Acetyle cholin, Cerotonin, Glucoquinone, etj.
– Vitamina: A, B-complex, C, E, K, etj.
– Minerale të ndryshme të rëndësishme: Kalcium, Botacium, Hekur, Acid Silicic, etj.
– Ky produkt bimor ka gjithashtu veti anti infeksion për shkak se e pengon organizmin të prodhojë lëndët Prostaglandins, të cilat janë shkaktare të infeksioneve të ndryshme në organizëm.

 

Inflamacioni alergjik i hundëve – Sinusiti

Inflamacioni alergjik i hundëve (Sinusiti) i ngjan sëmundjes së astmës, por në rastin kur i shfaqet lëndëve që shkaktojnë alergjinë, të cilat lëshojnë lëndën e quajtur Histamine dhe kjo e fundit shkakton infeksionin e hundëve, nxjerrjen e sekrecioneve (qurreve) dhe kruajtjen e syve dhe qepallave të syve.