Daily Archives: 24/04/2013

Çaj i Jeshil

24/04/13 | Comments Off

ÇAJ I JESHIL الشاي الأخضر Emri shkencor: Camellia Thea Link. (Thea sinensis – L.)                                                  Familja: Theaceae Anglisht: Tea plant ‏‎Frëngjisht: Thé, Théir Gjermanisht: Teestrauch Italisht: Té, Thé Turqisht: ‎Çay   Dobitë kuruese Pakeson mundesine e prekjes nga...

Read more

Xhenxhenfili

24/04/13 | Comments Off

Xhenxhenfil الزنجبيل Emri shkencor: Zingiber officinale Rosc. (Amomum zingiber L.) Familja: Zingiberaceae. Anglisht: Common ginger, E. Indian ginger. Frëngjisht: Gingembre, Amome des Indes. Gjermanisht: Ingwer, Gingiber. Italisht: Zenzero, Zenzevero, Pepe zenzero. Turqisht: Zencefil, Zencebil.   Dobitë kuruese * Xhenxhefili...

Read more

Trajtimi i Hepatitit (HBV & HCV)

24/04/13 | Comments Off

Trajtimet Natyrale për Hepatitin Viral   Aromatherapy: Rozmarina mund të ndihmojnë në stimulimin e funksioneve të mëlçisë. Ushqimi: Ndiqni një dietë të ulët në proteina dhe të lartë në perime të freskëta për të minimizuar stresin mbi mëlçi. Gjithashtu...

Read more

Hepatiti dhe Llojet e Tij

24/04/13 | Comments Off

  Inflamacioni i mëlçisë është një prej inflamacioneve që mund të kapë mëlçinë si shkak i një virusi të caktuar, i emëruar me një nga shkronjat A-B-C-D-E, etj, sipas llojit të virusit që shkakton sëmundjen, por theksohet se hepatiti...

Read more

Trajtimi i Diabetit

24/04/13 | Comments Off

Trajtimet natyrale të Diabetit   Nisur nga fakti se diabeti Tipi I shpeshherë shkakohet nga faktorë të trashëguar, është e vështirë për të marrë masa parandaluese, por në anën tjetër ka shumë që mund të bëhet për të parandaluar...

Read more

Diabeti – Semundja e Sheqerit

24/04/13 | Comments Off

Vështrim i Përgjithshëm Diabeti (diabetes mellitus) është një sëmundje kronike, degjenerative e shkaktuar nga mungesa e insulinës për shkak të trupit të paaftë për të prodhuar insulinë në nivele normale, apo për shkak rë rezistencës së insulinës, një gjendje...

Read more

Statistika te Hepatitit ne Shqiperi

24/04/13 | Comments Off

INFLAMACIONI VIRAL I MELÇISE HEPATITI Sipas specialistëve të shëndetit publik bartësit kronikë të hepatitit B në vendin tonë janë në shifra alarmante. Sëmundje e rrezikshme që kërcënon deri në vdekje dhe si të mos mjaftonte kjo, rreziku i transmetimit...

Read more

AGULIÇE ME ERE

24/04/13 | Comments Off

AGULIÇE ME ERE زهر الربيع العطري Emri shkencor: ‏Primula veris‎ ‏- L. 1753‎ Sinonimi: ‏Primula officinalis‏ ‏- J. Hill 1765‎ Anglisht: Cowslip‏‎ ‏‎Frëngjisht: La primevère officinale‏ Gjermanisht: Echte Schluesselblume‎ ‏ Turqisht: ‎Çuha çiçeği ‎‏‎‎ Familja: Primulaceae ‎‏‎ Ngjyra e...

Read more