Category Archives: Semundjet e Brendshme

ULCERA E STOMAKUT DHE E DUODENIT

11/05/13 | Comments Off

  Ulcera e stomakut dhe e duodenit është një gërryerje në cipën e brendshme të tyre për shkak të ulcerimit. Zakonisht diametri i ulcerës është rreth 30 mm, kurse në rastin e ulcerimit të zorrëve, diametri i ulcerës nuk...

Read more

PROBLEMET E TRETJES

11/05/13 | Comments Off

  Problemet e tretjes është një shprehje e përgjithshme që përfshin problemet e shkaktuara nga ngrënia e ushqimit dhe sëmundjet e bezdisshme që shkaktohen nga ai, dhe i sëmuri ndjen lodhje në pjesën e sipërme të stomakut, thartirë në...

Read more

INFEKSIONI I VESHKAVE

11/05/13 | Comments Off

  Veshkat janë rafinieria e vërtetë e organizmit dhe janë ato që e çlirojnë trupin nga mbetjet e e dëmshme ushqimore. Funksioni kryesor i veshkave është që nga gjaku të mënjanohen produktet e fundit të metabolizmit, e gjaku i...

Read more

HEMORROIDET – MAJASELLI

11/05/13 | Comments Off

  Hemoroidet janë prej sëmundjeve të anusit dhe rektumit. Këto janë portat e jashtme të sistemit boshatisës së trupit. Hemoroidet janë zgjerimi i venave hemoroidale në anus dhe të varurit e tyre duke marrë ngjyrë blu në të kuqe....

Read more

Koliti

11/05/13 | Comments Off

  ZORRA E TRASHË – KOLITI Zorra e trashë është një nga pjesët e aparatit tretës që shtrihet nga zorra e hollë deri në rektum, dhe përbëhet nga pjesët e mëposhtme: Zorra ngjitëse e cila gjendet në anën e...

Read more

KAPSLLEKU

11/05/13 | Comments Off

  Kapsllëku është të dalët jashtë shumë rrallë, në mënyrë të parregullt dhe me vështirësi, sa që i sëmuri del jashtë vetëm një herë në disa ditë. Shkaqet e kësaj lloj sëmundje janë: - Trashësia e zorrës së trashë...

Read more

DIARREA DHE AMOEBIA

11/05/13 | Comments Off

  Diarrea është një sëmundje që shfaqet me dalje jashtë të shpeshta e si ujë, dhe në rastet e shoqërimit të saj me gjak apo me qurra, duhet patjetër që të bëhen analizat laboratorike për t’u siguruar për prezencën...

Read more